Hart van Rijssen - Nijverdal

7 december 2018

Hart van Rijssen - Nijverdal 7 december 2018


Prominenten lezen bij Lessons and Carols VER

RIJSSEN - Burgemeester Arco Hofland en nog enkele prominente politici doen zaterdag 15 december de lezingen bij het Festival of Lessons and de Carols dat het Vocaal Ensemble Rijssen (VER) uitvoert in de Schildkerk.

VER voert de Lessons and Carols voor de vijfde keer uit. Onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman laat het koor bekende en onbekende veelal Engelse kerstliederen laten horen. Ook is er samenzang. Stadsorganist Dick Sanderman bespeelt het orgel.

Oorsprong
Een Festival of Lessons and Carols is oorspronkelijk een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt, met name in Engeland. In de viering wordt het verhaal van de zondeval, de Messiasbelofte en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de lessons, afgewisseld met het zingen van carols, hymns en koormuziek.

De eerste liturgie voor Nine Lessons and Carols is samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro (Cornwall) in 1880. Sindsdien vindt de kerkdienst er jaarlijks plaats. Al snel namen andere kerken de viering over en bewerkten de liturgie voor eigen gebruik. Tegenwoordig vinden dit soort vieringen overal ter wereld plaats. De bekendste versie is die bij King's College in Cambridge. De eerste vond hier plaats op kerstavond 1918. Een jaar later werd de liturgie aangepast en sindsdien is altijd de eerste carol die wordt gezongen Once in royal David's city. Natuurlijk wijkt het Vocaal Ensemble Rijssen niet af van die traditie.

Burgemeester
Voorgaande jaren werden de lezingen uit de Engelse Bijbel vooral verzorgd door leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit jaar heeft het koor voor een traditionelere werkwijze gekozen. Naast leerlingen en koorleden zijn er verschillende prominenten uit de Rijssense politiek die een lezing voor hun rekening zullen nemen, waaronder dus burgemeester Hofland.

Kaarten
Kaarten zijn te koop bij koorleden, via de website www.vocaalensemblerijssen.nl en aan de ingang van de kerk. De toegangsprijs is 5,- euro voor volwassen en 2,- voor kinderen onder 12 jaar. Aanvang 19.30 uur, de kerk gaat om 19.00 uur open.

Actiedag kaarten Rijssense Revue

RIJSSEN - Het jubileumjaar Stad Rijssen 775 jaar nadert zijn einde, maar u kunt er nog één keer van profiteren.

Op zaterdag 15 december houdt de Rijssense Revue een actiedag waarbij u de kaarten met een mooie korting kunt kopen voor de nieuwste Revue "Mooi dat 't zo kan". Alleen op deze zaterdag zijn de kaarten voor de "oude" prijs á € 16,-- te verkrijgen (exclusief € 0,50 verenigingskosten). Dit kan online tussen 09.00 uur en 23.00 uur via www.parkgebouw.nl. Voor wie het prettiger vindt de kaarten persoonlijk af te halen; dat kan ook! Speciaal voor deze actie is de kassa van het Parkgebouw deze zaterdag tussen 10.00 tot 12.00 uur geopend. Op de actiezaterdag kunt u uw kaarten bestellen voor de voorstellingen op 1,2 8 en 9 februari 2019.

Gemeenschap
Rijssenaren helpen elkaar, dat is vaak een vanzelfsprekendheid, vaak hoor je dan: "Mooi dat 't zo kan" om te laten blijken dat de hulp gewaardeerd is. Typische Rijssense, herkenbare en doldwaze situaties zult u voorbij zien komen in de vele sketches, die zich afspelen in het Riessense straatje. Herkenbare gebeurtenissen, ergernissen en buurtperikelen: ze komen allemaal voorbij. De Rijssenaar zal zichzelf hierin herkennen, en mensen uit de regio zullen zeggen: "dat kan alleen maar in Rijssen!"

Jaargang: 5 • Nr 230 • Wk 49

De mooiste vogel van clubshow ERKV

RIJSSEN - De Eerste Rijssense Kanarie Vereniging, afgekort tot ERKV, hield onlangs haar jaarlijkse clubkampioenschappen. De locatie hiervoor was het clubgebouw van postduivenvereniging Het Luchtvermaak aan de Marijkelaan.

Anders dan de naam doet vermoeden was de show niet alleen toegankelijk voor deelnemers met kanaries. Daarnaast waren er ook tal van andere vogelsoorten te zien, waaronder cultuurvogels, exoten, parkieten en zangkanaries. De vogel van Wilbert Seppenwoolde werd uitgeroepen tot de mooiste vogel van de clubkampioenschappen.

Van de zo'n 900 ingezonden vogels behaalde de vogel van Seppenwoolde, van het ras Europese Cultuurvogel 95 punten. Hiermee behaalde het de hoogste score van alle ingeschreven vogels. Seppenwoolde is niet bepaald een nieuwkomer als het gaat om de vogelshows. Hij bezoekt tentoonstellingen in binnen- en buitenland met zijn vogels. Niet alleen op de clubkampioenschappen wist hij prijzen in de wacht te slepen. Ook internationaal behaalt hij successen. Zo won hij in het Italiaanse Cesena de wereldkampioenschappen met een stam van vier Barmsijzen eerder dit jaar.

Beoordelen op uiterlijk
Tijdens de clubshow werden de ingeschreven vogels door een keurmeesterkorps beoordeeld op een aantal vaste punten. Algemene conditie, compleetheid, kleurpatroon, houding, model en grootte. De afzonderlijke punten worden opgeteld tot een totaalscore per vogel. De vogels met de hoogste totaalscore mochten zich de winnaars noemen van de ERKV clubshow. Behalve de Europese Cultuurvogel van Seppenwoolde vielen de volgende deelnemers ook in de prijzen: R. Kamerik, J. Beverdam, G.J. Rikkert, J. Schepers, D. van de Streek, G.J. Gierveld, P. de Leeuw, G. Grooten, T. Kamerink, J. van de Maat, G.H. Altink, R. Krommendijk. De prijzen werden onderverdeeld in de verschillende vogelsoorten.

