Hart van Rijssen - Nijverdal

19 april 2019

Hart van Rijssen - Nijverdal 19 april 2019


Oranjevereniging Rijssen

RIJSSEN - De Oranjevereniging Rijssen zorgt al decennia lang voor de organisatie van Koningsdag in Rijssen. Zij probeert daarbij een zo breed mogelijk programma op te zetten met voor elk wat wils en daarbij de kosten gering te houden.

Financiën
In een vraaggesprek met haar voorzitter de heer Olav Roeterdink vroeg ik hem hoe het financieel mogelijk is voor de Oranjevereniging Rijssen om ieder jaar weer een zo breed mogelijk programma te kunnen presenteren.

Olav: '' Wij financieren het programma dit jaar met een begroting van circa 24000 euro. Deze financiën ontvangen wij door middel van onze 489 leden/donateurs en wij ontvangen van de gemeente een subsidie circa 4300 euro. De Oranjevereniging haalt met het Oranjemagazine en diverse andere inkomsten geld op en de club van Oranje (ondernemers) zorgt ook voor een aanzienlijke bijdrage. Zonder deze bijdrage zouden wij Koningsdag niet zo groots kunnen vieren als dat wij nu doen. Gezien het aantal inwoners van onze stad Rijssen (28000), is het aantal donateurs/leden zeer gering (489) tot onze spijt. Vele inwoners van onze stad denken nog steeds dat de gehele organisatie van Koningsdag door de gemeente wordt gefinancierd, dat is echter een groot misverstand''.

Actieve vereniging
De Oranjevereniging Rijssen is ten opzicht van de Oranjeverenigingen in onze regio een zeer actieve vereniging, wat zeker op Koningsdag goed zichtbaar wordt, wat is daarvan de oorzaak? Olav: ''Dit komt mede door het totale aanbod van activiteiten op tijdens de Koningsdagen in Rijssen. Wij doen dat niet alleen, onder andere het Parkgebouw de HABI en de horeca organiseren ook van alles. Door dit samenspel trekken we veel mensen uit de gehele regio''. Olav: ''De aubade wordt gehouden op het Volkspark, het vogelschieten bij de Pelmolen en natuurlijk het vuurwerk tegenover de evenementenweide aan de Oosterhofweg/Kasteellaan /Enterstraat, nabij de Havezate De Oosterhof ''.

Oranjemagazine
Ook dit jaar wordt er op vrijdag 19 april, tegelijk met het weekblad Hart van Rijssen, het keurig verzorgde Oranjemagazine van de Oranjevereniging Rijssen verspreid in het postcodegebied van de stad Rijssen. In dit magazine staat het gehele programma en veel aanvullende informatie van de Oranjedagen 2019 vermeld. Indien u het Oranjemagazine niet bij Hart van Rijssen hebt aangetroffen of door een andere reden niet hebt ontvangen, dan kunt u op de website www.oranjeverenigingrijssen.nl een klachtenformulier invullen met uw gegevens . Het magazine is tevens af te halen op het gemeentehuis, bij de Readshop of bij een van de bestuursleden. Heeft u Hart van Rijssen inclusief het Oranjemagazine niet ontvangen, dan kunt u ook mailen naar: linda@dwfmediamakers.nl.

Dick Tukkers

Gemeenten in gesprek met laaggeletterden

RIJSSEN - Een goede beheersing van het Nederlands is belangrijk om goed mee te kunnen doen in onze moderne samenleving. Het is belangrijk voor het regelen van zaken met de overheid, het vinden van werk en het opzoeken en begrijpen van informatie uit allerlei bronnen. Er zijn meer mensen die hier moeite mee hebben dan u wellicht denkt.

Nederland telt naar schatting 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met de digitale vaardigheden die juist nu zo belangrijk zijn. Het gaat dus om ruwweg 1 op de 6 mensen in Nederland. Meer dan de helft van deze groep is autochtoon; geboren Nederlanders die om uiteenlopende redenen moeite hebben met lezen en schrijven. De gevolgen voor hen zijn groot; er heerst een zekere schaamte bij deze groep en onbegrip in hun omgeving. Dit heeft wel tot gevolg dat zij moeilijk zelf aankloppen voor hulp.

Gemeenten in gesprek
Deze week gingen de Twentse gemeenten in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van laaggeletterdheid. Wethouders, ambtenaren en adviesorganen van een groot aantal gemeenten kwamen bijeen. Het doel: helder en concreet krijgen wat de Twentse gemeenten collectief nog meer kunnen doen in de aanpak van laaggeletterdheid. De Twentse Kennissessie werd geopend door dagvoorzitter Jan Binnenmars (voormalige wethouder gemeente Twenterand) en wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten. Ook een aantal Taalambassadeurs waren aanwezig. Zij vertelden hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe dit het dagelijks leven kan belemmeren. Uit eigen ervaring vertelden zij ook wat het hen gebracht heeft om lessen te gaan volgen. Vervolgens gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden binnen de thema's geld, werk, gezin en gezondheid.

Beter begrijpen
"Het gaat erom taalachterstanden beter te begrijpen. Dan kunnen we met elkaar de schouders eronder zetten en het aanpakken. Veel burgers begrijpen niet wat er staat in de brieven die ze ontvangen van hun gemeente. En dan hebben we het niet alleen over bijvoorbeeld mensen in de bijstand. Maar ook mensen die een baan hebben."

Jaargang: 6 • Nr 248• Wk 16

Succesvol optreden Wilhelmina bij CSG Reggesteyn

RIJSSEN - In een volledig bezette aula van de Christelijke Scholen Gemeenschap Reggesteyn traden voor een zeer enthousiast publiek de verschillende orkesten van de Muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen op. Het A-orkest, het WAT-orkest (Wilhelmina Aanstormende Talent), het WIT-orkest (Wilhelmina Instromend Talent) en de twee groepen van AMV (Algemeen Muzikale Vorming).

Met een vlot en gevarieerd programma werden de vele bezoekers verrast met een zeer afwisselend optreden. De ene keer dirigeerde de dirigent van Wilhelmina Wout Ligterink in een astronautenpak en een andere keer, zoals tijdens het spelen van Koning Voetbal, in de gedaante van Ruud Gullit. Zelfs een echte DJ zorgde voor ondersteuning van het orkest. De programmering was een muzikale reis door de tijd onder de naam "Back to the future." Het werd met veel vaart gebracht met ondersteuning van beelden via de beamer en sketches. Vooral de sketch met de jeugdige Handyman kreeg veel bijval van het publiek. Ook de oldtimers als Ding a Dong en de Flintstones als Queen werden met veel applaus gewaardeerd.

Donateurs
Wilt u ook genieten van deze optredens van Wilhelmina? Geeft u zich dan op als donateur. Dit kan door het invullen van een formulier op de website van de muziekvereniging: www.wilhelminarijssen.nl. Donateurs krijgen altijd een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus.

Dick Tukkers

Autowasactie voor kankeronderzoek

RIJSSEN - Team Baan wil uw aandacht vragen voor de vele vrijwilligers die ook dit jaar zich weer inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Vaak worden wij geconfronteerd met de onbekendheid en het ontbreken van middelen voor de verschillende vormen van kanker. Wij doen als team mee aan Alpe d'HuZes, omdat wij ons samen sterk willen maken in de strijd tegen kanker.


Grote impact
Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft, of heeft gehad. Zo hebben wij dit ook van dichtbij meegemaakt toen onze vader in februari 2018 overleed aan kanker. Verder zijn er binnen onze vriendengroep vorig jaar nog twee ouders, op jonge leeftijd, aan kanker overleden. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker, zodat er in de toekomst minder mensen overlijden aan kanker.

