Hart van Rijssen - Nijverdal

21 juni 2019

Hart van Rijssen - Nijverdal 21 juni 2019


Plein aan de Hoge Wal wordt Koers Oost-plein

RIJSSEN - Tijdens het springkussenfestijn wordt het plein, tussen restaurant De Markies en het winkelcentrum De Hoge Wal, weer ingericht met een aantal geweldige attracties. Net zoals vorig jaar mogelijk gemaakt door Koers Oost Uitzendbureau uit Rijssen en Koers Oost Bouwdiensten uit Enter. Alle kinderen kunnen zich deze dag helemaal uitleven op de verschillende springkussens en een stormbaan. Natuurlijk zijn er medewerkers van Koers Oost aanwezig om toezicht te houden, zodat alle kinderen veilig kunnen spelen.

Voor Renske en Vera is het een leuke afwisseling in hun bijbaantje. Normaal gesproken werken ze via Koers Oost bij een tuincentrum, maar deze zaterdag zijn ze present op het springkussenfestijn. Voor hun collega's Rens en Niels wordt het de eerste werkdag voor Koers Oost. Zij gaan de komende zomervakantie in de logistiek aan het werk. Als uitzendmedewerkers gaan ze producten inpakken en klaarzetten voor transport bij een bedrijf in Rijssen. "We zijn allebei net geslaagd voor ons eindexamen en kunnen zo mooi wat geld verdienen voordat we op vakantie gaan," vertelt Rens. Bij Koers Oost konden de vrienden samen aan de slag. Een voordeel vinden ze, want het is voor de twee vrienden hun eerste echte baan. En ze kunnen er 's ochtends samen naartoe fietsen. "Dan kan ik ervoor zorgen dat hij zich niet verslaapt!" lacht Niels. Maar voordat de jongens maandag aan hun vakantiewerk beginnen, zijn ze zaterdag dus eerst voor Koers Oost aanwezig op het springkussenfestijn. "Hopelijk wordt het mooi weer; dan hebben we deze zaterdag wel het beste bijbaantje wat er is," vullen de twee vrienden aan.

Ook aan de slag?
Wil jij deze zomer ook aan het werk? Kom dan tijdens het springkussenfestijn naar de informatiestand van Koers Oost Uitzendbureau. Er zijn vacatures voor (bij)banen en vakantiewerk in de logistiek, productie, groen en schoonmaak. Laat ons weten wat jij graag zou willen doen, dan zoeken wij de ideale vakantie- of (bij)baan voor jou! Solliciteren kan ook via de website: www.koersoostpersoneel.nl

Betrokkenheid
Koers Oost Uitzendbureau bemiddelt in werk tussen werkzoekenden en bedrijven die (tijdelijk) werknemers nodig hebben. Met een ruime ervaring in diverse sectoren helpen de intercedenten van Koers Oost Uitzendbureau je graag bij het vinden van de beste baan bij jou in de buurt. Een grote betrokkenheid, altijd persoonlijk contact, een nuchtere kijk op zaken en een flexibele aanpak, zijn kenmerkend voor de werkwijze van Koers Oost. Naast de locatie aan de Bouwstraat in Rijssen, heeft Koers Oost ook een vestiging in Enter op industrieterrein de Elsmoat aan De Bleek 32c. En daarnaast heeft het uitzendbureau kantoren in Oldenzaal en Zutphen.

Meer informatie
Koerst Oost Uitzendbureau is gevestigd aan de Bouwstraat 7 in Rijssen. Meer informatie kun je vinden op de website www.koersoostpersoneel.nl

Welkom op het In Person funplein!

RIJSSEN - In Person Rijssen is één van de ondernemingen die zich actief inzet voor het evenement Rijssen Let op de Kleintjes. Hierbij zetten zij zich in onder het motto: 'Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen'. In Person Rijssen verleent diensten op het gebied van uitzenden, werving en selectie en payroll. De missie is om een verlengstuk te zijn voor een bedrijf en een kruiwagen voor de kandidaat. Het doel is dat de werknemers na een half jaar een contract krijgen aangeboden bij de opdrachtgever. In Person opereert branche breed, van de logistieke sector tot de commerciële en administratieve sector.

Zaterdag 22 juni staat in het teken van kinderen, plezier en gezelligheid. In Person draagt hier graag een steentje aan bij door sprankelende, oudhollandse activiteiten te organiseren op en rondom het plein zoals vier op een rij, koe melken en boter, kaas en eieren. Tevens zijn er toffe prijzen te winnen door de juiste eendjes te scheppen uit de fontein. Jan Willem ter Harmsel van In Person vertelt: 'Rijssen Let op de Kleintjes is een fantastisch evenement welke midden in het centrum plaatsvindt. Door de hele stad staan tientallen luchtkussens en wij hebben voor 1 dag 't Schild geadopteerd. Op het In Person funplein kunnen de kinderen zich kostelijk vermaken met spelletjes waar ze tegenwoordig niet meer aan toe komen, vanwege het veel te graag geziene schermpje. Het belooft een prachtige dag te worden waar we je graag In Person ontmoeten!' Gedurende het event staan collega's van In Person bij de spellen om een oogje in het zeil te houden. Uiteraard maken zij ook tijd vrij voor een uitleg van de werkwijze en een toelichting op de mooiste vacatures in de regio.

Meer informatie
Redenen genoeg om een bezoek te brengen aan het In Person funplein bij 't Schild. Wil je meer weten over In Person en de mooiste vacatures? Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0548-613 832, email via rijssen@inperson.nl of loop eens binnen aan de Enterstraat 9A.

Springkussenfestijn en koopzaterdag in centrum

RIJSSEN - Het is weer zover! Rijssen Let op de Kleintjes, editie 2019. Zaterdag 22 juni wordt het speciaal voor de kinderen een dag vol plezier in centrum Rijssen. Tijdens deze koopzaterdag is er volop aandacht voor de kinderen en zijn de winkels geopend tot 21.00 uur.

Door het hele centrum staan springkussens opgesteld waar kinderen de hele dag gratis kunnen springen en wedstrijdjes kunnen doen op de survivalbanen of rodeostieren. Een heuse klimtoren, gave racesimulator en zwaaimolen staan de hele dag voor de kinderen klaar. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er kleinere springkussens. Mede dankzij de vrijwilligers wordt er gelet op de kleintjes. Zo proberen we er samen een gezellige dag van te maken.

HogeWal plein
Het Hogewal plein wordt geheel aangekleed en verzorgd door 'Koers Oost'. Op dit plein komt een stormbaan, rodeostier en volop springkussens. En wat is er nu nog leuker dan even een doeltje trappen? Medewerkers van 'Koers Oost' zorgen voor een super leuke dag. Ook verzorgen ze u graag van informatie over wat zij voor u kunnen betekenen. Persoonlijk, nuchter en vakkundig!

Foto: Dick Huve

Schild
Op het Schild heeft 'InPerson' de leiding. Het Schild is tijdens deze zaterdag de´ ideale plek voor de kleintjes. Hier komen leuke spelletjes en vermaak. In de loop van de middag heeft 'InPerson' een speciale verrassing. Spannend...! Houd hiervoor de Facebookpagina van 'Winkelen In Rijssen' in de gaten.

Europaplein
Op het Europaplein wordt een fraai skelterparcours uitgezet, waar kinderen lekker kunnen crossen. In de Elsenerstraat - tegenover de 'Intertoys' - komt een gave zwaaimolen. Ook kunnen kinderen hier samen met hun vrienden gamen in de Nerf-Arena.

Volop lekkers
Ook deze dag is er weer volop gratis lekkers in het centrum. Met het inmiddels bekende 1-punts bonnetje is er bij 'Van Otten', 'Bonvanie', 'Broodje Meneer' of ''t Pleintje' gratis ijs verkrijgbaar. Bij 'Buurman & Buurman' is het bonnetje in te wisselen voor een lekkere stroopwafel. De bonnetjes ontvangt u bij uw aankopen bij de deelnemende winkels.