Overige prijzen
Ook bij de jeugd waren er prijzen te winnen op de clubkampioenschappen van ERKV. C. Rhee bleek in het bezit te zijn van de meester-zanger. Daarnaast waren er prijzen voor B. Rhee (Harzers), J.P.J. Abbingh en B. Wessels.

Dick Tukkers

Advensconcert Looft den Heer uit Notter

NOTTER - Op vrijdag 21 december geeft de Christelijk Gemengde Zangvereniging Looft den Heer uit Notter, aangevuld met projectleden, een adventsconcert in de Dorpskerk in Wierden.

Tussen alle verschillende concerten en zangavonden die in deze adventstijd geboden worden, wil de Christelijke Gemengde Zangvereniging Looft den Heer graag samen met jong en oud zingen ter ere van Hem die op aarde is gekomen. Dit jaar willen ze dat doen met veel bekende en traditionele kerstliederen. Die worden voor een deel verweven in het kerstoratorium "De belofte vervuld" van Jan Peter Teeuw. Het geheel belooft zo een avond te worden met prachtige liederen, waarvan de teksten vaak nieuw maar toch vertrouwd zijn en die ons zo het wonder van kerst willen doen ervaren.

Medewerking
Aan dit concert wordt medewerking verleend door Bastiaan Stolk (orgel), Kees de Bruin (synthesizer), Jan Lenselink (piano) en Laura Krale (trompet). De avond staat onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart.

Gratis toegang
De toegang is gratis en er is een collecte. Komt u ook om samen met de zangvereniging uit te kijken naar de komst van Jezus? U bent van harte welkom in de Hervormde Dorpskerk, Burg. J.C. v.d. Bergplein 3 in Wierden. De avond begint om 20.00 uur.

Ook in Ommen
Kunt u niet tijdens deze avond? U bent ook van harte welkom tijdens het andere adventsconcert van de vereniging op maandag 17 december in de Gereformeerde Kerk in Ommen. Kijk voor meer informatie op www.looftdenheer.nl of volg ons op Facebook!

Dick Tukkers

Als kerstman sterk tegen dementie

Foto: Danielle Schimmel

RIJSSEN/TWENTERAND - Heel veel mensen krijgen te maken met dementie, bij zichzelf of bij naasten. Er zijn veel acties om meer aandacht te vragen voor de ziekte, maar ook inzamelingen voor meer onderzoek. Ook de Rijssense Gerrit van de Riet draagt z'n steentje bij met een bijzondere actie.

Begin dit jaar besloot Rijssenaar Gerrit van de Riet om zijn baard te laten staan om zo geld in te zamelen voor de strijd tegen dementie. "Mijn zwager heeft vroege dementie. Voor hem en zijn zus Hermien, die tevens zijn mantelzorger is, ben ik deze actie gestart" vertelt Gerrit.

Baard laten groeien
Meer dan 270.000 mensen in Nederland hebben dementie. Achter ieder van hen gaat een heel leven schuil. Henk Middag uit Vroomshoop is één van de twaalfduizend Nederlanders jonger dan 65 jaar met dementie. Dementie ontwricht het dagelijks leven van mensen die door dementie worden getroffen en dat van hun dierbaren. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of genezen. En tot dat mogelijk is maken ze zich sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Gerrit wil graag iets betekenen voor ze. "Mijn familie bezoekt regelmatig het Alzheimer Café en krijgen daarnaast mantelzorgondersteuning via Evenmens. Het is belangrijk dat deze vorm van ondersteuning blijft bestaan." Dit bracht hem op een ludieke actie. "Begin 2018 heb ik besloten om mijn baard te laten groeien. Binnenkort wordt deze er afgeschoren bij Kapsalon Brand in Rijssen. Deze kapster heeft met alzheimer in de familie te maken en kent de impact van deze ziekte op een gezinsleven."

Kerstman
Voordat het zover is, probeert Gerrit eerst zo veel mogelijk geld in te zamelen. Minstens 1000 euro, anders blijft de baard gewoon staan, vertelt hij stellig. Van de Riet gaat tijdens de koopzaterdag op 15 december verkleed als kerstman op pad in het centrum Rijssen. U kunt die dag rechtstreeks geld doneren bij de kerstman. Het uiteindelijke bedrag wordt gebruikt voor de alzheimer trefpunten in Rijssen en Twenterand en onderzoek naar alzheimer. "Ik heb er erg veel zin in. Via mijn werk als verkeersregelaar ontmoet ik vele mensen. De reacties zijn goed. Ik laat het maar gewoon op me afkomen. We gaan het zien!", aldus Gerrit.

Seniorweb

RIJSSEN - Seniorweb organiseert op maandag 10 december een workshop over de privacyinstellingen voor Windows bij de Rabobank in Rijssen.

Deelnemers zijn welkom op de tweede verdieping van het leercentrum van het pand. Vooraf aanmelden voor de workshop is gewenst, dit kan via cursusleider@seniorwebrijssen.nl. De kosten bedragen € 10,-. Neem je eigen laptop, telefoon of tablet mee.

Hoge Wal in kerst- sfeer gedompeld

RIJSSEN - Saxofoonkwartet "De Achterhoek" komt op zaterdag 15 december naar winkelcentrum de Hoge Wal voor een aantal optredens. Ze brengen de echte kerstsfeer in het winkelcentrum in Rijssen.

Wim Kreijkes, Macha Roerdink, Wim Jansen en Wim Paradijs zullen samen als saxofoonkwartet "De Achterhoek" meerdere optredens geven. De eerste zal plaatsvinden om 10.30 uur tot 11.30 uur. Daarna volgt een tweede sessie van 13.30 tot 14.30 uur.

Kerstmuziek
Het kwartet is ontstaan uit het gelijknamige seniorenorkest en heeft een standplaats in Ede. Ze spelen verschillende muzieksoorten en goed in het oor liggende nummers waaronder "Moon River", "You raise me up" en "Just a Closer Walk". Natuurlijk mogen de echt kerstklassiekers ook niet ontbreken. Ze treden op in verschillende plaatsen in de regio, voornamelijk in verzorgingshuizen.
Dick Tukkers

Repair Café Rijssen

RIJSSEN - Vanaf 13 december kunt u elke tweede donderdag van de maand van 14.00 uur tot 17.00 uur terecht bij het Repair Café Rijssen.