Autowasactie
Wij zouden het heel fijn vinden als u ons wilt steunen om dit doel te bereiken. Men kan hiervoor een donatie doen via onze site en op vrijdagavond 10 mei organiseren wij, in samenwerking met tankstation Sanderman, een autowasactie waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan ons doel.

Meer informatie
Voor meer informatie en het aanmelden van deze actie kunt u kijken op de website: www.teambaanrijssen.nl (graag vooraf aanmelden zodat wij lange wachttijden kunnen voorkomen). Team Baan uit Rijssen bestaat uit fietsers Annerieke en Daniëlle Baan en hardloper Rutger Baan.

Ronde van Rijssen dit jaar op vrijdagavond 3 mei

RIJSSEN - Op vrijdag 3 mei zal alweer de tweede editie van "Dwas duur Riessen" verreden worden. Dit mooie wielercriterium, waar zo'n 80 amateurwedstrijdrijders aan de start zullen staan, zal wederom dwars door de winkelstraat van Rijssen gaan.

Het startschot zal om 19.15 klinken aan het Hogepad, waarna er zo'n 70 kilometer, in 47 rondes draaien en keren, moet worden afgelegd. Spektakel gegarandeerd. We verwachten dat de winnaar om en nabij 21.00 de finishlijn zal passeren. We hopen evenals vorig jaar, dat er weer veel publiek langs het parcours zal staan om de renners aan te moedigen. Wie zal er met de bokaal naar huis gaan? Zal het dit jaar wel één van onze plaatselijke wielerhelden van het P&K cyclingteam zijn?

Veel te beleven
Naast dit wielerevenement op vrijdagavond zal de dag erop tevens in Rijssen de start en finish van de Ronde van Overijssel plaatsvinden. Ook is er deze zaterdag s' middags veel fietsfun in het centrum van Rijssen, met als hoogtepunt om 14.30 de Jumbo Dikke Bandenrace voor de jeugd op het Europlein. Inschrijving hiervoor kan ter plaatse vanaf 14.00. We hopen op goed weer, zodat we een mooi fietsweekend tegemoet kunnen zien in hartje Rijssen.

Vogel van de week: de fazant

RIJSSEN - De vogel van deze week is in het Riessens genoemd "fezaante" en in het Nederlands
genoemd: de fazant.

De fezaante is een zeer bekende vogel waarbij het kleurverschil tussen het mannetje en het vrouwtje enorm is. Het mannetje is een bijzonder opvallende, mooie vogel met zijn kastanjekleurige verenkleed met goud-bruine, zwarte en lichtblauwe markeringen. Hoofd en nek zijn donkergroen met iriserend donkerblauw. De hals wordt omringd door een witte band. Op de kop zitten rode lellen en groen getipte oren. De sterke snavel is witachtig, de ogen zijn goudkleurig en de poten zijn donkergrijs. De vrouwtjes hebben een bruin verenkleed dat veel camouflage biedt. De bruine eieren van de fazant komen uit na een broeduur van 24 dagen. De kuikens kunnen na een week al reeds enkele metersvliegen.

Dick Tukkers

Kinderboerderij Dondertman

HOLTEN - De dieren van kinderboerderij Dondertman worden ook verwend met Pasen. Zij worden tweede paasdag getrakteerd op een overheerlijke brunch.

Alle dieren gaan omstreeks 13.00 uur 'aan tafel' om van de heerlijke maaltijd te genieten. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Rond half twee zal de paashaas op het terrein verschijnen. Tevens kunnen de kinderen de gehele dag deelnemen aan een leuke paasquiz.

Wildpluk-wandeling

RIJSSEN - Woensdag 24 april wordt er een speciale wandeling georganiseerd.

De wandeling wordt geleid door Francine van Rossem. Francine is de boerin van Kruidenhuis De Vlo. In de omgeving van het Kruidenhuis zal er een wandeling plaatsvinden van circa 1 á 2 uur. Hierbij worden er speciale eetbare planten en geneeskrachtige kruiden geplukt. Afhankelijk van de oogst wordt er na afloop van de wandeling thee of lekkere soep gemaakt van de gevonden kruiden. Opgeven is verplicht: francine@kruidenhuisdevlo.nl.

Film: Soof

RIJSSEN - Donderdagavond 25 april wordt de film Soof afgespeeld in het Parkgebouw.

De film gaat over Soof, een bijna veertig jarige vrouw die getrouwd is met Kasper. Samen hebben zij drie kinderen. Soof runt haar eigen cateringbedrijf vanuit huis, maar behaalt helaas geen successen. Ze raakt in een midlife crisis, waardoor ze zich afvraagt: "Is this all there is?". De film begint om 20.00 uur en kost €4,50,-.

Oolderwets gezellig!

RIJSSEN - Vrijdag 26 april om 16.30 uur begint het jaarlijkse bedrijvenuurtje, waarmee de Oranjedagen worden gestart.

Het bedrijvenuurtje is bedoeld voor werkgevers en werknemers. Het buffet wordt om 17.30 uur geopend. Het gezellige bedrijvenuurtje duurt tot 19.30 uur, waarna de grootste reünie van Rijssen en omstreken start. Herkenning is het grootste woord op de rëunie 'Oolderwets gezellig'. Kijk voor informatie op: www.oranje-dagen.nl.

VIRO Criterium Cup Twente breidt uit

RIJSSEN/NIJVERDAL - De VIRO Criterium Cup Twente, het klassement over wielercriteriums in de regio, breidt uit. Waar in 2018 vijf wedstrijden tot de cup behoorden, zijn dat er dit jaar twee meer. Naast de wielerrondes van Markelo, Oldenzaal, Enter, Borne en Goor zijn nu ook Dwars deur Riessen op vrijdag 3 mei en de Ronde van het Villapark in Nijverdal op zaterdag 14 september op het programma te vinden. Er komt meer nadruk op de categorie Amateurs te liggen, maar ook de elite/beloften mannen en vrouwen rijden om de VIRO Criterium Cup Twente.

In Rijssen wordt aan de vooravond van de Ronde van Overijssel een criterium voor amateurs verreden. Die categorie had al een eigen klassement binnen de cup, maar zal dit jaar voor een hoger prijzenschema gaan rijden. Ook rijden de amateurs alle zeven wedstrijden. Voor de elite/beloften mannen gaat de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar over de wielerrondes van Oldenzaal, Borne en Goor. Zij rijden in die koersen samen met de amateurs, maar beide categorieën halen net als voorheen in die wedstrijden punten binnen voor hun eigen klassement. De vrouwen komen in Enter, Borne en Goor in actie.

Spanning tot het einde

Tijdens alle wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente zullen de renners twee tussensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de koersen punten. Door in de finalewedstrijden in Goor en Nijverdal voor extra tussensprints te rijden, wordt de spanning tot op de laatste dag gewaarborgd. In die koersen wordt er elke tien ronden gesprint om de punten.

Programma VIRO Criterium Cup Twente:

Vrijdag 3 mei Dwars deur Riessen Amateurs
Zaterdag 15 juni Ronde van Markelo Amateurs
Zondag 30 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen
Zaterdag 6 juli Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen
Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs

VIRO

VIRO is een internationaal ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor vele opdrachtgevers in de industriële sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn Industriële Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend bureau.

Benny Coiffures sluit deuren

RIJSSEN - De herenkapper Benny Coiffures aan het Hogepad sluit met ingang van 1 mei de deuren. Kapper Benny Nijsink stopt na 36 jaar met de kapsalon om zich te richten op een heel nieuwe uitdaging.