En verder...
Verder staat het hele centrum vol met bijzondere springkussens. Voor de liefhebbers zijn er ook loempia's, suikerspinnen en poffertjes verkrijgbaar. De stadsboerderij geeft heerlijke ijsjes weg aan de kinderen en naast al deze leuke activiteiten zorgen de ondernemers voor eerste klas aanbiedingen voor een 'klein' prijsje. Veel winkels nemen afscheid van de eerste leveringen van dit seizoen. Dus ook voor de ouders is het extra aantrekkelijk om het centrum van Rijssen te bezoeken. Rondom het gemeentehuis vindt er 's ochtends en 's middags de wekelijkse warenmarkt plaats, daarnaast is er op deze dag een extra koopavond. Hierdoor heeft iedereen extra lang de tijd om te kunnen genieten van deze dag. De winkels zijn deze avond geopend tot 21.00 uur.

Kortom: het wordt een gezellige dag voor jong en oud! Komt u met de auto naar Rijssen? Dan kunt u deze gratis parkeren op één van de vele parkeerplaatsen in de omgeving!

De ondernemers van centrum Rijssen heten u van harte welkom en wensen u een prettig verblijf toe!

Pokie Entertainment

RIJSSEN - Pokie Entertainment verzorgd al een aantal jaren de springkussens en diverse attracties op het terrein van Rijssen let op de Kleintjes. Daarnaast verzorgen ze in de gehele regio entertainment bij diverse populaire evenementen.

Pokie Entertainment is in mei 2016 opgericht door Tineke Post. Zij heeft tijdens haar studie Commerciële Economie stage gelopen bij een soortgelijk bedrijf. Na haar studie kreeg Tineke de mogelijkheid om via een project van de Rabobank, Universiteit Twente en provincie Overijssel een eigen bedrijf op te starten. Zij heeft deze mogelijkheid aangegrepen en heeft succesvol haar bedrijf Pokie Entertainment opgericht. Het bedrijf is gevestigd aan de Hexelseweg 61 in Wierden. Naast het woonhuis zit één grote opslaghal met springkussens en attracties en een gedeelte van de opslag is in het huis van Tineke. Binnen het bedrijf werken ze samen in een klein en hecht team. Voor de grotere evenementen in de regio hebben ze flexwerkers die ze in kunnen zetten.

Regionaal
Pokie Entertainment werkt voornamelijk heel regionaal. Tijdens Koningsdag verzorgen ze de entertainment in de nabije omgeving. Ook de open dag van Heracles Almelo en diverse andere evenementen van deze voetbalclub worden door hen verzorgd. Daarnaast hebben zij ook veel scholen, verenigingen en bedrijven in hun klantenbestand.

Veiligheid waarborgen
Bij ieder springkussen dat Pokie verhuurd zit een certificaat. De draaimolen en simulatoren worden twee- en driejaarlijks gekeurd door het TUV Nederland. Over het algemeen zijn springkussens en attracties niet gevaarlijk; het ligt eraan hoe de kinderen ermee om gaan. Wanneer de kinderen zich niet aan de regels houden of als er geen begeleider bij is, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Een aantal medewerkers van Pokie Entertainment zullen tijdens Rijssen let op de Kleintjes bij twee attracties aanwezig zijn en begeleiding bieden.

11 / 24

Heb je geen hoogtevrees en wil je klimmen als een aap in een echte bananenboom? Of ben je een echte avonturier en wil je over de lange junglebaan manoeuvreren?

De Rijssende ondernemers pakken uit tijdens het Springkussenfestijn 'Rijssen let op de kleintjes' op zaterdag 22 juni. De ondernemers halen alles uit de kast om de kinderen (en volwassenen) een hele leuke dag bezorgen. Pokie Entertainment verzorgd alle springkussen die door het gehele centrum verdeeld zijn. Vanaf 10.00 uur 's ochtends kunnen de kinderen springen op alle geweldige springkussens.

Leef je uit op al deze spannende en leuke springkussens!

Evert Voortman nieuwe voorzitter Dorcas Rijssen

RIJSSEN - Evert Voortman is op donderdag 13 juni benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting Dorcas Rijssen. Hij is voorheen directievoorzitter van de Rabobank Rijssen-Enter. De benoeming werd bekrachtigd bij de bestuursvergadering.

Voormalig voorzitter Dick Geerling accepteerde een functie als relatiebeheerder bij de landelijke Dorcas-organisatie. Hierdoor ontstond een voorzittersvacature. Ik ging met hem in gesprek.

Waarom voorzitter?
Dat was mijn vraag aan Evert. Zoals bij velen bekend zal zijn is Evert kort geleden met pensioen gegaan. Eén van de dingen die hij oppakte was het herschikken van zijn boekenkasten. Hij bracht de overbodige boeken naar de Dorcas-winkel in Rijssen. Hier zag hij dat de vrijwilligers bij Dorcas enthousiast hun taken uitvoeren. En zij vroegen Evert direct: "is het niet wat om onze nieuwe voorzitter te worden?" Zijn antwoord op deze vraag kwam toen hij met dezelfde vraag werd benaderd door de bestuursleden van Dorcas Rijssen. Na enig beraad stemde Evert in met het verzoek.

Grote inzet
Vanuit zijn sociale drijfveer wil hij zich graag inzetten voor de allerarmste mensen in deze wereld, daarbij geholpen door de vele hardwerkende enthousiaste vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers als team is het een plezier om de schouders er onder te zetten met allemaal het zelfde doel. Dat de vrijwilligers het kapitaal zijn van Dorcas bleek ook weer tijdens de inrichting van de fraaie nieuwe winkel. Alle vrijwilligers toonden zich van hun beste kant. Volgens Evert is iedereen op de werkvloer nodig, een ieder met zijn/ haar capaciteit en vaak is gebleken dat mensen zich zelf onderschatten; dat ze meer kunnen dan ze zelf denken.

Vrijwilligers
Ook het omgaan met deze vrijwilligers met diverse kennis en achtergronden is een boeiend gebeuren. Daar bij is het van het groot belang dat iedere vrijwilliger met plezier naar de winkel gaat om samen te werken aan het goede doel dat Dorcas nastreeft. Als voorzitter een mooie taak om hier, samen met de andere bestuursleden,inhoud aan te mogen geven.Daarbij komt dat Evertin zijn functie van penningmeester bij Hospice De Reggestroom sinds 2007 ervaringen heeft opgedaan met een vrijwilligersorganisatie.

Mooie artikelen
De nieuwe voorzitter is blij dat vele inwoners van Rijssen en omstreken hun overbodige artikelen, die vaak van goede kwaliteit zijn, bij de Dorcas-winkel inleveren. Zij weten dat het geld dat hun spullen opbrengen wordt besteed aan een bijzonder goed doel. Het komt helaas ook voor dat artikelen worden ingebracht die onverkoopbaar zijn. Deze moeten afgevoerd worden en dat kost geld. Geld dat niet besteed kan worden aan het goede doel. Evert roept de inbrengers van spullen op alleen verkoopbare artikelen in te leveren en Dorcas niet te gebruiken als een veredelde vuilstort.

Vaker open
Nieuwe vrijwilligers zijn bij Dorcas van harte welkom. De Dorcas-winkel is nu ook op woensdag open en de openingstijden zijn uitgebreid. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Dorcas winkel op de hoek van de Morsweg en Spoelerstraat.

Dick Tukkers

Recordopbrengst haringparty Rijssen

RIJSSEN - Donderdag vond, rond kasteel de Oosterhof, de vierde editie van de Rijssense haringparty plaats met een absolute recordopbrengst van ruim 110.000 euro.