Bij het Repair Café kunt u verschillende producten laten repareren. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten, kleding en speelgoed. Het Repair Café Rijssen is gevestigd aan de Roel Bosmastraat 47 in Rijssen. Aan de reparatie zitten geen kosten verbonden, u kunt wel een kleine donatie geven voor het laten repareren van uw producten.

Mamma Mia: Here We Go Again!

HOLTEN - De film 'Mamma Mia: Here We Go Again!' is op donderdag 13 december in Kulturhus Holten te zien.

De film met muziek van ABBA is de opvolger van de kaskraker van 2008. Een groot deel van de cast van de eerste film is weer te zien en ook de verhaallijnen zijn gehandhaafd. De gebeurtenissen die voorafgingen aan het verhaal van de eerste film en de gebeurtenissen erna worden belicht. De film begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 7,25 per stuk.

Demonstratie hoornbouwen

ENTER - De Enterse Midwinterhoornblazers geven op donderdag 6, 13 en 20 december een demonstratie hoornbouwen.

Tussen 17.00 uur en 21.00 uur laten de Enterse Midwinterhoornblazers bij Buisjan zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. Het is een eeuwenoud gebruik dat in de loop der tijd niet zo heel veel verandert is. Het begint nog steeds met een tak die al de vorm van een midwinterhoorn heeft. Natuurlijk laten ze u ook horen hoe de midwinterhoorn klinkt. Kom ook op één van de donderdagen naar Buisjan aan de Dorpsstraat 42.

Onderhoud Pelmolen

RIJSSEN – Deze week zijn de onderhoudswerkzaamheden gestart aan de Pelmolen Ter Horst.

Op de foto wordt de zogenaamde lange schoor van de staart omhoog gehesen. De schoren zijn gemaakt van Deens naaldhout dat de juiste dichtheid heeft en behandeld met een ademende coating om te voorkomen dat het nog niet geheel gedroogde hout van binnenuit wordt aangetast door bijvoorbeeld zwamvorming.

Rapport
Aanleiding voor de werkzaamheden is een rapport van Monumentenwacht waarin een onderhoudswerkzaamheden werden voorgesteld die over een periode van zes worden uitgevoerd.

Specialisten
Deze specialistische werkzaamheden worden vol enthousiasme verricht door een superjong team van eigenaar Roald Hans Molenonderhoud uit Vriezenveen. De werkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

Voorliefde
Roald Hans (33) is gespecialiseerd in het onderhoud en restauratie van monumentale gebouwen en objecten. Hij vindt dat hij het mooiste beroep van de wereld heeft. "Het is toch een grote eer om aan dit soort monumentale objecten te mogen werken." De voorliefde van Hans voor molens blijkt ook uit het feit dat hij zelf ooit de opleiding tot vrijwillige molenaar heeft gevolgd.

Vakmensen
Roald Hans is timmerman van origine, maar hij heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden. Ook de twee timmerlieden zijn opgeleid voor restauratiewerk. "Daar hebben we vakmensen voor nodig. Dat zijn allemaal jongens die een ruim technisch inzicht hebben, goed kijken en dan beslissen hoe het karwei het beste aangepakt kan worden."

ROC Rijssen
De opleiding tot restauratie-timmerman is in Rijssen aan het ROC gevolgd. "Mooi dat er een opleiding voor is. Er zijn niet ieder jaar genoeg studenten voor deze opleiding en dat is best wel jammer," zegt Hans wat spijtig. "Ik kan me wel voorstellen dat het een kostbare zaak wordt als je slechts twee aanmeldingen hebt, maar aan de andere kant zou het jammer zijn als dit vak verloren zou gaan."

Uitdaging
Overigens ziet het daar wat Hans betreft nu nog niet naar uit. "Zijn timmerlieden zijn bijna allemaal jonge jongens die dagelijks met veel plezier aan het restaureren zijn. Het geeft inderdaad een kick als iets weer helemaal nieuw gemaakt is zoals ze dat vroeger bedoeld hebben. En geen twee karweien zijn hetzelfde. Het is steeds weer de uitdaging om er in samenspraak met de eigenaren en opdrachtgevers weer het beste van te maken."
De Rijssense Pelmolen aan de Regge stamt uit 1752 en werd een van de belangrijkste industriemolens van Twente. In de olieslagerij op de begane grond wordt olie van kool- en lijnzaad gemaakt. Bij gunstige, harde wind wordt in de pellerij op de derde verdieping gort van gerst gemaakt. In 1913 werd de productie stilgelegd. Een van de nazaten, Hein ter Horst - vader van de huidige eigenaar Gerrit ter Horst - richtte in 1973 de Stichting Pelmolen Ter Horst op. De molen werd volledig gerestaureerd en ging op 16 oktober 1975 weer open voor publiek.

Lichtjesavond Rijssen

RIJSSEN - Op woensdag 12 december is weer de Lichtjesavond in Rijssen. Een moment om samen stil te staan bij degenen die niet meer onder ons zijn, op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Dit doen zij inmiddels in vier verschillende plaatsen: Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen. Door deze herinneringsbijeenkomsten eenvoudig te houden proberen zij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen. Het aantal bezoekers neemt ieder jaar toe en de reacties zijn altijd positief. Er is ook veel medewerking van deren om dit programma een succes te maken, bijvoorbeeld met voordrachten van een lied of gedicht.

Kom ook
Dit jaar wordt Lichtjesavond Rijssen gehouden op woensdag 12 december om 19.00 uur. De organisatie hoopt u te mogen begroeten op algemene begraafplaats Het Lentfert aan de Schapendijk in Rijssen. Aan bezoekers zal een kaars worden aangereikt. De bijeenkomst zal in z'n geheel ongeveer 30 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn worden stoelen geplaatst. Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Graag de ingang aan de Schapendijk gebruiken (bij Uitvaartcentrum 't Lentfert). Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig. Ondanks de verlichte begraafplaatsen is het verstandig om een zaklamp mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal het evenement niet tegenhouden, maar een (sneeuw) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de Facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rijssen of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten. Mocht u een donatie willen doen voor de Stichting, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus bij de in-/uitgang van de begraafplaats.