Nijsink nam zijn beslissing niet lichtvaardig: 'Het is best moeilijk om afscheid te nemen van mijn klanten. In de loop der jaren heb ik een omvangrijke vaste clientèle opgebouwd. Maar de tijden zijn veranderd en voor mij is het tijd om iets anders te gaan doen.' Hiermee komt er een einde aan het in Rijssen bekende Benny Coiffures, dat sinds 1982 in bedrijf is geweest. De kapperszaak was oorspronkelijk gevestigd aan de Huttenwal en verhuisde in 1997 naar de huidige locatie aan het Hogepad.

Nieuwe uitdaging.
Nijsink is niet van plan om stil te zitten. Hij verruild het kappersvak voor een heel andere uitdaging. De tijd heeft hij nodig om z'n zoon te helpen met het uitbouwen van z'n eigen bedrijf. Zijn bedrijf Greenest Carwash richt zich op het wassen van auto's met biologisch afbreekbare producten. 'Mijn zoon Dennis is zelfstandig ondernemer en wil zijn snelgroeiende bedrijf graag verder uitbouwen. Hij heeft mij gevraagd hem daarbij te helpen en die uitdaging ga ik graag aan.' Rijssenaren kunnen Benny daar dan ook binnenkort aantreffen in een heel nieuwe setting!

Afscheid
Nijsink laat het afscheid van z'n kapperszaak niet stilletje voorbij gaan. Op z'n laatste werkdag, op vrijdag 26 april, nodigt hij iedereen uit om onder het genot van een hapje en drankje bijeen te komen en hem succes te wensen met z'n nieuwe uitdaging. Alle belangstellenden zijn welkom op deze avond van 18.00 tot 20.00 uur in de kapperszaak aan de Hoge Wal 6.

Stefan de Jager metselkampioen 2019

RIJSSEN - De 67e Zilveren Troffel 2019 is gewonnen door Stefan de Jager uit Barneveld. Stefan is een leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. Met de winst van de Zilveren Troffel mag Stefan zich het 'Beste Metseltalent van 2019' noemen. De finale werd dit jaar georganiseerd in Ede. CDA-Europarlementariër Anne Schreijer-Pieker overhandigde de prijs aan Stefan.

Stefan is ontzettend trots op zijn overwinning: "Ik had het niet verwacht, maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik voel mij als een winnaar en ga door met metselen". De tweede plaats werd veroverd door Gerrit van de Zande uit Elspeet en is een leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. Siem van den Berg uit Mariahout won de derde plaats. Hij is een leerling van het Commanderij College in Gemert.

NK Metselen

Het NK Metselen vindt ieder jaar op een andere finalelocatie plaats en ook verschilt de opdracht ieder jaar. Dit jaar werd het kampioenschap gehouden op de voormalige kazerneterreinen in Ede. Daar wordt een nieuwbouwwijk gebouwd met ruim 1800 nieuwe woningen. Het finalewerkstuk van dit jaar bestond uit zes speeltoestellen. Met als referentie het militaire verleden van het gebied inclusief stormbanen, vormen de speeltoestellen een hindernisbaan. Corné de Broekert en Pip Hiemstra, architectuurstudenten Bouwkunde aan de TU Delft, hebben het project ontworpen. Eerder wonnen zij een ontwerpwedstrijd.

Regionale voorronden

Voor de landelijke finale werden er acht regionale voorronden georganiseerd waar ruim 70 VMBO-metselleerlingen aan deelnamen. Zij zijn beoordeeld door een vakjury met deskundigen. De jury beoordeelde tijdens de wedstrijd niet op de snelheid, maar op de werkhouding en de kwaliteitscriteria die waren gesteld aan het metselwerk.

Organisatie

In nauwe samenwerking met regionale bouwopleidingsbedrijven organiseert het KNB de jaarlijkse Metselwedstrijd. Dit jaar was dit ReVaBo Oosterbeek. Daarnaast wordt het kampioenschap ondersteund door Bouwend Nederland, Gebouwschil Nederland, SKG-IKOB en Platform VMBO Bouwen, Wonen en Interieur en vele regionale partijen.

Weet wat je eet

HOLTEN - Iedere woensdagmiddag neemt boer Aloys Meulenbroek u mee de tuin in en wordt er gezamenlijk gegeten.

Veel mensen weten niet hoe ons eten wordt verbouwd in de tuin. Op de Natuurboerderij Zorgvliet worden veel soorten groenten en fruit verbouwd. De gezellige middag start om 16.00 uur met een kop koffie of een drankje. Vervolgens gaat u samen met de groep de tuin in en wordt het eten van de avond uitgekozen en bereid. Rond 19.00 uur, wanneer de bramen en frambozen zijn geplukt en de koeien zijn gemolken, komt er een einde aan de gezellige middag. Bent u van plan om ook te komen? Neem dan telefonisch contact op: 06-30217136.

Expositie Oad

HOLTEN - Iedere dinsdagmiddag wordt de historie van reisorganisatie Oad geëxposeerd in Museum 'n Spieker.

In deze expositie krijgt u een duidelijk beeld van deze reisorganisatie. Oad staat voor Overijsselse Autobus Dienst en is opgericht in 1942. De familie Ter Haar uit Borne zette uiteindelijk het busbedrijf voort en ontwikkelde zich tot de op één na grootste reisorganisatie van Nederland. De expositie is iedere dinsdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen. Hierbij is een vrije gift welkom.

Roofvogelshow

HOLTEN - Voor een spectaculaire middag met verschillende roofvogels bent u bij Grasveld Erve Deijk aan het juiste adres.

Op deze middag zullen Gerrit Zandvoort en zijn vrouw Janny een show geven met buizerds, valken, uilen en een gier met een spanwijdte van 2.20 meter. Tijdens deze show worden deze unieke vogels getoond en wordt er informatie gegeven. Het is een erg leerzame en bijzondere middag. Tijdens de show wordt er koffie verkocht, met een plak huisgemaakte cake. U kunt de roofvogelshow gratis bijwonen.

Op weg naar Pasen

RIJSSEN - Op weg naar Pasen zocht ik tijdens het kunstevenement in het winkelcentrum de Hoge Wal naar een schilderij passend bij Pasen 2019

Ik ontdekte daar wat ik zocht; een schilderij van de opstanding van Jezus Christus, met als bijschrift: 'Overwinnaar zal Hij zijn over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis weet wie Jezus Christus is. Hij is de hoogste Heer!'

De kunstenaar
De kunstenaar achter dit kunstwerk is de Rijssense kunstschilder Henk Kleijer, geboren in Ermelo in 1954 en nu bijna 40 jaar wonend in Rijssen. Henk is in het jaar 1970 begonnen met schilderen in olieverf. De fijne kneepjes van de schildertechniek heeft hij in Rijssen gekregen van bekende Rijssense kunstschilder Albert Wessels. Door omstandigheden is Henk in het jaar 1990 gestopt met schilderen en pas in het jaar 2009 heeft hij opnieuw zijn hobby weer opgepakt. Sinds het jaar 2011 schildert Henk onder de naam ''The Crentors Art '', omdat hij in zijn schilderijen graag de grootheid van mijn Schepper wil laten zien.

Dick Tukkers

Paasvurenkeuring

HOLTEN - 20 april worden diverse paasvuren gekeurd door de paasvurencommissie.

De commissie reikt op deze zaterdagmiddag drie bekers uit: voor het grootste paasvuur, voor het mooiste paasvuur en voor het vriendelijkste ontvangst. De uitreiking vindt plaats in café Toontje aan de Stationsstraat.

Klassiekerrace op Koningsdag

HOLTEN - De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassieker Motorrace van motor- en automobielclub "de Holterberg" op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn vanzelfsprekend al weer in volle gang. Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de "Beusebergring" weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.