Het initiatief van Bloemendaal in Vorm en restaurant Brodshoes is inmiddels een bekend fenomeen in de regio. De sfeer op het besloten feest is persoonlijk en bijzonder goed met zo'n 300 gasten, vooral ondernemers uit Rijssen, Holten en Enter. En, zoals de organisatie het benoemt, ook andere aanvoerders, verschilmakers, omdenkers en kartrekkers. Het goede doel van dit jaar was Hospice De Reggestroom in Rijssen en bracht de gulle gevers in velen los. wat bleek uit de opbrengst. Met gezonde spanning werd er enthousiast door velen geboden op het vaatje haring en veilingmeester advocaat Jeroen Stekelenburg sloeg af op 25.000 euro. De gelukkige koper van het vaatje was internetondernemer Jan-Willem Tusveld van het wereldwijd opererende Visymo. Hij nam het vaatje dankbaar in ontvangst en motiveerde zijn aankoop op persoonlijke wijze.

Donaties
Karakteristiek voor de Rijssense haringparty is dat de gasten heel veel individuele donaties doen. Dit kan door het invullen van losse formulieren. Mede hierdoor was er dit jaar totaal een record opbrengst van €110.020 voor het goede doel.

Volgend jaar!
Namens de organisatie feliciteert Hans Bloemendaal het Hospice van harte met de mooie opbrengst. "We zijn er van overtuigd dat het geld heel goed besteed zal worden. Guido Meinders en ik bedanken de sponsoren voor hun vertrouwen in en ondersteuning van dit event. We kijken nu al weer uit naar de editie van volgend jaar."

Koper
Op de foto van Studio 81 staan de mensen van Hospice de Reggestroom van links naar rechts Bernhard Kobus, Chris Klaassen, gelukkige koper Jan-Willem Tusveld, Trina Buter en Evert Voortman.

Showavond Walt Disney

ALMELO - Afgelopen zaterdag 15 juni was het zover de showavond van sportvereniging DOS Rijssen. Het thema van dit jaar was Disney. Bij binnenkomst stonden Mickey en Minnie mouse al het publiek op te wachten.

De opkomst was reuze meer dan 350 mensen betraden sporthal de Reggehal om te komen genieten van deze avond. De ladyspeaker die verschillende outfits droeg gedurende de avond hield goed de aandacht van het publiek en kondigde zo het eerste optreden aan. De Leidingdans werd ingezet door alle leiding en hulpleiding van DOS Rijssen, ook Mickey en Minnie mouse dansten enthousiast mee. Gevolgd door het eerste optreden van de leden. De peuters en de kleuters waren aan de beurt. Ze waren verkleed als minions en lieten diverse stunts zien wat ze hebben geleerd het afgelopen jaar.

Bestuurswissel
Tussen de acts door werd het nieuwe bestuur naar voren geroepen (Voorzitter Geralda Reterink, Secretaresse Anna Koster en Penningmeester Dinant Reterink). Geralda nam het woord en vroeg oud voorzitter Erik Haan naar voren te komen. Hij werd bedankt voor 8 jaar voorzitterschap en kreeg van de speciale gast (Mickey Mouse) een presentje voor alle inzet de afgelopen jaren.

Mooi programma
Vlak na de pauze was er een verrassingsact die heel leuk werd gedaan door de volwassenen. Iedereen was verkleed en sommige ouders werden niet eens herkend. Daarna waren de oudere groepen aan de beurt. Hierbij werden hoge kunsten vertoond waarbij men de lucht werd in gegooid. Gelukkig werden ze ook weer goed opgevangen op de grond. De spring groepen lieten mooie kunsten zien op de trampolines en dat allemaal in en rond het thema Disney! Al met al dus een zeer geslaagde show van DOS, die smaakt naar meer.

Volgende puzzelrit Rijssense Motor Club

RIJSSEN - De Rijssense Motor Club organiseert regelmatig de gezellige puzzelritten. Er staat weer wat moois op het programma.

Eerst blikken we nog even terug op de winnaars van de rit van 25 mei 2019. In de sportklasse ging de eerste plaats naar B. van der Horst, gevolgd door J. Hammink en G. Disselhorst. In de toerklasse ging de eerste plaats naar W. Slagman, gevolgd door J. v.d. Willige en M. de Jong.

Derde rit
Op zaterdag 29 juni 2019 organiseert de R.M.C. de derde puzzelrit van dit seizoen. Ook deze rit zal verreden worden in twee klassen, namelijk de sportklasse voor ervaren deelnemers en de toerklasse voor minder ervaren deelnemers. De rit voert de deelnemers grotendeels door het prachtige gebied van Rijssen. De route wordt verreden aan de hand van routeopdrachten, waarbij onder andere diverse puzzeltjes opgelost dienen te worden. Ook kunnen langs de route diverse afbeeldingen, miniatuurverkeersbordjes en dergelijke worden geplaatst, opletten dus. Naast het puzzelen zal er ook goed langs de route naar deze dingen uitgekeken moeten worden. De sportklasse rijdt volgens het bestaande R.M.C.-reglement. De toerklasse krijgt een beknopt reglement en een aantal tips mee en. Voor meerijdende kinderen is er een leuke zoekwedstrijd.

Geschiedenis
De Rijssense Motor Club is een vereniging die al vanaf 1945 puzzelritten organiseert die verreden worden op Koningsdag en een aantal zaterdagen in de gemeente Rijssen-Holten. Er wordt gereden in 2 klassen, nl de Sportklasse, deze is voor ervaren deelnemers en de toerklasse, deze is voor minder ervaren deelnemers. De volgende puzzelrit staat gepland opzaterdag 21 september 2019

Foto: De winnaars op de 1e en 2e plaats in de sportklasse en de 1e en 2e plaats in de toerklasse

Vastgoedstyliste Done by Didi

TWENTE - Diana Meester-van Agteren heeft haar studie als vastgoedstyliste succesvol afgerond bij het erkende House of KIKI (o.a. bekend van het RTL programma Uitstel van executie) en is aangesloten bij het CNVV (Centraal Netwerk Voor Vastgoedstylisten).

Op 9 april 2019 is Diana van start gegaan en ze weet als geen ander dat vastgoedstyling lonend is. Haar doel is huiseigenaren te helpen om hun woning sneller te verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs. Ze past de hands-on aanpak toe (niet kletsen maar doen), dit betekent dat de klant na een gratis intakegesprek een afspraak kan maken voor de vastgoedstyling. Vastgoedstyling Done by DiDi heeft gewacht met het bekendmaking om nog wat ervaring op te doen en het laatste certificaat fotografie voor vastgoedstyling er aan toe te voegen. Per 1 juli 2019 kan Vastgoedstyling Done by DiDi volledig tot beschikking van de klant staan.

Handen uit de mouwen
Diana werkt niet met dure tijdrovende diagnose rapporten, maar steekt echt haar handen uit de mouwen. Misschien vreemd om te investeren in een woning waar je toch weg gaat, maar steeds meer mensen beseffen dat een gestileerde woning het juiste bedrag oplevert. Zij beseffen hoe belangrijk het is om hun woning er uit te laten springen tussen het enorme aanbod aan huizen op websites als Funda of Jaap. "In Enschede bijvoorbeeld staan er per jaar gemiddeld 1000 woningen te koop," aldus Diana. "De eerste indruk op potentiële kopers is of de woning de moeite waard is om te bezichtigen. 95% van de potentiële kopers beslist dit op basis van de foto's. Voor woningeigenaren die hun woning al langere tijd in de verkoop hebben is er zeker nog hoop," vult Diana aan. "Uit onderzoek blijkt dat 70% van de huizen, die al langer dan anderhalf jaar te koop staan, binnen 3 maanden na een restyling en professionele foto's van een House of KIKI verkoopstyliste, verkocht worden." (bron: House of KIKI Haarlem april 2012)

Voordeel vastgoedstyling
Onzin dat menigeen denkt dat styling van de woning prijzig is. Vaak genoeg beslist een woningeigenaar om de vraagprijs te verlagen, om hierdoor de woning verkoopbaar te maken (met stappen van € 5.000,- of € 10.000,-). Dit terwijl een vastgoedstyling al vanaf een prijs van € 500,- gerealiseerd kan worden. Soms kunnen de kosten van vastgoedstyling zelfs inbegrepen worden bij de service van een makelaar. Ook als de eigenaren nog in huis wonen, kan een restyling uitkomst bieden. Bijvoorbeeld wanneer de landelijke open huis dagen plaatsvinden en de woning tiptop in orde moet zijn voor de bezichtiging.