Ongediertebestrijding; het is een vak apart

RIJSSEN - Ongediertebestrijding is, ondanks de naam, veel meer dan het verdelgen van ongedierte. Dat bleek uit een gesprek met ongediertebestrijder Berend Brinks.

Berend Brinks was van 1991 tot 2007 werkzaam als ongediertebestrijder bij de gemeente Rijssen-Holten. Bij de gemeente volgde hij de opleiding tot ongediertebestrijder. Deze kennis moet onderhouden worden. Iedere vijf jaar moeten er 100 punten behaald worden met bijscholingen om het diploma te mogen behouden. Inmiddels heeft hij z'n eigen ongediertebestrijdingsbedrijf waarbij alle medewerkers ook in bezit zijn van de nodige diploma's.

Veel soorten
Berend Brinks werkt 36 uur per week als brandweerman en besteed tenminste 1 dag in de week aan het bestrijden van ongedierte. Dit ongedierte bestaat uit onder andere muizen, ratten, wespen, kakkerlakken, mieren, vlooien zilvervisjes, muggen en houtworm. Ieder beestje wordt bestrijd op unieke wijze. Ongedierte dat in opkomst is, is het papiervisje dat in onze goed geiosoleerde huizen goed kan overleven.

Leefwijze
Het is van groot belang dat de bestrijder het gedrag en de leefwijze van de diersoort kent. Bij een aanvraag voor bestrijding wordt daarom eerst onderzocht naar waar het ongedierte zit, waar ze toegang hebben gekregen en of er technische voorzieningen moeten worden getroffen om herhaling te voorkomen. De voorkeur wordt gegeven aan bestrijdingsmiddelen zonder gif, detectiemateriaal of vallen.

Overleg
Voordat de praktische bestrijding plaats vindt er overleg plaats over de wijze van bestrijding, de kosten, het plan van aanpak en de overige voorwaarden. Voor bedrijven wordt er een logboek bijgehouden van alle uitgevoerde werkzaamheden. Daarin wordt vastgelegd welke werkwijze is gebruikt en met welke middelen. Pas na akkoordbevinding tussen beide partijen worden de datums van aanvang vastgesteld.

Dick Tukkers

Winnaars van het Junior Dictee

RIJSSEN - 33 leerlingen uit de groepen zeven en acht van de basisscholen uit Rijssen streden op donderdag 29 november in het Parkgebouw in Rijssen tijdens het Junior Dictee, waarbij de eerste twee prijswinnaars recht hebben om te mogen deelnemen aan het provinciale kampioenschap van Overijssel in maart 2019.

De eerste prijs was voor Matthijs de Weerd van de Ronde Maat met negen fouten, op de voet gevolgd door Elisabeth Kamphuis van de Haarschool met tien fouten. Zij gaan door naar het provinciaal kampioenschap.

Teksten
De teksten voor dit dictee waren geschreven door Margreet Koster van het communicatiebureau Text & Event. Zij had als thema het 775-jarig jubileum van Rijssen gekozen. Beschreven werd hoe het er 775 jaar geleden aan toe ging voor de jeugd, vergeleken met het leven nu. De taak van de deelnemers was om de moeilijke woorden, waaronder "figuranten, powerpoint, plastic PET-flessen, stadspoorten" In het kader van het 775-jarige bestaan van de stad werden de teksten opgelezen door leden van de toneelgroep Puur in Rijssense klederdracht. De eer hiervoor was aan Jet Starke en Hennie Wijkamp.

Seniorendictee
Naast het Juniorendictee vond ook het dictee voor volwassenen plaats op donderdagavond in het Parkgebouw. Margreet Koster las voor hen haar eigen teksten voor. Zij had hiervoor als thema gekozen 'hardlopen'. Hierbij waren de winnaars Hanneke Pros met zes fouten en Elbert Dijkgraaf en Dick Sanderman met beiden 8 fouten. Zij ontvingen voor hun prestatie boeken van Read Shop en een etentje bij de Brasserie.

Dick Tukkers

Dutch Adventure Race Series 2018

RIJSSEN - Team Energie in Balans heeft de derde plaats behaald bij de Dutch Adventure Race Series 2018.

Eduard Leusink en Arjen van der Berg uit Rijssen hebben samen met Rob de Vries uit Zutphen tijdens de diverse adventure race wedstrijden in Duitsland en Nederland voldoende punten bij elkaar gesprokkeld voor een podiumplaats bij de eindrangschikking. De serie in 2018 bestond uit negen adventure race wedstrijden variërend van 8 tot 32 uur non-stop hardlopen tot kanoën en special tasks als survivalhindernissen, houthakken en (boog)schieten. Navigerend op kaart, kompas of via puzzelroutes moeten zoveel mogelijk checkpoints worden gevonden. Het team neemt de komende maanden relatieve rust om in februari 2019 aan de start te staan van een nieuwe serie wedstrijden: de DARS 2019.

Chanoeka

RIJSSEN - Op donderdag 6 december hopen we de behandeling van de Joodse en Bijbelse feesten te vervolgen. De vierde en laatste avond in deze serie heeft als thema Chanoeka, feest van de lichtjes.

We weten uit de Bijbel dat Jezus dit feest heeft gevierd. Ook deze keer willen we weer beginnen met een maaltijd om 18.00 uur. Natuurlijk mag u ook daarin aanschuiven vanaf 19.00 uur. Meld het even als u komt eten. Opgeven doet u via de mail jeruelrijssen@gmail.com of bel naar 06-17994141 of 0548-788590. Het adres is Van Heekstraat 40 in Rijssen. De zaal is ook bereikbaar via Holterstraatweg 125. Iedereen is hartelijk welkom! Voor meer informatie kijk op: www.jeruelrijssen.nl/