Traditie getrouw zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie ook nu op een flinke belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de 'Beusebergring'. Voor wat betreft het circuit wordt er nog even nagedacht over de chicane in de Fliermatenweg, dit in verband met de daar aangelegde afrastering. De overbekende chicane bij start-finish blijft in elk geval wel bestaan. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Veel deelnemers
Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen ook dit jaar weer van de partij zijn. Toch wel een spectaculaire klasse die zijspannen. En om u alvast een beetje 'lekker' te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Alleen al voor het geluid is een bezoek op Koningsdag aan de 'Beusebergring' ongetwijfeld de moeite waard. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen. Onder de deelnemers treffen we natuurlijk ook dit jaar weer het MAC- clublid Gerrit Agterkamp aan op zijn 50 cc Kreidler.

Kom kijken!
Er valt op deze dag weer veel te beleven. Aanvang trainingen: 10.15 uur, wedstrijden: 13.00 uur. Toegang: € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis). Het circuit de "Beusebergring" is te bereiken via de afrit 26 van de snelweg A1 en dan richting Holten (N 332). Borden met CIRCUIT wijzen u verder de weg. Kijk op: www.macdeholterberg.nl

Column

Mattheüs

Ene van de gebroekelijke dinge roond Poasken zeent bevuurbeeld de Tweantse poaskearls oet Ootmöske. Hef vermoedelijk nit zo heel völle te doon met woer at het met Poasken éch um te doon is, mear vruit, det zeent dan ook tradities.

Net as poas-eaier, poashazen, poaskniene, de poasboake, poasversiering, poashartjes - de Riessense bakkers maakn vroger allenig roond Sunterkloas speculaashartjes, mear non dus ook al roond Poasken - moandag te Poasken, poaszangdiensten, poasshows en zo kö'j nog wal een zetjen verdan doon. Het meeste umwille van de business. De meest biejzeundere traditie is miskien wal de oetvoering van de Mattheüs Passion. Wat ne riekdomme kriengt al dee seculiere regeringsleu met as ze roond Poasken in Naarden de joarlijkse Mattheüs heurt oetvoeren. Dree uur laank krig de regering en völle Kamerleden dé boskop woer at het éch met Poasken um te doon is en det is te priezen.

Via vakantieveiling kö'j vuur nen krats kaartjes kopen, disse moal wa'w in Apeldoorn biej de oetvoering duur Pieter Jan Leusink. Pieter Jan kenne viej in Riessen vuural van het commerciële Riessense Mannenkoor. Hee bracht het koor tot gröttere heugtes, der köm vanof dee tied mear publiek en het koor wör een soort bedrief.

Hee teuweln zin Elburgsstadsknapenkoor umme tot een Holland Boys Choir, want det kleenkt better. Het jongenskoor is verleden tied, hee zeenk en musiceert non met The Bach Choir & Orchestra. Whats in a name, mu'j dan mear zeggen. Hee stun doar dus wier in Apeldoorn te dirigeren. De meeste dirigenten stoat op 'n bok, zo as ze det neumt. Zonnen kleanen veerkaante meter met een hekwoark der umhen um der nit of te valn. Mear doar hef Pieter Jan nit genog an. Hee bestrik zo'n beetje het halve podium.

Hee dirigeert dan ook met de hele hoed, met haande en beene, met zinne dikke worstvingers, oogne en duur het van leenks noar rechts wappern van zinnen smoesterigen preakjas. Hee spreenk, hee steet, hej spiejt nog net nit, mear vearders is het netuurlijk en ene show woer met hee het koor en het orkest maximaal tot zin rech lot komn. Zo as ik al zea, commercieel is PJ wal. In de pauze kö'j CD's kopen, mear ook ne komme koffie en disse moal zelfs 'n rood of wit wijntje, een gleaske prik en zelfs een half fleske beer!! He'j non ooit zo zoolt egetn. De ontroerende Mattheüs metbeleawn en dan in de pauze an de Heinekens.

Der zeent greanzen.

Gerard Voortman

Bevrijdingsloop in Holten op 5 mei

HOLTEN - Op zondag 5 mei 2019 organiseert AV Holten de 35ste editie van de Bevrijdingsloop Holten. Een activiteit voor jong en oud welke plaatsvindt op Sportpark Meermanskamp, Valkenweg 4, Holten. De inschrijving is geopend; ga naar www.inschrijven.nl om je aan te melden.

Het programma van de Bevrijdingsloop begint om 14.00 uur met de 700 meter lopen voor de jongens en meisjes uit groep 1 en 2. Hierna volgen rond 14.20 uur de meiden en vervolgens jongens uit groep 3 tot en met 5 die 1.000 meter lopen. Vanaf 14.40 uur vertrekken de meiden en later de jongens uit groep 6 tot en met 8. Zij lopen 1.400 meter. Om 15.00 uur begint de prestatieloop van de G-atleten. Hierna volgen de grote afstanden, om 15.10 uur voor de 10 kilometer en om 15.20 uur voor de 5 kilometer. Op het sportpark Meermanskamp wordt de Bevrijdingsloop opgeluisterd door het Highlands Regiment Pipes and Drums en er staan oude legervoertuigen van Keep them Rolling.

Loop mee
Voor alle jeugd deelnemers is er een leuke herinnering. Het wedstrijd parcours van de 5 en 10 kilometer is exact uitgemeten. Prijzengeld is er voor de nummers 1 t/m 3 bij de 5 en 10 kilometer in de categorieën Senioren mannen en vrouwen en Veteranen mannen en vrouwen. Let op: voorinschrijven kan tot 2 mei (18.00 uur) en na-inschrijven is niet mogelijk. In verband met de beperkte parkeerruimte het verzoek om met de fiets of OV naar de Bevrijdingsloop te komen (NS station Holten bevindt zich op loopafstand). Meer info over deze loop en de wedstrijd vind je op: www.avholten.nl/wedstrijden/bevrijdingsloop/

De paas-inbraak

TWENTE - De komende week gaan veel Nederlanders op pad; voor familiebezoek of enkele dagen er even lekker tussenuit. Het is dan belangrijk om alert te zijn op het risico van een paas-inbraak.

Inbrekers maken dankbaar gebruik van de kerst- en paasdagen en vakanties; momenten waar meer mensen langer van huis zijn en de alertheid wat minder is. Helaas is er ook rond Pasen altijd een duidelijke piek te zien qua inbraken. De politie adviseert om ramen en deuren goed te sluiten en gebruik te maken van degelijke sloten. Ook het gebruik van tijdschakelaars op verlichting geeft woningen een meer bewoonde indruk om in ieder geval gelegenheids-inbrekers af te schrikken.

Bel 112
Het is verstandig om in ieder geval uw buren in te lichten wanneer u enkele dagen er op uit gaat. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden voor eventuele verdachte situaties. Ziet u iets verdachts in uw straat of buurt? U mag bellen met het alarmnummer 112. Zo komt de politie namelijk sneller ter plaatse, wat de pakkans voor inbrekers vergroot.

TODA op Goede Vrijdag in Ontmoetingskerk

RIJSSEN - Vrijdag 19 april verzorgt TODA weer haar medewerking aan de Goede Vrijdagdienst in de Ontmoetingskerkaan de Boomkamp.

Een vijftal ingetogen lijdenstijdliederen onder begeleiding van Lex Griffioen op piano, Annelon Schulenburg op dwarsfluit en Wout Ligterink op basklarinet. De dienst staat onder leiding van ds. Ris en begint om 19:30 uur. Kijk ook op: www.toda.nl

Spiet achterof krie'j 't veakste van
dinge dee'j nit edoan hebt.