Doel
Het doel van vastgoedstyling is om een woning zo licht, ruimtelijk en neutraal mogelijk te presenteren. Met een relatief klein budget kan een groots resultaat bereikt worden. Vastgoedstyling Done by DiDi biedt ook aan om leegstaande of modelwoningen in te richten. Ook hier werkt Diana samen met het House of KIKI meubelverhuurbedrijf. Diana richt zich niet alleen op Enschede en omstreken, want de woningverkoop markt strekt zich veel verder.

Voorjaarsconcert in Nijverdal

NIJVERDAL - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer, geeft op vrijdag 5 juli een voorjaarsconcert in de Rooms Katholieke kerk te Nijverdal. Verder werken Jan Lenselink, vleugel, Marjolein de Wit, fluit en Karin Hertsenberg, sopraan mee aan dit voorjaarsconcert.

Recent heeft Het Rijssens Mannenkoor optredens verzorgd in Tiel en Straatsburg in de schitterende Notre Dame van deze stad. Dit laatste concert was op uitnodiging van CDA-parlementariër Annie Schreijer-Pierik, tevens beschermvrouwe van het koor. Voor een groot internationaal publiek met veel Europarlementariërs werd een prachtig concert gegeven, wat beloond werd met een staande ovatie van het dolenthousiaste publiek. Het concert in Nijverdal is het laatste concert voor de zomervakantie. Na de vakantie staan er concerten gepland in onder andere Urk, Bolsward, Doesburg en Eemsmond. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 10 concerten per jaar. Een duidelijk eigen geluid van musicals, klassieke en geestelijke muziek, maakt dat het koor zich bij de concerten mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Extra dimensie
Jan Lenselink, Marjolein de Wit en Karin Hertsenberger zullen optreden als solisten. Lenselink staat alom bekend om zijn virtuoze spel, dat het concert een extra dimensie geeft. Marjolein de Wit is een bekende fluitist, die zowel nationaal als internationaal veel concerten geeft. Ook is zij regelmatig te zien in diverse muziekprogramma's op televisie. Daarnaast zal ook sopraan Karin Hertsenberger haar medewerking verlenen. De Oldenzaalse sopraan is in deze regio geen onbekende. Zij is een veel gevraagde solist voor musicals, opera's, operettes, maar ook mannenkoren. In 2018 heeft zij voor het eerst haar medewerking verleend aan een concert van het Rijssens Mannenkoor; deze samenwerking krijgt dus in Nijverdal een vervolg. Reden genoeg voor de muziekliefhebbers om dit concert niet te willen missen.

Meer informatie
De deuren van de kerk zullen op 5 juli om 19.30 uur open gaan, waarna het concert om 20.00 uur begint. Kaarten voor dit concert kosten 10 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk. De voorverkoopadressen zijn: The Readshop, Haarstraat 44 in Rijssen, telefoon: 0548-366687 en Bruna, Henri Dunantplein 4 in Nijverdal; telefoon: 0548-615000. Ook kunt u de kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl

Beste Buur Bokaal

RIJSSEN/HELLENDOORN - De woningcorporaties van Rijssen-Holten, Hellendoorn en acht andere Twentse gemeenten doen ook dit jaar weer mee met de Beste Buur Bokaal. Sinds maandag is het mogelijk om buurtgenoten te nomineren voor deze prijs.

De Beste Buur Bokaal is opgezet om goed noaberschap in de brede zin te promoten. In iedere buurt zijn wel verdienstelijke buurtbewoners te vinden die zeker in het zonnetje gezet moeten worden. Het uitreiken van de Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De jaarlijkse actie is ontstaan vanuit de gedachte dat een sociale en veilige buurt belangrijk is om diverse redenen. Zeker nu mensen langer zelfstandig thuis wonen is het belangrijk dat er een positief leefklimaat is met voldoende ondersteuning. Dit helpt tegen vereenzaming, wat helaas een groeiend probleem is.

Nomineren
Het is tot en met 1 augustus mogelijk om een buurtgenoot te nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Alle inwoners van de deelnemende gemeenten Almelo, Wierden, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten en Twenterand kunnen een buurtbewoner nomineren. Dit kan dan via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Onderbouw vooral waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Maak ook gebruik van voorbeelden; zo krijgt de jury een goed inzicht. De Beste Buur Bokaal zal dit jaar uitgereikt worden op 29 september; de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten. De winnaar ontvangt een bokaal en een passende prijs.

Wildpluk- wandeling

RIJSSEN - Woensdag 26 juni om 14.00 uur wordt er een speciale wandeling georganiseerd.

De wandeling wordt geleid door Francine van Rossem. Francine is de boerin van Kruidenhuis De Vlo. In de omgeving van het Kruidenhuis zal er een wandeling plaatsvinden van circa 1 á 2 uur. Hierbij worden er speciale eetbare planten en geneeskrachtige kruiden geplukt. Afhankelijk van de oogst wordt er na afloop van de wandeling thee of soep gemaakt. Opgeven is verplicht: francine@kruidenhuisdevlo.nl

Sprookjesconcert

NIJVERDAL - Ook dit jaar hebben de inwoners van Sprookjesland gevraagd of Muziekvereniging KSW een Sproojesconcert wil geven in het Openluchttheater.

Dit jaar wordt het Sprookjesconcert georganiseerd op 23 juni om 13.30 uur. Ieder jaar is het concert weer één groot feest! Er wordt gezongen, gedanst, prachtige muziek gemaakt en er worden sprookjes verteld om bij weg te dromen. Ben jij heel benieuwd naar wie er op het Sprookjesconcert aanwezig zal zijn? Kom dan op 23 juni naar het Openluchttheater in Nijverdal en beleef het avontuur! Basisschoolleerlingen mogen het Sprookjesbos gratis betreden. Voor oudere kinderen bedraagt de entree €2,50 en volwassenen kunnen een kaartje kopen voor €5,00. Het Openluchttheater bevindt zich aan de Duivecatelaan 11 in Nijverdal.

Toeslagenzitting

NIJVERDAL - Voor sommige mensen kan het erg lastig zijn om huur- of zorgtoeslag an te vragen bij de belastingdienst. Aanvragers moeten aan allerlei voorwaarden voldoen, waarvan ze misschien niet van op de hoogte zijn.

Om deze mensen te ondersteunen organiseert Stichting De Welle een Toeslagenzitting in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Vrijwilligers zullen bezoekers op vrijdag 28 juni deskundig advies geven. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met een vrijwilliger de aanvraag voor de toeslagen in te vullen. Hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd van €5,00 per aanvraag. De Toeslagenzitting kan door iedereen gratis bezocht worden. ZINiN Bibliotheek Nijverdal is gevestigd aan de Willem-Alexanderstraat 7.

Voorstelling van 'De Gagelspöllers'

Foto: Emile Willems

NIJVERDAL - Ook voor deze zomer heeft het toneelgezelschap van het Openluchttheater Nijverdal 'De Gagelspöllers' een nieuwe voorstelling ingestudeerd. Op 26, 28, 29 en 30 juni staat de groep op het podium met het blijspel 'Bed en Breekvast' van Adriaan Vellinga. Een komische voorstelling, waarbij het publiek geadviseerd wordt om extra zakdoekjes mee te nemen om de lachtranen weg te vegen.

Als Jan met de VUT gaat is de verveling nabij. Na vele bakken koffie, waarbij hij zijn vrouw Gré behoorlijk in de weg zit, komt Jan op een wonderbaarlijk idee. Na enkele hobbels gaan ze een paar weken later van start met een eigen Bed & Breakfast. Wat kan er mis gaan? Dat zul je zelf moeten zien!

Reserveer nu uw kaarten
Kaarten voor 'De Gagelspöllers' zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Of bestel telefonisch: 0548-624489.