Info-avond endometriose

TWENTE - De Endometriose Stichting en het Deventer Ziekenhuis organiseren op maandagavond 7 januari een informatiebijeenkomst over endometriose. De voorlichtingsavond vindt plaats in het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75 in Deventer en begint om 19.30 uur.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst
Dr. P. van der Linden, gynaecoloog in het Deventer Ziekenhuis, legt op maandagavond 7 januari tijdens een informatiebijeenkomst uit wat endometriose is en hoe de ziekte behandeld kan worden. Daarnaast gaat bedrijfsarts drs. A. de Visser in op het onderwerp endometriose en werk. Zij zal meer vertellen over je rechten en plichten als werknemer en wat je zelf kunt doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen in het geval je je ziek moet melden door je endometriose. Verder komt drs. M. Glaubitz, endometriosecoach bij Coachingspraktijk Endokracht, om vrouwen te inspireren zelf aan de slag te gaan met hun endometriose. Omdat je zelf vaak veel meer kunt om klachten te verminderen. Meer dan je vaak in eerste instantie denkt. Uiteraard zal de Endometriose Stichting meer informatie geven over hun inzet voor vrouwen met endometriose en zijn er vrijwilligers/ervaringsdeskundigen van de stichting aanwezig. Zij zorgen ervoor dat er alle gelegenheid is om in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen. De informatieavond is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. Ook partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden zijn welkom.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.endometriose.nl/agenda. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst, iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Creatieve middagen in wintersfeer

HOLTEN - Bij ViaVie Welzijn kan men om de 14 dagen lekker creatief aan de slag in het Kulturhus te Holten. De creatieve middagen staan onder leiding van drie vrijwilligers die elke keer weer een leuk, creatief en betaalbaar programma in elkaar weten te zetten. Ontspannen bezig zijn in een gezellige sfeer, dat is waar de middagen om draaien.

Vrijdag 14 december is alweer de laatste keer van 2018, en gaat de groep aan de slag met een kerststuk met sneeuwpop erin verwerkt. Opgeven voor het kerststuk kan tot en met dinsdag 11 december.

Materialen
Voor de middag moeten ook wat materialen zelf verzorgd worden: een dikke knot wol voor het mutsje, kerstgroen en kerstversieringen en een mesje. Daarnaast mag er bij opgave doorgegeven worden of er zelf een bord/schaal meegenomen wordt voor de ondergrond of dat de werkgroep deze moet verzorgen. Al het andere materiaal zal aanwezig zijn. Een voorbeeld van het kerststuk is te vinden op de website van ViaVie Welzijn: www.viaviewelzijn.nl.

Informatie
De middag is van 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur en de kosten bedragen € 3,50 per middag, inclusief koffie en exclusief materiaalkosten. Voor meer informatie en/of opgave, neem contact op met ViaVie Welzijn via 0548 36 27 55 of info@viaviewelzijn.nl.

Column

Halfbakken

"Munurjjj? Kunnuh duh urjjjduppuws buj uwkurjjj un de sok?" Wát zeg iej!? Ik völ hoaste van et beanken bie 'n shoarmaboer. En met ogen as glöazige siepeln keek ik et blonde pupken achter de teunbanke an.

Et gung oaver miene bestelling, dat kon hoaste nit missen. Mer wat he non precies zea, doar kon ik gin sukela van maken. Zol der trouwens ook helemoal nit bie smaken, mer dat is een ander verhaal.

Heanig an begun et mie te dagen. Ik had tweemoal gebakkene earpel besteld. Of dee bie mekoar in één buulke konnen. "Non, as ze zonnen ende bie oe achteroet 'n hals komt, dan loat mer zitten," ha'k mutten zeggen. Mer ik was zo te euntersteböaventen dat ik in stille oaverpeinzingen vervöl.

Achterof denk iej oe allerhande scenario's oet. Ik had mutten vroagen: wat zeg iej? En dat he et dan nog es met dat gekke accent zol vroagen. En dan nog es: kön iej dat ook normaal zeggen? Wiej zint hier in Riessen, ja.

Mer ja, dat meaken is ook mer een product van de samenleaving. Bedoolden et vaste nit kwoad. Probeert zik an te passen an de Gooise eenheidswurjjst (stund gelukkig nit op de menukaarte).

Leu hebt allerhande vrömde readenen um gin Plat te kuieren. Bie vuurbeeld dat ze verstoanboar wilt wean. Verstoanboar vuur wee? Verstoanboarheid is relatief. Hank van oew publiek of. Dissen kuieren in ieder geval zo mirakels dudelik dat ik der niks van begreep. Dan denk ik: better good Plat as halfbakken Hollands.

"Wiej mut allemoal fatsoenlik Nederlands können," heur ook iej vake. Met noadruk op fatsoenlik ja. Mer skienboar is dat rechtevoort etzelvde as 'ten koste van alles het lokale dialekt van Leiden kopiëren'. Et wil nit zeggen da'j dan mer gin Plat mear hoovt te sprekken. Kan der prima bie nöast. Wat ne oarmood en kortzichtigheid. Dat iej in Riessen Hollands wilt kuieren is nog töt doar an too, mer dit was gewoon nen haberdoedas in et gezichte van de hele Riessense kultuur, geskiedenis en samenleaving. Doot toch eaven normaal met mekoar.

Sommigen wilt gin Plat kuieren umdat ze meant dat et lellik is. Dan zal ik wal nen aparten wean, mer ik heure tien moal lever fatsoonlik, zacht Riessens as dit pedanterige gedoo. Mer smaken verskilt, loat wiej et doar mer op holden.

Ach naja, too mer, zol mien moo zeggen. Mer dat zegt wiej hier misskien wat te vake. Wiej magt best wat mear opkommen vuur onze sproake. As wiej dat nit doot, blif der —net as met dee earpel bie mekoar in 'n buul — mer één dink oaver: ne slappe, zompige hap.

Open Kerk in Ontmoetingskerk

RIJSSEN - Zaterdag 22 december wordt er door de evangelisatiecommissie een open kerk georganiseerd in de Ontmoetingskerk in Rijssen.

Het belooft een gezellige avond te worden en iedereen is welkom! Zo willen we graag laten zien wat we binnen en buiten de kerk organiseren en wat er allemaal te doen is voor jong en oud. Er staan marktkraampjes, er zal een toneelstuk worden opgevoerd door jeugdleden, er klinken kerstliederen en er is voor iedereen een kopje koffie/thee. Het is een open inloop vanaf 18.00 tot 21.00. Ken je iemand of ben je iemand die wel meer wil weten van onze kerk of de sfeer wil proeven, dan is dit een mooi en laagdrempelig moment om eens (samen) te komen kijken.