Streepke

Nen ontsnapten zebra leup in Terschuur
Tegen nen auto an, mer gung der vanduur
'n Chauffeur gaf bescheed:?Ach, iej weet hoe dat geet
Zon deer hef aaltied een streepke vuur!

Loopschone munn
ook lekker zitten.

Maandag 22 april 10:00 uur

Column: Emotionele verhalen laten je niet koud

Toen ik advocaat werd, was het nogal ongebruikelijk dat tijdens zittingen veel aandacht werd besteed aan de vermeende slachtoffers. Het strafproces draait immers om de vraag of er een strafbaar feit is gepleegd en als dat gepleegd is, wie daar dan voor verantwoordelijk is. De verdachte moet tijdens een zitting het gevoel hebben dat er nog geen beslissing is genomen over de vraag of hij of zij schuldig is.
In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Tijdens zaken die zien op levensdelicten of andere zware geweldsfeiten wordt ruim baan gegeven aan de vermeende slachtoffers of hun nabestaanden om uiting te geven aan hun verdriet. Dit zijn vaak emotioneel zwaar beladen verhalen waarbij niet zelden verbaal wordt uitgehaald naar de verdachte waarvan de rechtbank dan nog moet vaststellen of die iets verkeerd heeft gedaan.
Voor rechters zijn deze voordrachten van vermeende slachtoffers ingewikkeld, omdat zij geen blijk mogen geven van vooringenomenheid. Een rechter die overmand wordt door emoties zal in de regel moeten worden vervangen.
Voor advocaten zijn dergelijke voordrachten ook lastig. Een emotioneel betoog kan vanzelfsprekend van invloed zijn op hoe rechters een zaak zien en misschien nog wel belangrijker hoe zij de verdachte zien. Daarnaast kan ook een advocaat geraakt worden door een emotioneel verhaal. Ik heb dat zelf meegemaakt tijdens een zitting die draaide om het doodsteken van een jongen van 16. Zijn stiefbroer heeft hem gezien voor hij overleed. Hij vertelde dat hij sindsdien PTSS heeft en dat zijn leven geen zin meer had. De ouders van de overleden jongen kwamen ook aan het woord. De uiting die zij gaven aan hun verdriet, woede en frustratie over het overlijden van hun enige kind ging door merg en been.
Het voordeel in deze zaak dat ik als advocaat had was dat ik oprecht geloofde in de onschuld van mijn klant. Ik kon dus de nabestaanden aanhoren zonder dat dit voor mij van invloed was op hoe ik mijn klant verdedigde. Daarbij kon ik alleen maar vertrouwen in de objectiviteit van de rechtbank. Vertrouwen dat niet beschaamd werd bij de uitspraak, waarbij mijn klant werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank had een andere jongen schuld aan het feit en kon mijn klant het overlijden van de jongen niet worden aangerekend.
Dat wil niet zeggen dat ik niet geraakt werd door het onmetelijke leed dat de nabestaanden had getroffen. Ik heb er voor gezorgd dat mijn klant en zijn ouders niet eveneens zijn getroffen door onnodig leed.
Dat ik dit met respect voor de nabestaanden heb kunnen doen, maakt dat ik met een goed gevoel terugkijk op de zaak.

mr. Niek Hendriksen
www.strafrechtadvocaat
twente.nl

Bregman & Last

RIJSSEN - Per 14 januari 2019 vormt Arie Bregman samen met Henk Last de maatschap Bregman & Last, fiscale en administratieve diensten op het adres Bouwstraat 10 in Rijssen. Grondlegger van het bedrijf in Rijssen was de heer Johan Last in 1969.

Johan Last was geboren in Genemuiden en hield daar kantoor in dezelfde sector van dienstverlening. Door familiaire betrokkenheid met Wierden en Rijssen (mevrouw Last was geboren in Wierden), verkreeg het kantoor van Johan Last vanaf 1969 ook bekendheid in onze regio, zij het op bescheiden schaal. Johan Last verrichtte zijn werk vanuit het kantoor in Genemuiden tot het jaar 1975. In dat jaar verhuisde het gezin naar Rijssen. In 1986 kwam het kantoor van Last in Rijssen tot stand op het adres Hagweg 9.

Tweede generatie

Vanaf 1975 was de tweede generatie Last in de persoon van Henk Last in de onderneming actief en heeft Henk in 1977 het bedrijf van zijn vader overgenomen. Vanwege zijn voorliefde voor fiscale zaken heeft Henk zich ontwikkeld tot Register Belastingadviseur en heeft hiermee het kantoor een kwaliteitsimpuls gegeven. In het jaar 1999 opende hij het huidige kantoor aan de Bouwstraat 10 in Rijssen onder de naam Maatschap Last Rijssen. Aangezien Henk (62) een flink aantal bezigheden heeft, zoals penningmeester van de regionale Stichting Enterse Zomp, bestuurslid van Klavar Vereniging Nederlanden en lid van de cliëntenraad van Siloah, heeft hij besloten zich 1 dag per week hieraan te wijden. En aangezien hij geen opvolger heeft en voornemens heeft om zijn werk in de komende 5 jaar af te bouwen, ging hij op zoek naar een passende medevennoot en vond deze in de persoon van Arie Bregman.

Arie Bregman

Arie Bregman (46) werkt vanaf 1991, met uitzondering van 6 jaar, in de branche. Eerst als werknemer, vanaf 2005 als freelancer bij diverse kantoren, waardoor hij veel ervaring opdeed in het vakgebied. Mede door het feit dat de zus van Arie (overigens een schoonzus van Henk) al 22 jaar werkte bij deze Maatschap, kenden Arie en Henk elkaar enigszins en is een samenwerking tot stand gekomen. Vanaf 2017 werkt hij bij Maatschap Last Rijssen. Eerst werkte hij er een dag per week, maar vanaf 2018 twee dagen per week. In de loop van 2018 is besloten om in de prettige samenwerking te intensiveren. Met ingang van 14 januari jl. participeert Arie in de maatschap en is de naam gewijzigd in Bregman & Last.

Doelstelling

Beide heren streven dezelfde doelstellingen na: kwalitatief goede dienstverlening in een laagdrempelig kantoor, met korte lijnen, waar ze op een breed vlak alle MKB ondernemers en ZZP-ers kunnen bijstaan en ontzorgen op het gebied van fiscale zaken, financiële bedrijfsvoering en bedrijfskundige zaken, (loon)administratie en subsidies.

Dick Tukkers

Ga je mee op bossafari?

NIJVERDAL - Gebruik al je zintuigen in het bos samen met de boswachter van Staatsbosbeheer. Trek een paar stevige schoenen aan en ga met hem mee op safari.

De safari staat gepland op donderdagmiddag 25 april om 14.00 uur. Het Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug bevindt zich aan de Grotestraat 281 en is het startpunt van deze actieve middag. Deze ontdekkingstocht is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders en duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn €5,- per persoon. Hiervoor is het van belang om je vooraf aan te melden op de website van Staatsbosbeheer. Op deze website vind je ook meer informatie over deze leerzame middag.

Expositie Sacco van Munster

HOLTEN - Schilder Sacco van Munster (57) toont van 4 maart tot 29 mei zijn schilderijen tijdens een expositie in het Kulturhus in Holten.

Sacco begon elf jaar geleden met het schilderen op grote linnen doeken. Hij maakt hierbij voornamelijk gebruik van acrylverf. De meeste schilderijen zijn erg vrolijk. Dit zijn schilderijen van landschappen, bloemen, dieren en stillevens.