Gratis proeflessen fijnschilderen

ENSCHEDE - Ontdek uw talent, iedereen kan leren schilderen. Overtuig u zelf door een gratis proefles realistisch fijnschilderen bij te wonen.

Voorafgaand aan de opleiding die in september weer van start gaat, organiseert Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst een aantal proeflessen. Deze proeflessen zijn bedoeld om u kennis te laten maken met realistisch fijnschilderen. Tijdens de proefles schildert u een stilleven in olieverf, die u na afloop mee naar huis kunt nemen. Verder ontvangt u alle informatie over de opleiding.
De proefles is gratis, de kosten voor de materialen bedragen tien euro. De data zijn: Do. 27 juni 18.30 uur, Vr. 28 juni 09.30 uur, Vr. 28 juni 13.30 uur, Za. 29 juni 09.30 uur, Za. 29 juni 13.30 uur, Do. 12 sept. 18.30 uur, Vr. 13 sept. 09.30 uur, Vr. 13 sept. 13.30 uur, Za. 14 sept. 09.30 uur, Za. 14 sept. 13.30 uur De proeflessen duren ca. 2,5 uur. U kunt zich voor één van deze workshops telefonisch of per mail aanmelden. Tel: 085-130 27 57. Mail: info@fijnschilderen.nl. Adres: Marsstede 20, Enschede.
Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst is met ruim zevenhonderd leerlingen en een team van twintig vakkundige docenten de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een toonaangevende schilderacademie. Naast het creëren van fraaie werken ligt het accent vooral op de ambachtelijke kant met de bijbehorende technieken. Het doel van de academie is om de klassieke schilderkunst voor een brede groep mensen toegankelijk te maken. Uit het hele land komen cursisten, jong en oud, met of zonder ervaring, de lessen bijwonen, die op een inspirerende en klassikale wijze in kleine groepen worden gegeven. De academie waarvan de hoofdvestiging in Deventer, heeft een zestal vestigingen in het land.

Een pvc vloer, maar wel veilig

ALMELO - Veel mensen weten het niet maar in pvc vloeren zitten schadelijke stoffen. Er zitten onder andere stoffen in die in 2007 al door het Europees Parlement zijn verboden voor kinderspeelgoed.

Tijdens de levensduur van de vloer zullen chemische stoffen uitdampen en in de lucht komen. Deze chemische stoffen kunnen ook aan huisstof kleven. Wat je vervolgens kunt inademen of inslikken. Kleine kinderen zijn hier extra gevoelig voor krijgen deze chemische stoffen soms ook binnen door hand-mond contact en via de huid door intensief contact met de vloer, bijvoorbeeld wanneer ze beginnen met kruipen.

Veiligste pvc vloer
Reinhard Krause (76) nam in 2010 het besluit om de beste en veiligste pvc vloer van Duitsland te gaan maken. Zijn missie is geslaagd want ruim 8 jaar later worden zijn IPC vloeren omarmt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en sinds kort zijn de IPC vloeren ook in Nederland verkrijgbaar.
IPC is van origine een houten vloerendistributeur en samen met zijn zoon en twee dochters is Reinhard ondanks zijn leeftijd nog dagelijks met veel plezier op het bedrijf aan het werk. Het idee om ook pvc vloeren te gaan leveren kwam van zijn kinderen. Zij zagen op tijd in dat de pvc vloer in de toekomst als de ideale vloer zou worden gezien. Om de toekomst van hun bedrijf veilig te stellen vonden ze pvc vloeren een goede keuze maar er was een probleem... Pvc vloeren bevatten schadelijke en kankerverwekkende stoffen en dat kan Reinhard niet verkopen!
Toen Reinhard zich ging verdiepen in de wereld van pvc vloeren kwam hij tot de ontdekking dat er in Europa jaarlijks tientallen miljoenen vierkante meters aan pvc vloeren met schadelijk weekmakers (Ftalaten) worden geïmporteerd en uiteindelijk worden gelegd bij argeloze burgers. Reinhard vond dit een zeer kwalijke zaak en hij heeft een team van specialisten bij elkaar gebracht om te bespreken en te onderzoeken of het mogelijk is om een pvc vloer te ontwikkelen die niet schadelijk is voor de mens, en dat is gelukt.

Certificering
Zijn vloeren zijn de concurrentie ver voor en hebben op alle vlakken de beste cijfers. Om dat de consument aan te tonen en duidelijk te maken dat het niet om een 'verkooppraatje' gaat heeft hij al zijn vloeren door de belangrijkste Europese instanties laten testen en certificeren. Ook hebben zijn vloeren de allerhoogste certificering van Tüv behaald, de PROFICERT PREMIUM.

Informatie
Via de website www.ipcvloeren.nl kunt u vragen naar een dealer bij u in de buurt of gratis het IPC inspiratiemagazine aanvragen.

Geslaagde Rijsserbergloop!

RIJSSEN - Na maanden van voorbereiding was het vrijdagavond 14 juni zover: de 31ste editie van de Assist Verzuim Rijsserbergloop vond plaats onder zeer zomerse omstandigheden. Deze zonnige editie trok ruim 1200 enthousiaste deelnemers, waaronder 600 deelnemers aan de Reginox bedrijvenloop en heel veel publiek.

Om 18.00 uur werd, na een flitsende warming-up door Fit Industry, het startschot gegeven voor de bambinoloop. Kinderen tot en met 6 jaar renden onder luid gejuich van ouders, grootouders en andere familieleden en vrienden de 400 meter lange atletiekbaan rond. Bas Nijzink bereikte als eerste jongen de finish. Fleur Sanderman eindigde als eerste meisje, naar eigen zeggen door het snelle loopbroekje van haar vader dat hij 25 jaar geleden ook droeg tijdens wedstrijden.

Kidsrun
Daarna was het tijd voor de 1,5 kilometer kidsrun tot en met 9 jaar, waar Kris Nijzink de eerste jongen was en Julia Seppenwoolde voor de derde keer op een rij het snelste meisje. Zij zette ook nog een parcoursrecord neer. Een kwartier later startte de leeftijdsklasse 10 tot en met 12 jaar, waar Runar Slinkman en Laura Boers de run op hun naam zetten.

Overige afstanden
Na de Kidsrun volgde de 10 kilometer met drie rondes waarin ook de Rijsserberg werd beklommen. Dit onder muzikale aanmoediging van het 18-koppige dweilorkest de Haarschutters. Deze afstand werd door Arnold Klieverik in een tijd van 33.43 minuten gewonnen. De snelste dame was Saskia Schutte met een tijd van 39.15 minuten. Bij de bedrijvenlopers was het snelste team die van Voortman Steel Group. De avond werd beëindigd met de meest populaire afstand, de 5 km wedstrijd. Danny Koppelman won deze afstand en was hiermee maar 1,5 minuut langzamer dan het Nederlands record! Hij liep in 14.46 minuten deze afstand. Yvonne Meijer was de eerste dame in 18.30 minuten en het snelste bedrijventeam was 12Build.

Akor & Vastbouw
Een primeur was de door Akor & Vastbouw gebouwde brug, waardoor iedereen dit jaar ook het middenterrein kon bereiken. Deelnemers werden daar opgevangen door de sportvoedingswebshop en Attract met appels, sportdrank, massages en EHBO. Vervolgens konden ze zich mengen in het publiek dat genoot van heerlijke versnaperingen van ijssalon Bonvanie en Crazy Waffles. Dit terwijl de kinderen zich uitleefden op het springkussen.

Beelden
Virtual Lab 17 heeft supergave beelden gemaakt, welke in samenwerking met Assist Verzuim wordt verwerkt tot aftermovie. Deze aftermovie wordt binnenkort gedeeld op de social media kanalen in 2D én 3D! Bij de fotobooth stond een lange rij van trotste lopers die een mooie herinnering aan de 31ste editie ontvingen. Alle foto's van de fotobooth zijn terug te vinden op www.assistverzuim.nl/finish

Geslaagde wedstrijd
De wedstrijdcommissie kijkt terug op een drukke maar zeer geslaagde editie van de Assist Verzuim Rijsserbergloop en bedankt hierbij alle sponsoren en vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit evenement mogelijk te maken. Alle uitslagen, foto's en ook finishbeelden zijn te bekijken op www.rijsserbergloop.nl

Stichting Houtdorp: inschrijving geopend!