Kerstbuffet voor senioren 2e Kerstdag

HOLTEN - ViaVie Welzijn Rijssen-Holten organiseert op woensdag 26 december op Tweede Kerstdag voor senioren een Chinees buffet bij Restaurant De Lange Muur aan de Deventerweg 61 in Holten.

Het restaurant zorgt voor een uitgebreid buffet en de middag wordt afgesloten met een toetje. De aanvangstijd is 14.30 uur en de kosten bedragen € 15,-- p.p. exclusief drankjes. U kunt elkaar ontmoeten en spreken in een gezellige sfeer. U komt toch ook op Tweede Kerstdag. Gastvrouwen van ViaVie Welzijn zullen ook aanwezig zijn.?Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755.

Een schreeuwende dienstbode klinkt anders dan een gillende keukenmeid.

Tied verknooid

Een deftige dame uit Schoonebeek
Was zelf niet zo schoon als het leek
Want ze poetste haast nooit
Dat vond ze maar 'tied verknooid'
Ze had ook een hekel aan de werkweek

Jan Zandbergen

Op één been kö'j nit lopen;
wal op twee, op dree wier meender…

Maandag 10 december 10:00

Kerstconcert Nieuwe Blasius Kerk te Delden

Foto: © STUDIO 81 Photography

DELDEN - In de R.K. of Nieuwe Blasius te Delden vindt donderdag 20 december een kerstconcert plaats met het Rijssens Mannenkoor onder leiding van Jaap Kramer. Medewerking wordt verleend door sopraan Willemijn de Munnik, Hendrik van Veen op vleugel en Carina Bossenbroek op panfluit.

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat het Rijssens Mannenkoor onder grote publieke belangstelling een fraai concert gaf in de Nieuwe Blasius. Het Mannenkoor heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd, zowel nationaal als internationaal. Op uitnodiging van de in onze gemeente woonachtige Europarlementariër Annie Schreier-Pierik werd een concert gegeven in het Europees Parlement. In 2019 is het mannenkoor door haar opnieuw uitgenodigd. Nu om het Europees parlement in Straatsburg te bezoeken. Het koor zal dan in de dom van Straatsburg een concert geven, waarbij ook de nodige Europarlementariërs aanwezig zullen zijn. Vorig jaar werden ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum al een aantal concerten in Wenen en Koln gegeven, waaruit blijkt dat het Rijssens Mannenkoor zowel nationaal als internationaal behoorlijk actief is.

Op 20 december staat dus een prachtig kerstconcert in Delden gepland. Het koor zal bij dit concert een mix van bekende en wat minder bekende kerstliederen ten gehore brengen. Zo zult u o.a. kunnen luisteren naar Handels Comfort Ye, Every Valley en Het Halleluja en natuurlijk ook Cantique de Noël. Nederlandse kerstmuziek zal ook zeker niet ontbreken. Sinds begin dit jaar staat het koor onder de bezielende leiding van dirigent Jaap Kramer. Kramer, zelf een veel gevraagd musicus bij concerten, heeft zich als doel gesteld op het Rijssens Mannenkoor naar een nog hoger niveau te tillen. Benieuwd of het publiek dit zal merken. Het koor zal muzikaal begeleid worden door Hendrik van Veen en Carina Bossenbroek. Van Veen is een bekende pianist die veel concerten verzorgt, maar ook koren begeleidt. Dit geldt ook voor Carina Bossenbroek; als panfluitiste behoort zij tot de top. Waarschijnlijk mede door de lessen die zij gevolgd heeft bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Daarnaast zal ook sopraan Willemijn de Munnik haar muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. Kortom een keur aan musici die er ongetwijfeld een prachtig en sfeervol van kerstconcert van zullen maken. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open.

Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop 10,-. De kaarten zijn te verkrijgen bij de Readshop, Langestraat 19 te Delden, 074-3767188 en Cigo Tabakszaak, Uitslagweg 91 te Hengelo, tel: 074-2913910. Ook kunt u kaarten bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl .Aan de kassa van de kerk voorafgaand aan het concert kosten ze 12,50.

Parcours bij de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross

NIJVERDAL - Hardlopend heuvelop, heuvelaf, door de bossen van het Duivecatebos en dwars door het openlucht theater. Zaterdag 8 december organiseert ASV Atletics de Wilgenweard NijverdalseBergcross. Het parcours voert de deelnemers door Landgoed Duivecate, waar meerdere rondes uitgezet worden.

De cross in Nijverdal is onderdeel van het crosscircuit van het oosten. Organisator Albert Horsman: "Deze crosscompetitie kent veel belangstelling. Bij de eerste wedstrijd van het crosscircuit, begin november in Rijssen kwamen bijna 600 hardlopers aan de start. In Nijverdal hadden we vorig jaar ook bijna 600 deelnemers, dat aantal hopen we nu te overtreffen. Hardlopers hoeven niet aan de competitie mee te doen, maar kunnen ook alleen in Nijverdal lopen." Het parcours is afwisselend, heuvelachtig en wordt helemaal bladvrij gemaakt. Er kan dus stevig doorgelopen worden. "Ook worden de hardlopers dit jaar weer door het Openluchttheater geleid, dat maakt deze cross heel bijzonder", meldt Horsman.

Wedstrijdlocatie
De inschrijving, start en finish van de cross is bij De Wilgenweard in Nijverdal. Deelnemers kunnen zich daar tot een half uur voor de start van elke afstand inschrijven. De 10 km start om 13.00 uur en om 15.00 uur wordt het startschot gegeven voor de 5,2 km. Daar tussenin staan de kidsrun van 1,5 km en de 2,5 km op het programma. Kijk ook op: www.atletics.nl/wedstrijden/loopwedstrijden/nijverdalse-bergcross/

Jong FC Twente scoort ruim!

ENSCHEDE - Jong FC Twente behaalde maandagavond een grote overwinning op Jong Achilles'29.