Paasfair

NIJVERDAL - Staatsbosbeheer organiseert op tweede paasdag een paasfair bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Op deze actieve dag worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De bezoekers kunnen er broodjes bakken, een klimrots beklimmen, een rit maken met de heideslak en Wilce van Burken zal zijn motorzaagkunsten showen met zijn motorzaag. NKBV Regio Oost organiseert ook een bergsportdag met workshops, lezingen en demo's. Deze actieve dag begint om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Opbrengst zangavond

RIJSSEN - Jongerenkoor Sjaloom en Gemengd Koor Cantica zongen afgelopen zaterdag 30 maart in de Grote Kerk in Almelo paasliederen.

Tijdens deze zangavond werd een collecte gehouden onder de bezoekers. De opbrengst hiervoor ging naar zorgboerderij de Borkeld. De Rijssense zorgboerderij mocht onlangs een cheque accepteren ter waarde van 657,50 euro van de beide koren. De zorgboerderij ontfermd zich over mensen met een beperking, maar ook ouderen zie een zinvolle dagbesteding zoeken kunnen er terecht om in een prettige omgeving iets om handen te hebben.

Succesvol
Tijdens de zangavond werd gezongen over het lijden en sterven van de Heere Jezus. Ook Zijn opstandig was een onderwerp waarover gezongen mocht worden. Het publiek genoot zichtbaar van de avond, wat ook terug te zien is in het totaalbedrag van de collecte. De beide koren zullen op Koningsdag nog een keer samen optreden. Dan staan ze samen met het jeugdkoor Jubilate op het Oranjeconcert in de Zuiderkerk.

De Grolsch Veste blijft komende 10 jaar naam van het stadion

ENSCHEDE - FC Twente en Koninklijke Grolsch verlengen hun langdurige samenwerking met nog eens 10 jaar. Afgelopen maandag werden de handtekeningen gezet onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Grolsch blijft daarmee tot medio 2030 als sponsor én naamgever van het stadion verbonden aan de club. FC Twente en Grolsch zijn al bijna 54 jaar met elkaar verbonden in een partnerschap. Trots op de regio, de fans, de club en het bier is wat de twee samenbrengt.

Paul van der Kraan, Algemeen Directeur FC Twente: "We zijn trots dat Grolsch en FC Twente de samenwerking verder voortzetten. Dat Grolsch ook voor de komende 10 jaar naamgever van het stadion blijft, geeft aan dat er van beide kanten veel vertrouwen is. Grolsch is vanaf de oprichting van de club in 1965 nauw verbonden aan FC Twente, Grolsch is diepgeworteld in de regio. Ook in de afgelopen moeilijke periode, die hopelijk achter ons ligt, kon de club altijd op de steun van Grolsch rekenen. FC Twente en de supporters zien uit naar de komende 10 jaar."

Rectificatie Palmexpert

GIETHMEN - In de vorige editie stond vermeld dat de Palmexpert op beide paasdagen geopend is. Deze informatie is niet correct. Palmexpert heeft op tweede paasdag een open dag met vele activiteiten van 11.00 tot 16.00 uur aan de Koedijk 9a.

Vakmanschap en breed assortiment bij HD Intereurs

RIJSSEN - Een mooi interieur is een aangename plek om te verblijven. En bij een behaaglijk interieur gaat het niet alleen maar om het meubilair. Het gaat om het totaalplaatje: van de vloer tot de gordijnen, van de trapbedekking tot de binnenzonwering. HD Interieurs in Rijssen en Vriezenveen helpt u graag om uw droominterieur te verwezenlijken!

HD Interieurs is al sinds 1994 een begrip in Rijssen-Holten en omstreken. Zij leveren vakwerk en woningstoffering in stijl. U mag dan ook rekenen op vakmanschap en perfecte service. Zo beschikt het bedrijf over eigen stoffeerders met veel vakkennis. De klant van tegenwoordig is veeleisend; en terecht. Omdat de wensen voor het droominterieur vaak heel specifiek zijn, biedt HD Interieurs u de grootst mogelijke selectie van materialen aan. Zo is er een immense PVC-showvloer van ruim 200 vierkante meter. Ook zijn er meerdere laminaatvloeren te bewonderen. Uiteraard is er op het gebied van woningstoffering ook een haast eindeloze selectie materialen en afwerkingen te zien. Dit alles met als doel om u een zo goed mogelijk beeld te geven van het eindresultaat.

Vloeren
Een mooi interieur begint bij de basis; een mooie vloer dus. Er is veel te koop tegenwoordig, waarbij voor iedere smaak en interieur een passend aanbod te vinden is. Zo kunt u kiezen voor een behaaglijk tapijt, een onderhoudsvriendelijke en veelzijdige vinyl vloer of een laminaatvloer, van modern tot rustiek. Zo levert HD Interieurs laminaatvloeren van bekende merken zoals Ambiant, Balterio, Saffier en Berry Aloc. De ervaren interieuradviseurs kunnen u helpen met de juiste keuze. En uiteraard dragen zij ook zorg voor professioneel leggen van deze vloeren.

Licht en donker
Het licht is ook bepalend voor de sfeer in uw interieur. Het gaat hierbij om het vinden van de balans; zo kan een goede binnenzonwering helpen bij het regelen van de lichtinval en het ruimtegevoel in huis. Bovendien biedt dit bescherming tegen warmte en kou voor een aangenaam binnenklimaat. Gordijnen zijn eveneens een sfeervolle toevoeging aan het huis. Zeker wanneer de woning een laminaat- of PVC vloer heeft, dragen gordijnen ook bij aan de zachte 'finishing touch' van het interieur. Er is een ruime selectie gordijnen te vinden, van speels tot elegant en klassiek. En uiteraard allemaal op maat te maken door HD Interieurs.

Kom langs
HD Interieurs is gevestigd aan de Fahrenheitstraat 1 in Rijssen en Westeinde 660 in Vriezenveen. Kijk ook op: www.hdinterieurs.nl Op tweede paasdag zijn beide vestigingen geopend en ontvangt u 20 procent korting op binnenzonwering.

Service en maatwerk bij Kötter Wonen

NIJVERDAL - Puur, landelijk, doorleefd en industrieel. Dat is de uitstraling van de mooi opgestelde collecties van Kötter wonen. Frans en Marion Kötter nodigen je uit als je op zoek bent naar nieuwe ideeën, een complete inrichting of gewoon een inspirerende gezellige dag wilt beleven. Je kunt je hier compleet onderdompelen in maar liefst 3.000 vierkante meter woongenot op industrieterrein t Lochter in Nijverdal.

Kötter koopt de collecties rechtstreeks in op beurzen of bij diverse fabrikanten, nationaal en internationaal. Door hun jarenlange ervaring weten ze waar de klanten naar op zoek zijn, daar passen ze de inkoop op aan. Vroeger kocht men bankstellen, een bank met dezelfde fauteuils. Dat is de laatste jaren veranderd. Een zelfgemaakt moodboard, bouwtekeningen of simpelweg afmetingen van een in te richten kamer worden meegenomen en al lopende door de meubelbelevingen krijg je inspiratie in welke stijl en kleur je je inrichting wilt hebben. Frans en Marion helpen je om deze twee zaken samen te voegen. En dat is mogelijk omdat alle meubelen op naar eigen wens en in alle houtsoorten gemaakt kunnen worden. Banken kunnen helemaal naar wens samengesteld worden tot supergrote loungebanken met een loungechair of een compacte bank van minder grote afmeting. Ook de bekleding is naar eigen keuze. Leer, of stof, print of unie, alles is mogelijk om tot je droominterieur te komen. Losse fauteuils die bij de bank worden geplaatst hoeven niet meer hetzelfde te zijn als de bank. Het geeft juist een heel speels effect om een of meerdere fauteuils bij te plaatsen van een heel andere stijl of afmeting.