RIJSSEN - Al ruim 40 jaar is Stichting Houtdorp een algemeen begrip in Rijssen. Er zijn veel mensen betrokken bij deze stichting zoals de gemeente, het bestuur, vrijwilligers en sponsoren. Stichting Houtdorp organiseert een actieve en gezellige vakantieweek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Samen met elkaar kunnen ze laten zien hoe handig ze zijn met hamers, spijkers en andere materialen. In deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Dit jaar vindt deze gezellige week plaats van maandag 22 juli tot vrijdag 26 juni bij Molendijk Noord ter hoogte van Bouwbedrijf Nijhuis in Rijssen. Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro. Inschrijven kan op woensdag 26 juni en woensdag 10 juli door tussen 19.00 en 20.00 uur het inschrijfformulier op de website en het contributiegeld in te leveren op één van de volgende adressen: Beatrixstraat 22, Trompstraat 40 of Groenling 78 in Rijssen. Daarnaast kunnen kinderen zich voor 10 euro ook inschrijven op maandag 22 juli of dinsdag 23 juli op het terrein.

Veiligheid
De organisatie vindt het erg belangrijk dat de kinderen veilig kunnen werken. Hiervoor is het belangrijk dat de kinderen goed schoeisel dragen. Gebruik bijvoorbeeld veiligheidszooltjes, die beschermen tegen scherpe objecten in je voet. Daarnaast bieden de zooltjes extra stevigheid aan de voeten en zitten ze erg aangenaam. De veiligheidszooltjes van Veilige voeten, die verkrijgbaar zijn op de website van Stichting Houtdorp, zijn uiterst geschikte zooltjes voor de kinderen.

Meer informatie
U vindt meer informatie en het programma op: www.houtdorprijssen.nl. Ook kunt u bellen naar: 06-22327000 of mailen naar: houtdorp_rijssen@hotmail.nl

Veteranendag

RIJSSEN - Comité Herdenkingen Rijssen heeft op 22 juni een Veteranendag georganiseerd. Zij hebben bewust gekozen om dit een week voor de landelijke Veteranendag in Den Haag te organiseren.

De organisatie roept alle veteranen in Rijssen en Holten op om zich op te geven voor deze Veteranendag in het Parkgebouw. Vanwege privacyoverwegingen mag de organisatie zelf de veteranen niet uitnodigen. Zij kunnen zichzelf voor deze dag aanmelden door een mail te sturen naar bestuurssecretariaat@rijssen-holten.nl. Daarnaast kunnen ze ook contact opnemen met het bestuurssecretariaat. De Veteranendag begint om 10.30 en duurt tot 14.00 uur. Het Parkgebouw bevindt zich aan de Oosterhofweg 49 in Rijssen.

Demonstratie prepareren

HOLTEN - Hoe wordt een dier nou precies opgezet? Dat kun je zien in Natuurmuseum Holterberg op 23 juni om 13.00 uur.

Vogelpreparateur Jentai van Grevenhof staat op deze middag voor u klaar en laat u precies zien hoe een dier wordt opgezet. Natuurmuseum Holterberg is uniek. In Nederland zijn nergens zoveel diorama's te vinden met opgezette dieren. Deze demonstratie is erg interessant en leerzaam voor jong en oud. Een toegangskaartje voor het Natuurmuseum kost voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar €4,75 en voor volwassen €6,75. U komt toch ook op 23 juni om 13.00 uur bij Natuurmuseum Holterberg aan de Holterbergweg 12 in Holten? Meer informatie kunt u vinden op: www.museumholterberg.nl

Waterschap deelt meerdere boetes uit

TWENTE - Het Waterschap Vechtstromen heeft deze maand al diverse boetes uitgeschreven voor verkeerde inzet van spuitmachines.

Eén van de taken van het Waterschap is toezicht op het schoon houden van het water. Helaas worden nog geregeld gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen in het water. Deze hebben negatieve gevolgen voor dieren en planten in het water. Verreweg de meeste agrariërs houden zich goed aan de regels, maar er werden ook overtredingen geconstateerd. met name over gebruik van niet op tijd gekeurde machines, gebruik van driftarme kantdoppen, spuiten zonder spuitlicentie en de spuitboomhoogte. Door het (al dan niet bewust) verkeerd afstellen van deze spuitmachines komen de middelen in het water terecht, wat moeilijk uit het water te filteren is.

Mega seizoensuitverkoop

ENSCHEDE - Vanaf dinsdag 18 juni gaan alle producten in de verkoop met 75% korting op de oorspronkelijke prijs. Deze actie is alleen geldig in de Fanstore bij De Grolsch Veste en duurt tot en met dinsdag 25 juni. Wees er snel bij!

De Fanstore bij De Grolsch Veste wordt deze zomer opnieuw ingericht en krijgt de beschikking over een compleet ander assortiment. De Fanstore krijgt van woensdag 26 juni tot en met donderdag 4 juli een make-over en is tijdens deze dagen gesloten. De vernieuwde Fanstore wordt op vrijdag 5 juli feestelijk geopend en vanaf die dag is het nieuwe thuisshirt en de thuis trainingskleding voor komend seizoen voor het eerst verkrijgbaar. In voorbereiding op bovenstaande is de online shop momenteel gesloten. Vanaf vrijdag 5 juli is de Online Shop weer bereikbaar zijn en is het ook weer mogelijk om online te bestellen.

Hoog niveau concert VER

HOLTEN - Het Gelders Vocaal Ensemble (GVE) en het Vocaal Ensemble Rijssen (VER) verzorgden zaterdagavond een concert op hoog niveau in de Holtense Dorpskerk.

Er werd adembenemend goed gezongen. Evenals de koorleden stonden de dirigenten Jan-Geert Heuvelman en Arjan van Hees helemaal achter hun programma. Zij begeleidden in voorkomende gevallen bescheiden maar heel vakkundig op het grote orgel, kistorgel en piano. De opening door het GVE met When Jesus Wept van Billings zette de toon. In het eerst deel van het concert was Halt, was du hast van Bach een absoluut hoogtepunt en How beautiful upon the mountains van Stainer een verrassing.

De solopartijen van Ruth de Looze waren zeer bijzonder. Schijnbaar moeiteloos zong zij de meest ingewikkelde melodieën uiterst zuiver de kerk in. Wel liet de verstaanbaarheid bij bijvoorbeeld Hear my prayer van Mendelsohn voor mij in elk geval wat te wensen over; ik was zeer regelmatig de draad kwijt. Maar de kwaliteit van haar zangstem maakte veel goed.

Heuvelman staat erom bekend dat hij hoge eisen stelt aan zijn publiek. Het overgrote deel van het concert behoorde dan ook niet tot het ijzeren repertoire en dat getuigt waarlijk van artistieke moed. Toch betrapte ik mezelf regelmatig op een wanhopig zoeken naar een herkenningspunt in het programma. Gelukkig was er af en toe een bekende melodielijn vanuit de achtergrond. Ondanks een recent en goed bevallen bezoek aan Ierland, was de Irish Blessing niet aan mij besteed en vond ik het concertslot wat somber uitvallen.

Een concert van hoog niveau, maar des te heviger miste ik tekst en uitleg bij de muziekstukken. Natuurlijk kun je The man in black, musicoloog Marcel Zwitser, niet altijd laten opdraven, maar dirigenten kunnen ook toelichting geven of iemand anders. 5 oktober is Zwitser er weer in de Dionysiuskerk in Rijssen bij het VER-jubileumconcert. Ik kan bijna niet wachten.Gezellige zomermarkt bij Woonzorgcentrum Maranatha

RIJSSEN - Op zaterdag 29 juni van 10.00 tot 14.00 uur is in woonzorgcentrum Maranatha aan de Diekjansweg 1 Rijssen een gezellige zomermarkt. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en te genieten van de vele kraampjes.