De Twentse beloften wonnen met 2-10 in Groesbeek, Ryan Trotman had met vijf treffers een groot aandeel in de zege. Een overwinning die door trainer Theo ten Caat in perspectief werd geplaatst, maar waar de oefenmeester vanzelfsprekend wel erg tevreden over was. "We weten in welke situatie Achilles'29 zich bevindt", vertelt Ten Caat. "Dus wil je er graag met duidelijke cijfers van winnen. Ik vind dat we de laatste tijd heel aardig spelen. We hebben een jeugdige ploeg die graag wil aanvallen, maar soms wat naïef is. De uiteindelijke uitslag is denk ik nog wat geflatteerd, want we kregen nog wel zes of zeven goede kansen. Dat we er dan twee tegen krijgen heeft te maken met jeugdige overmoed. Doordat er nu eens teveel tijd is zie je dat spelers wat foutjes maken. Over het geheel ben ik zeer tevreden, zeker over de gretigheid, de energie en de instelling."

Winterconcert Follow-Up

DIJKERHOEK - Na het succes van vorig jaar geeft Follow-Up op zondag 16 december wederom een winterconcert in het Kulturhus aan de Maatmansweg 1 in Dijkerhoek.

Follow-Up is een levendig vrouwenensemble uit Holten en omgeving en staat onder de deskundige leiding van Fenny van Hemmen. Het koor is de afgelopen maanden versterkt met een aantal enthousiaste nieuwe leden en bestaat inmiddels uit 19 vrouwen met een gezamenlijke passie: het bezig zijn met muziek en het plezier van het samen zingen. Zij zingen grotendeels vierstemmige arrangementen die passen bij het thema van dit jaar: 'Sweet Dreams'. Daarnaast staat er een lied met een verhaal op het programma en verrassen een aantal leden u in de vorm van een solo-optreden, een duet en een kwartet. Kortom: Follow-Up staat garant voor een afwisselend programma en neemt u ook dit jaar weer graag mee op haar muzikale reis!

Informatie
Het concert begint om 15.00 uur en de kaarten kosten 7,50 per stuk. Reserveer uw kaarten van tevoren door te mailen naar followupkoor@gmail.com of bel naar 06-23 03 01 00.

Andries Rutterkamp neemt afscheid van Ter Steege

RIJSSEN - Op 30 november vierde Andries Rutterkamp met familie, vrienden en collega's het feit dat hij van de VUT gaat genieten.

Andries kwam op 9 oktober 2000 bij Ter Steege Bouw Vastgoed in dienst als timmerman en werkte voornamelijk op nieuwbouwprojecten. Ook organiseerde hij, samen met een collega, elk jaar de barbecue om de bouwvak in te luiden.

Fijne collega
Dat hij een leuke en sociale collega is, merkten we wel aan de grote opkomst tijdens zijn afscheidsreceptie. Naast de gebruikelijke felicitaties en speeches werd Andries namens zijn collega's en namens de directie een cadeau aangeboden.

We wensen Andries veel geluk voor de toekomst!

NightRun & Walk

NIJVERDAL - Op 15 december in het donker hardlopend of wandelend op pad in de bossen van Nijverdal.

De Wilgenweard organiseert deze tocht en die zal starten bij De Wilgenweard aan de Sportlaan 6 in Nijverdal. Tussen 19.00 uur en 19.10 uur wordt er gestart met de Run van 7,5 km of 14,5 km en tussen 19.15 uur en 19.45 uur kan er begonnen worden met de wandeling van 7,5 km. Deelnemen kost € 10,- en opgeven kan via www.mind2sport.com. Neem een zaklamp en batterijen mee om het pad te verlichten!

Rhythm of the Dance

RIJSSEN - Op 8 december is er in Parkgebouw Rijssen een groot dansspektakel: Rhythm of the Dance Christmas Special.

Rhythm of the Dance Christmas Special is een show met opzwepende Ierse muziek en dans. Grote groepen dansers die allemaal gelijktijdig dezelfde danspassen uitvoeren is zeer indrukwekkend. Een keer zo'n wervelende voorstelling vol muziek, dans en kostuumwissels bijwonen is magisch. De kaarten voor Rhythm of the Dance Christmas Special kosten € 31,50 en zijn te koop via www.parkgebouw.nl.

Officiële ingebruikname scherm carillon Schildkerk

Foto: Henk van der Stouw

RIJSSEN - Zaterdagmiddag 15 december wordt het nieuwe cariollonscherm in gebruik genomen.

Rijssen viert dit jaar haar 775-jarig bestaan, maar het is tevens 20 jaar geleden dat het carillon van de Schildkerk qua grootte werd verdubbeld van 25 naar 50 klokken.

Ondernemers
Diverse ondernemers hebben deze uitbreiding indertijd mogelijk gemaakt, waardoor men nu over een prachtige (volledige) beiaard beschikt.

Sfeer
Het instrument brengt sfeer in de stad en kleurt de identiteit van het centrum.

Beeldscherm
De werkgroep Beiaard van de Stichting Stadsmuziek Rijssen heeft vanwege deze jubilea een beeldscherm aangeschaft. Met dit beeldscherm willen ze letterlijk en figuurlijk een verbinding leggen met het publiek tijdens de bespelingen.

Dichterbij
De huidige technieken bieden de mogelijkheid het carillon visueel wat dichter bij de luisteraar te brengen en daar maakt men dankbaar gebruik van.

B en W
Op zaterdag 15 december 2018 neemt men deze nieuwe aanwinst officieel in gebruik. Burgemeester Arco Hofland en cultuurwethouder Ben Beens zullen het scherm onthullen, terwijl beiaardier Jan-Geert Heuvelman het carillon zal bespelen.

Beeld
"We hopen dat veel mensen om 15.00 uur even een kijkje zullen nemen hoe het scherm werkt en ook om te genieten van beiaardgeluid en beeld in de toren," aldus een woordvoerder van de Beiaardwerkgroep.

Midwinterhoorn
Aan dit feestelijke moment geven ook de Riessense Mirreweenterhoornblazers een bijdrage.

Ouderinitiatief voor zorgintensieve kinderen

RIJSSEN - Alice Pongers en Lianne van Dijk zoeken lotgenoten voor een ouderinitiatief. De dames roepen ouders die ook een zorgintensief, thuiswonend kind hebben, op om zich te melden. "Als er voldoende animo is, kunnen we een ouderinitiatief starten waar ouders ervaringen met elkaar delen, sprekers uitnodigen die bijvoorbeeld vertellen hoe je de aandacht in je gezin kunt verdelen of andere speciale avonden organiseren."