Trends
Als trends voor 2019 vertelt Frans over de Velvet-stoffen die op zitmeubelen gestoffeerd kunnen worden. "Hoog aaibare stoffen, heel behaaglijk in heel veel unikleuren. En laten we leer niet vergeten. L60 wordt dit genoemd en dit materiaal bestaat uit 60 % echt leder met een toplaag van synthetisch textiel. Voordeel hiervan is dat het super sterk is en dat het geïmpregneerd kan worden tegen vlekvorming. Deze behandeling doen we hier zelf."

Tafels
De eetkamertafels bij Kotter Wonen Nijverdal komen niet alleen uit Nederland, maar ook o.a. uit Indonesië, India, China en Colombia en ook hierbij is alles weer naar wens van de klant te maken. Al een tijdje heel populair is de boomstamtafel. Lekker puur en een doorleefde uitstraling met bijvoorbeeld een stoer industrieel onderstel.

Pasen
"Alles kan nog zo mooi staan maar je moet er uiteraard ook comfortabel in zitten," zegt Marion. Ze vervolgt: "bij de inkoop letten we bijzonder op het zitcomfort en kwaliteit. We kennen onze fabrikanten door en door. Speciaal voor het paasweekend hebben we met onze fabrikanten een bijzondere actie georganiseerd. Bij aankoop van 6 eetkamerstoelen betaal je er maar 5!". Het paasweekend is traditiegetrouw een weekend om inspiratie op te doen bij meubelzaken. Er is dan ook een leuke actie opgezet. Iedere klant die in het paasweekend van vrijdag 19 tot en met maandag 22 april slaagt bij Kötter Wonen mag, in overleg, iets moois uitzoeken uit de enorme collectie accessoires. Zoals vazen, kussens, kandelaars, schilderijen en nog veel meer. Kötter Wonen is gevestigd aan de Transporweg 4/B in Nijverdal. Kijk ook op: www.kotterwonennijverdal.nl

Genieten in een heerlijke Relaxfauteuil

HENGELO - Af en toe zijn we allemaal toe aan een avondje voor de buis hangen. Een doorgezakte bank of oude stoel is dan niet de fijnste keuze. Fauteuil Plaza helpt u graag met het vinden van een echte 'relaxfauteuil' zodat u weer plezier gaat beleven aan een avondje TV.

Fauteuil Plaza is al acht jaar gevestigd aan de Vosboerweg 7A in Hengelo. In de showroom is er veel keuze in vaste en draaistoelen. Naar wens samen te stellen in leer of stof en met een handmatig of elektrisch verstelsysteem. Dankzij een oplaadbaar accusysteem past de stoel overal, zonder snoeren. De oubollige, grote relaxstoel is verleden tijd dankzij nieuwe, slanke ontwerpen. De stoelen worden op maat gemaakt, voor verrassend lage prijzen. U heeft al een relaxstoel voor 298 euro. Alle stoelen zijn van Deense en Nederlandse merken en gemaakt in de EU. Uw stoel wordt geleverd zonder bezorgkosten, met 2 jaar garantie. Kijk voor meer informatie op www.fauteuilplaza.nl. Fauteuil Plaza is Tweede Paasdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Zij zijn te vinden aan de Vosboerweg 7A in Hengelo.

Tuincentrum De Aadijk fleurt uw tuin op

ALMELO - Tuincentrum De Aadijk heeft de deuren van de kwekerij weer voor u geopend. Jaarlijks verkopen zij veel perkplanten en kuipplanten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers genieten van de enorme bloemenweelde in de kassen van de kwekerij.

De kas is vanaf half april weer geopend, waarbij er diverse perkplanten, zaaigoed, kuipplanten, hanging basket, vaste planten en heesters worden verkocht. Daarnaast kunt u ook alle aanverwante artikelen zoals tuingereedschap, potgrond en bemesting in het tuincentrum vinden. De vriendelijke medewerkers staan graag voor u klaar om u te voorzien van het beste advies.

Hovenierswerk
Naast het verkopen van planten en bloemen, voert De Aadijk ook hovenierswerkzaamheden uit. Hierbij kunt u denken aan de aanleg van een nieuwe tuin en het onderhoud ervan. De medewerker zal vrijblijvend bij u langskomen om te kijken welke tuinwensen u heeft. Het vakkundige team tovert vervolgens een mooie tuin die aansluit bij uw wensen.

Biologisch
Wist u ook al dat tuincentrum De Aadijk het gehele jaar door biologische groenten, aardappelen en fruit verkoopt? Zo kunt u in ieder jaargetijde genieten van heerlijke producten.

Meer informatie
Tuincentrum De Aadijk nodigt u van harte uit om een kijkje te nemen in de kwekerij aan de Almeloseweg 75. U kunt meer informatie vinden op hun website: www.tuincentrumaadijk.nl of op hun Facebookpagina. Het bedrijf is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

Vogels in je achtertuin

TWENTE - In de lente is een goede en veilige broedplek voor vogels erg belangrijk. Helaas verdwijnen er in de natuur steeds meer natuurlijke nestplaatsen, doordat er steeds meer bomen worden gekapt. Ook hebben vogels door de betere bouwmethodes van tegenwoordig minder plekken om nesten te bouwen; er zijn immers veel minder kieren en hoekjes. U draagt een steentje bij aan de voortplanting van veel algemene vogelsoorten door een geschikte huisvestiging te plaatsen in uw tuin voor de diverse vogels.

Met een paar kleine aanpassingen zult u merken dat de vogels uw tuin vaker zullen bezoeken. Een tuin vol met struiken, bomen en hagen trekt vogels aan, dit komt doordat u hierdoor de natuur nabootst. Vogels eten graag de bessen op die aan de struiken groeien. Daarnaast bieden diverse planten ook een extra voedingsbron voor de vogels. De planten trekken namelijk verschillende insecten aan, waar de vogels gek van zijn. Een aantal planten zijn: hop, wilde wingerd, vingerhoedskruid en boerenwormkruid. Ruim tijdens het onderhouden van uw tuin de takken en het bladafval niet op, deze zijn uiterst geschikt voor de vogels om een nest mee te bouwen.

Nestkasten
Naast het groen in uw tuin, lokt u ook vogels naar uw tuin door een eigen nestkast in uw tuin te plaatsen. Een nestkast met een opening van Ø 25-28 mm is geschikt voor kleinere vogels, waaronder de pimpelmees en het winterkoningkje. Een invliegopening van Ø 32-55 mm is geschikt voor de koolmees en de mus en een opening van Ø 45 mm trekt spreeuwen en bonte spechten aan. De ideale tijd om een nestkast schoon te maken is wanneer de jonge vogeltjes net uitgevlogen zijn. Maak bij het schoonmaken enkel gebruik van biologisch afbreekbare middelen die niet schadelijk zijn voor de vogels.

Nestkast ophangen
Let erop dat u de nestkast niet in de volle zon ophangt, maar ook op een plek waar weinig regen komt. Hang hiervoor de invliegopening in de oostelijke richting. Vogels houden namelijk van de ochtendzon, wat uiterst geschikt is voor de jonge vogels om op te warmen. De nestkast wordt geleverd zonder stokje voor de opening om te voorkomen dat er eksters en gaaien op gaan zitten om de jongen op te eten.

Vogels voeren
Helaas bevat standaard vogelvoer niet voldoende voedingsstoffen voor de vogels. Geschikt vogelvoer bestaat uit verse zaden, pinda's en vetten. Let er daarbij wel op dat pinda's erg gevoelig zijn voor aflotoxine, een gif dat wordt geproduceerd door een schimmel. Helaas zijn vogels hier erg vatbaar voor.