Op de markt is van alles te beleven. Zo zijn er verschillende kramen waar u uzelf, uw kinderen of kleinkinderen kunt verwennen. De kramen bieden onder meer de verkoop van kinderkleding, speelgoed, handwerkjes en tweedehands boeken. Het Sfeerhuis is aanwezig met diverse decoratiematerialen. Ook zijn er diverse attracties zoals een springkussen, vossenjacht en een oude legerwagen van "Keep Them Rolling" waar ritjes mee gemaakt kunnen worden. Er kan ook een werkstukje gemaakt worden samen met Ineke Kleinjan, beeldend therapeut. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht. Zo kunt u lekkere slaatjes, oliebollen, pannenkoeken, puddingbroodjes en andere lekkernijen kopen. In de grote zaal draait een doorlopende presentatie over woonzorg, welzijn, dagbesteding en vrijwilligers binnen Maranatha. Voor prijsbewuste mensen staat er een kar met boodschappen waarvan de totaalprijs geraden kan worden. De winnaar krijgt na afloop de inhoud mee naar huis. Net als voorgaande jaren belooft het een leuke en gezellige dag te worden. Komt u ook?

Tekst: Dick Tukkers
Foto: Arjan Baan

Algemene Muzikale Vorming

RIJSSEN - Op woensdag 26 juni organiseert de Rijssense Muziekschool een AMV-presentatie in de grote zaal van het Parkgebouw. Algemene Muzikale Vorming, gewoonlijk afgekort tot AMV, is de ideale kennismaking met muziek voor kinderen uit de groepen 4 tot 6 van de basisschool. Alles wat later van pas komt bij het bespelen van een instrument, komt tijdens deze klassikale lessen al voorbij, op een speelse manier.

Omdat de Muziekschool alle gangbare instrumenten in huis heeft, kunnen de kinderen tijdens deze cursus al kennismaken met instrumenten als gitaar, piano, harp, viool, fluit en saxofoon. De AMV-presentatie op woensdag 26 juni is enerzijds een voorstelling waarin al de mogelijkheden van deze cursus worden gepresenteerd aan toekomstige leerlingen, maar tegelijkertijd is het ook de afsluiting van het seizoen voor de huidige leerlingen. Zij laten zien en horen wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben, en hoeveel plezier ze daaraan hebben beleefd. De AMV-presentatie begint woensdag om 16.15 uur en duurt een uurtje. De toegang is gratis. Ouders, opa's en oma's en natuurlijk kinderen zijn van harte welkom in de grote zaal van het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49 in Rijssen.

Aanmelden
Wie zich daarna wil aanmelden voor een cursus, kan op zaterdag 29 juni terecht in de Muziekschool tijdens het Open Huis, 's middags van 15.00 tot 16.30 uur. In de laatste weken van het cursusjaar staan nog méér leuke activiteiten op het programma. Zie daarvoor de website van de muziekschool: https://muziekschool-rijssen.nl/

RIJSSEN - Het ondernemersproject van de leerlingen van havo-4 van de Fruytier scholengemeenschap is een succes geworden.

Vrijdagmorgen werd op de Rabobank het project afgerond met een presentatie en beoordeling van de opgestarte leerlingenbedrijfjes.
Voor de vakken Nederlands, Engels en economie werkten de leerlingengroepen aan een project om geld te verdienen voor een goed doel. Ze bedachten een goed te verkopen product, een doelgroep, ze schreven een bedrijfsplan en deden inkopen voor hun product. Voor hun onderneming kregen ze een microkrediet van de Rabobank dat varieerde van 15 tot 25 euro. De leerlingen verkochten "Eggceptional" eieren waar je "blei" van wordt, bordjes voor gelukkige kinderen en dus ook ouders, hamburgers en fotoreportages.
Om vooral veel kennis voor het ondernemerschap op te doen, werden jonge ondernemers uitgenodigd op school om te vertellen over de ervaringen en valkuilen waarmee je te maken krijgt.
Het project werd afgerond op de Rabobank. Daarbij werden de leerlingen beoordeeld door Rabo-directeur Hans Brinks, een van zijn medewerkers en de jonge ondernemer Peter van de Breevaart van Moestuinland.nl Zij beoordeelden de leerlingen op vindingrijkheid, communicatief vermogen, flexibiliteit, zakelijk inzicht en collegialiteit. In totaal kon 652 euro aan het goede doel worden gegeven. De beste ondernemers waren Frank Seppenwoolde (links op de foto) en Christiaan Honkoop.

Column

Verdumpert

Ierland is een prachtig land. Nit umdat ze doar apart hoge Alpen hebt. Nog minder um zunoavergöttene stranden. (Palmbeume hebt ze der dan wier wal). Ierland is vuural mooi um et volk wat der wont. Meestal plezerig, altied vreandelik en ze kwaakt oe de oren van n kop. A'j ze verstoat.

Et gros kump doar ieder vrie ogenblik bie mekoar in pubs. Op vrie- of zoaterdagoavend trekt ze der nen gitaar, ne fluite, uilleann-piepen of nen bodhrán bie op 'n skoot en maakt ze craic (skik) vuur tiene. Gewoon met nen koppel möage. Of met wildvrömden dee as der toovallig bie komt zitten. Diploma's hoovt ze der ook nit vuur te hebben. Ken iej twee akkoorden? Spöl op! Wat gef et as et een betjen vals is? Nums is perfekt. A'j mer skik hebt. Hop! Sláinte!

Samen heuren. Doar geet et oetendelik umme. Is nog bewezen ook. Leu dee as samen zingt (of anders muziek maakt) kriegt een geveul van bie mekoar heuren. Dat is dan ook et vuurnaamste doel dervan. Nit um de blits te maken dat iej et zovölste gelikte riedelken könt. Gewoon eaven de dagelikse kroam achter oe loaten en skik hebben met mekoar. Zo as Lohues al zung: "Gereformeerd, Communist, Rooms Katholiek, we hebben allemaol baat bij muziek."

Mer Nederland is noar Amerikaans model ebrand op wier de volgende supersteare. Idols, Holland's Got Talent, The Voice of Holland, de ene talentenjacht is nog nit umme of iej könt oe alwier inskrieven vuur 'n volgenden. Iedere muzikale egenheid wat nit in et Hilversumse plaatjen past, wörd vuur volk en vaderland te kakken ezat. Vernem iej nooit wier. De winners trouwens ook nit, want noa de show zint de programmamakers ze nit mear neudig um kiekciefers te trekken. En oet zikzelf redt dee et ook nooit helemoal. Gin wonder ook: Nederlandse artiesten dee as in keukelig Engels vuur andere Nederlanders zingt. Iej vernemt det ze oe bie 'n bok doot. Te glad estrekken, vuur ekauwd, autotune ftw. Nit herinnerensweard. Next!

Doarnöast löp alleman verdan met nen klookfoon in de anslag. Vuur'j et weet stoa'j op Dumpert. En dus dörft den duursnee Nederlander nauweliks nog in et wild te zingen, fluiten, spöllen of überhaupt vuur ne groep te stoan. Zunde. Want doar wörd de wearld juust meuier van. Wiej hebt allemoal wal wat biezeunders. Ik heuge mie nog Vosman de skoolmeister. Den gung iederen morgen op et fietsken hen woarken. Zinne kleine fluitverskes galmden duur de stille stroate, op et ritme van zin krakende zadel en zinne rättelkettene. Den had gin speciaal zangfietspad neudig. Zinnen dag begun good. Den van mie ook.

Vogel van de week: Hoppe

RIJSSEN - De vogel van deze week is de hoppe. In Rijssen noemt men hem de skiethoppe.