Lianne en Alice hebben beiden een dochter met een zeer zeldzame aandoening. Dit vraagt van hen en hun gezinnen intensieve zorg. Lianne wist door haar werkervaring in de gehandicaptenzorg enigszins de weg in de zorg, maar vele anderen weten dat eigenlijk niet. Ze hebben moeite om de juiste weg te vinden, krijgen niet alle informatie en worden onvoldoende ondersteund bij het maken van keuzes. Het ouderinitiatief is bedoeld voor alle ouders met intensieve zorg voor hun kinderen.

Ervaringen delen
"Samen staan we sterker", aldus Alice en Lianne. Het zou mooi zijn dat we een plek creëren waar mensen terecht kunnen met vragen en ervaringen kunnen delen, zonder dat het direct geld kost. Vandaar dat we de animo voor een ouderinitiatief peilen. Niemand hoeft het wiel opnieuw uit te vinden. Als ouder is het makkelijker om advies of hulp te vragen aan andere ouders dan bij een instantie. Als ouders heb je aan één woord genoeg."

Mantelzorg
Adrie Niënkemper, lid van de Adviesraad Sociaal Domein en voorzitter van de werkgroep mantelzorg hoorde deze en andere signalen en bracht dit onder de aandacht van Evenmens.

Informatie
Janny Broekhuis van Steunpunt Mantelzorg (Evenmens) ondersteunt dit initiatief. Ouders die interesse hebben of meer willen weten, kunnen zich melden bij Janny, u kunt bellen naar het telefoonnummer 06-10373190 of een mail sturen naar jbroekhuis@evenmens.nl.

Kerststuk maken

RIJSSEN - Bij Groei en Bloei Reggevallei te Rijssen is er op 11 dec. om 19.45 uur de mogelijkheid om een kerststuk te maken onder leiding van mevr. Steijsiger.

De workshop vindt plaats in Speeltuingebouw de Hoge Es Teunis Lodderstraat 13 te Rijssen. Opgave bij mevr. Brinks 543781 of email jhbrinks56@hotmail.com. Kosten voor leden incl. materiaal, koffie of thee. Koek en drankje € 25,00. Niet leden € 27,50. Zelf zorgen voor schaar en kniptang.

De OmZieners

NIJVERDAL - Vrijdag 14 december is een indrukwekkend theaterstuk te zien: De OmZieners.

De OmZieners laat het leven van echte mensen zien. Wat doet armoede met een mens? Is het werken met behoud van uitkering bij diverse bedrijven niet moderne slavernij? Geld speelt een belangrijke rol in het leven. De samenleving is gericht op geld, maar wat zijn de gevolgen voor mensen in armoede? Is er nog wel compassie? De voorstelling is gratis te zien bij Theater ZINiN op 14 december om 20.00 uur. Vrije gift is welkom.

Inschrijving StrongSissterRun geopend

Foto: Mike Rikken

HELLENDOORN - Op zaterdag 31 augustus staat de 5e editie van de StrongSisterRun in Hellendoorn op het programma. Deze jubileumeditie wordt spectaculairder en gezelliger dan ooit tevoren!

Komend jaar kun je weer kiezen uit twee afstanden; een parcours van 5 km of een uniek parcours van 10 km. Welke run je ook kiest, beide routes gaan dwars door de bossen, weilanden en over de fikse heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Reken er maar op dat je meerdere keren nat gaat worden en na de onvermijdelijke modderpoelen en schuimbaden van top tot teen onder de modder over de finish gaat!

Girls day out
Bij de StrongSisterRun gaat het niet om de eerste plek maar gaat het erom dat je een leuke dag met je vriendinnen, collega's of sportmaatjes beleefd.

Programma
De lopers zullen zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur starten. In StrongSisterVillage zal vooraf en na de finish van alles te beleven zijn! De mannen mogen alleen mee om aan te moedigen want 31 augustus staan de dames in de spotlights! Met lekker eten, drinken, vele side events en een fantastische run. Komend jaar nog uitdagendere hindernissen en heel veel modder en schuim!

Aanrader
De StrongSisterRun is een aanrader voor alle vrouwen van Nederland, of je nu geregeld meedoet aan een obstaclerun of al jaren niet meer in de touwen bent geklommen. Deze run zorgt voor fun, nieuwe vrienden en een bak vol zelfvertrouwen!

Inschrijven met korting
Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 december 12.00 uur individueel of als bedrijf op strongsisterrun.nl! Let wel op, er is een gelimiteerd aantal Early Bird tickets met € 15,- korting beschikbaar. Wees er snel bij want OP=OP!

Heel december Gold Rush bij Holland Casino Enschede

ENSCHEDE - De decembermaand is een echte feestmaand in het sfeervolle Holland Casino Enschede. Zo maken gasten tijdens de December Gold Rush vanaf 3 december kans om echt goud te winnen. Ook is er veel live entertainment, extra veel kans om mooie prijzen te winnen en leuke voordelen.

Holland Casino Enschede is 364 dagen per jaar geopend van 12.00 tot 03.00 uur. Alleen op 31 december is het casino gesloten. Er staan circa 390 speelautomaten en 28 speeltafels waar u Black Jack, Amerikaanse Roulette, Poker of Punto Banco kunt spelen.

Gezellige avond uit
Het restaurant in ons casino is uitmuntend met een beoordeling van 9,3 waar u nog tot laat middernacht kunt dineren. Voor een gezellige Kerst- of Nieuwjaarsborrel bent u bij Holland Casino ook aan het juiste adres. Wij organiseren vele groepsarrangementen vanaf 8 personen in een unieke spelomgeving middenin het centrum van Enschede. En speciaal voor bedrijven hebben wij de 'vrijdagmiddagborrel' mogelijk vanaf 20 personen voor € 15,00 p.p. inclusief 5 drankjes, warm borrelgarnituur en speluitleg.

Ervaar de spanning!
Komt u voor het eerst? Dan raden wij u het 'try out pakket' aan. De eerste winst is dan al binnen. Want voor slechts € 35,00 ontvangt u gratis entree, hapje en drankje en speelgeld ter waarde van € 35,00. Kijk voor meer informatie en de actuele agenda van Holland Casino Enschede op: www.hollandcasino.nl/enschede/agenda