De hoppe is een voormalige broedvogel op de zandgronden. Hij nestelt in holten van bomen, muren, steenhopen en houten bouwsels. Hij foerageert grote insecten zoals meikevers, rupsen, emelten, veenmollen, slakken en kleine reptielen. Hij zoekt zijn voedsel in schrale vegetaties met veel open plekken en in licht bemeste graslanden. Hij is te herkennen aan een licht roze-bruin verenkleed met zwart-wit gebandeerd. Hij heeft een grote kuif, als indianentooi, die opgericht kan worden om allerlei emoties mee te communiceren. De hoppe heeft een vlinderachtige vlucht en foerageert op de grond.
In de broedtijd heeft hij een hobo-achtige verdragende baltsroep. De hoppe broedt van april tot juni. Hij heeft een legsel met meestal 4 tot 7 eieren. De broedduur bedraagt 14 tot 16 dagen. Vrouwtjes en kuikens verdedigen zich tegen indringers door ze te besproeien met een stinkende vloeistof. De jongen zitten ongeveer 26 tot 30 dagen op het nest voordat ze uitvliegen.
Dick Tukkers

Prijzen uitgereikt van spelen bij Regiobank

dav

RIJSSEN - Onlangs vond er bij de Regiobank Otten & Flim voor het eest een Spaar- en Proeverijdag plaats waar veel voor de kinderen was te beleven en waar leuke prijzen konden worden verdiend.

Zo was er een quiz, het raden van het aantal ballonnen in een Fiat 500 en een wervelwindspel, waarbij het de bedoeling was om ondanks de moeilijkheidsgraad zo veel mogelijk dukaten te verzamelen. Het aantal ballonnen in de Fiat 500 bedroeg 136 stuks en bij het wervelwindspel werden er zelfs door 1 persoon 920 dukaten gevangen, een geweldige prestatie. Op het kantoor van de Regiobank werden alle deelnemers bedankt voor de deelname en werden prijzen uitgereikt door Dick Heijkamp aan Ilse Karlsson, Dirk Jan van de Noort, Tim Karlsson en Sil Voortman.

Dick Tukkers

Historische RV-tribune weer in zwaar weer

RIJSSEN - De historische Engelse tribune van de voormalige voetbalclub Rijssen Vooruit is door de stormschade van de afgelopen tijd in extra zwaar terechtgekomen.

Dat de RV-tribune op de gemeentelijke monumentenlijst staat wil nog niet zeggen dat de gemeente ook verantwoordelijk is voor het bouwwerk, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente heeft het betekenisvolle bouwwerk ooit op de monumentenlijst geplaatst om ervoor te zorgen dat dit waardevolle stadsgezicht behouden blijft. Nu de tribune bijna dodelijk getroffen is door een omgewaaide boom, wil dat nog niet zeggen dat de gemeente dan per se moet bijspringen om het gebouw te behouden.

Stil aan de overkant
De tribune blijft eigendom van de voetbalvereniging omdat de kleedkamers eronder zitten en die zijn jaren geleden al geprivatiseerd. Echter, RV kan het behoud van de tribune niet betalen. Het zou nog kunnen dat de Erfgoed Adviesraad Rijssen-Holten met een lumineus plan komt, maar het is akelig stil aan de overkant. Overigens, goede ideeën om de tribune te behouden zijn nog altijd welkom.

Maakt oe nit drok; alns wa'j hebt is al oonderweg noar 'n aander!

Maandag 24 juni 10:00 uur

Stamgast

Bij een houthakkerswedstrijd in Rheden
Werd fel om de prijzen gestreden
Maar een man sloeg met z'n aks
Ineens heel achterbaks
Als stamgast wordt hij nu gemeden.

Jan Zandbergen

Vredesduiven worden zeldzaam.

Opening Unique Mode Rijssen

RIJSSEN - Unique Mode opent binnenkort de deuren van een splinternieuwe herenmodezaak op t' Schild in Rijssen (voormalig pand Trekpleister). Unique opende in september 2018 ook al een nieuwe herenmodezaak aan het Keizerserf in Nijverdal. Nog geen jaar later wordt deze nieuwe winkelformule doorvertaald naar het hart van Rijssen.

Het nieuwe pand zal volledig worden opgeknapt en krijgt een vernieuwde voorgevel. Qua uitstraling zal het veel gaan lijken op de nieuwe herenmodezaak aan het Keizerserf die vorig jaar in Nijverdal werd geopend. Een mooie mix van moderne architectuur met toch een klassieke uitstraling. Naar verwachting zal de nieuwe herenmodezaak van Unique Mode haar deuren openen in september. 'Met de nieuwe herenmodezaak in Rijssen verdubbelen ze hun winkeloppervlakte aan herenmode en kunnen ze het aanbod gaan vergroten', vertelt Quint Eshuis. 'Wij geloven dat mannen nog steeds heel graag naar de winkels gaan. Er moet dan genoeg keuze zijn, er moeten medewerkers met verstand van kleding aanwezig zijn, maar het belangrijkste is dat de klanten worden geholpen met een glimlach door medewerkers met passie voor het vak,' vult Quint aan.

Nieuwe merken
Unique Mode zet met deze vernieuwing ook in op een bredere doelgroep. Het huidige jeansconcept krijgt een aanvulling met jonge herenmode. Net als in Nijverdal wordt er een frisse mix gecreëerd. Met nieuwe herenmerken zoals onder andere State of Art, Blue Industry en BlueFields vergroten zij hun aanbod in herenmode en zullen ze straks de nieuwe formule uit Nijverdal ook in Rijssen introduceren. Ook voor een colbert of broek is de moderne man straks bij Unique Herenmode aan het juiste adres. Veel van de bestaande merken zullen een shop-in-shop krijgen, zoals PME Legend, Petrol Industries, Only & Sons, Jack & Jones en meer. De andere helft van de winkel noemen ze het trend gedeelte, waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe merken zoals Black Bananas, Ballin, Noize Amsterdam. Ook zal er weer een grote jeanswall aanwezig zijn, het zogenaamde 'Denim Lab' vormt altijd het centrale middelpunt van de winkel. Met de filosofie dat elke outfit begint met de juiste jeans en een goede kop koffie.

Eerste wereldkampioenschap standwerken ooit is in Rijssen

RIJSSEN - Al jaren wordt er een standwerkersconcours gehouden in Rijssen, maar dit jaar is het evenement groter dan ooit. Mede-organisator Johnny Jansen heeft namelijk Stibesta, Stichting tot bevordering van het Standwerken, uitgedaagd om er een wereldkampioenschap van te maken en dat is gelukt!

Het wereldkampioenschap wordt gehouden op 29 juni in het centrum van Rijssen, ook deels op de markt. Maar liefst 25 standwerkers zullen tussen 10.00 en 17.00 uur proberen hun producten aan u te slijten. Het internationale deelnemersveld met onder meer afvaardigingen uit Duitsland, België, Indonesië en natuurlijk Nederland gaan strijden om de beker en om de eer.

Jurybeoordeling
Deelnemende standwerkers zijn herkenbaar aan de vlag bij de stand. Buitenlandse deelnemers aan de vlag van hun land en de Nederlandse aan de provincievlag. Wanneer de deelnemer de meegebrachte waren bij het publiek aanprijzen, kan het zomaar zijn dat de jury incognito de deelnemer beoordeelt op welsprekendheid, originaliteit en overtuigingskracht. Na 17.00 uur zal dan de winnaar bekend worden gemaakt. Het behalen van het kampioenschap is goed voor de standwerker zelf. Het geeft aan hoe goed iemand het vak beheerst en dat is goed voor de carrièremogelijkheden. Dat dit unieke kampioenschap ook waarde heeft voor de gemeente Rijssen en de provincie Overijssel blijkt wel uit de aanwezigheid van burgemeester Arco Hofland en Commissaris van de Koning Andries Heidema. Zij zullen de prijzen uitreiken.

Genieten
Neem een grote tas mee, kom naar het unieke en eerste wereldkampioenschap standwerken en laat u verleiden tot grootse aankopen bij de standwerken.

Jaargang: 6 • Nr 257• Wk 25