Zomers genieten in uw eigen zwembad?

TWENTE - Afgelopen zomer was het zweten geblazen. Met de recordbrekende temperaturen was het voor veel Twentenaren een uitdaging om verkoeling te vinden. Wie wat meer ruimte heeft in de achtertuin kan overwegen om een bovengronds- of zelfs professioneel aangelegd zwembad te laten installeren. Waar moeten we dan zoal aan denken?

Zwemmen is niet alleen een mooie manier om voor verkoeling te zorgen, het is ook nog eens erg gezond. Voor de liefhebber die zowel wil zwemmen als ook nog wat wil werken aan zijn cardio, kan een bad met ingebouwde stroming een ware uitkomst zijn.

Bovengronds bad
Bovengrondse zwembaden zijn er in veel soorten, maten en prijsstellingen. Het voordeel van een bovengronds bad is dat u het gemakkelijk op kunt zetten op een vrije ruimte, zonder graafwerkzaamheden of een vergunning. Veel van deze baden zijn relatief makkelijk op te zetten en af te bouwen, maar veel eigenaren laten ze liever permanent staan. Het nadeel is wel dat zij een kortere levensduur hebben ten opzichte van een bouwkundig zwembad, dat ze goed zichtbaar zijn in de tuin en veel warmte verliezen door wanden.

Bouwkundig bad
Wie een tuin heeft van het grotere formaat én bereid is een wat grotere investering te doen kan kiezen voor een bouwkundig zwembad in de grond. Relatief duur qua plaatsing door het graafwerk en het is een aardige klus om een betonnen bad prefab aangeleverd te krijgen. Belangrijk aspect is ook dat u voor de aanleg van een bad van meer dan dertig vierkante meter oppervlakte - klinkt groot, is klein - een vergunning nodig hebt. Een ondergronds bad is wel een investering die meerwaarde geeft bij de eventuele verkoop van het huis. Koop een bad wel met het oog op langer woongenot: een betonzwembad heeft minimaal tien jaar garantie en een kunststof monoblock bad tot wel 30 jaar.

Sportieve uitdaging
Zowel boven- als ondergrondse baden zijn ook leverbaar met leuke extra's tegenwoordig. Zo kunt u ook kiezen voor een bad met een ingebouwde stroming. Deze zogenaamde 'oneindige zwembaden' laten u baantjes trekken op een relatief kleine oppervlakte; de stroming zorgt dat u op uw plek midden in het bad blijft. Voordeel van zo'n bad is dat het relatief klein kan zijn; tot wel 2 bij 4 meter. Niet zo praktisch als je met de hele familie in het buitenzwembad wil, maar het biedt wel mogelijkheden voor de kleinere tuin en sportieve zwemmer. Deze variant van baden is ook binnen te plaatsen.

Keukensfeer proeven Budget Select Rijssen

RIJSSEN - Heeft u keukenplannen? Kom dan op tweede paasdag op uw gemak keukens kijken bij Budget Select Keukens aan de Nijverheidsstraat in Rijssen. De showroom is deze dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Budget Select Keukens bewijst keer op keer dat de prijs van de keuken niet bepalend is voor de kwaliteit. Zij denken gewoon net iets beter na over jouw keuken en komen zo tot een combinatie van hoogwaardige materialen en apparatuur die altijd in het budget past. Zonder concessies te doen aan de mogelijkheden en kwaliteit. "Een nieuwe keuken is een investering voor jaren. Bij Budget Select Keukens daarom geen 'verborgen' kosten en dure tegenvallers achteraf. "Wij verkopen namelijk gewoon de beste keuken voor de beste prijs. Geen addertjes onder het gras." Aldus Herman van de Noort. We zijn erin geslaagd om een selectie aan complete kwaliteitskeukens samen te stellen die betaalbaar is voor iedereen. Uiteindelijk gaat het om de juiste afstemming van de keuken met de wensen van de klant. Dat betekent dat de klant precies krijgt wat hij nodig heeft, niet meer maar zeker ook niet minder."

Kwaliteitsapparatuur
Bij Budget Select Keukens kunt u ook kiezen uit een breed assortiment moderne inbouwapparatuur in elke prijsklasse. De merken waar zij mee samenwerken staan allemaal stuk voor stuk garant voor topkwaliteit en jarenlang kookplezier. Alles uiteraard voor de beste prijs.

Kopersactie
Regelmatig verrast Budget Select Keukens naast die scherpe keukenprijs haar kopers ook nog met een leuke actie. In de maand maart en april mogen kopers rekenen op gratis montage van de keuken en een mooie luxe messenset straks voor op de nieuwe keuken. Budget Select Keukens, Nijverheidsstraat 42a, Rijssen. Telefoon: 0548-538 666. Kijk ook op: www.budgetselect.nl

De zin en onzin van het energielabel

TWENTE - De overheid is al druk bezig om duurzaamheid te promoten. Er zijn veel projecten gaande voor duurzame energie en voorlichting over het terugdringen van energieverbruik. Huiseigenaren kunnen zelf ook veel doen. Deze inspanningen vertalen zich dan weer in het verbeteren van het energielabel.

In 2015 ontvingen ontvingen alle vijf miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel. Dit kwam tot stand aan de hand van diverse factoren zoals de leeftijd van de woning. Wie later de woning verkoopt is verplicht om het voorlopige energielabel om te zetten naar een definitief label. Dit kost tot enkele tientjes. Wie niet een definitief label toont bij de verkoop of verhuur riskeert een mogelijke boete van zo'n 400 euro. Afgelopen jaar zijn in totaal al 3,5 miljoen definitieve energielabels geregistreerd.

Bewustwording
Kritiek op het energielabel is er ook - en zeker terecht. Zo moeten we het energielabel vooral zien als een bewustwordingsmiddel om huiseigenaren uit eigen beweging na te laten denken over duurzame maatregelen. Het online aanvragen van een label is makkelijk en de 'bewijslast' voor een gunstig label niet bijster hoog. Het is dan ook niet verstandig voor een koper om alleen blind te varen op zo'n label, maar ook echt te kijken naar de situatie in de woning zelf. In 2017 was al 29 procent van de geregistreerde labels een A of B, wat in theorie dus zeer duurzame woningen zouden moeten zijn. De verwachting is dat veel eigenaren uiteindelijk wel duurzame investeringen doen wanneer dit nodig is voor andere werkzaamheden zoals een verbouwing, renovatie of bijvoorbeeld komende asbestsanering.

Open dag Detect Metaaldetectors

Thea Sijtsma

Op zoek naar een leuke hobby met de spanning om iets leuk te vinden?

NIJVERDAL - Misschien heeft u ze wel eens voorbij zien lopen in het weiland of ergens in het bos, zwaaiend met een piepstok. En heeft u zich afgevraagd: 'Wat is die man of vrouw aan het doen'? Mensen met een metaaldetector genieten van het buitenleven en zijn op zoek naar de geschiedenis in de grond.

'Zoeken met een metaaldetector een eenzame hobby?' Zeker niet! In Nederland wordt veel georganiseerd op metaaldetector gebied, denk hierbij aan beurzen, zoekdagen, verenigingen en ga zo maar door!
Graag stelt het nieuwe bedrijf in Nijverdal - Detect Metaaldetectors - zich voor aan u. Dit bedrijf is gespecialiseerd in metaaldetectors en accessoires. Sinds enkele maanden is Detect Metaaldetectors verhuisd naar het mooie Nijverdal en morgen (zaterdag) is er een OPEN DAG. U bent van harte welkom om deze bij te wonen! Er staan veel leuke dingen op de planning zoals; een hummer Foodtruck, winacties, kinderactiviteit en een interactieve middag om met elkaar kennis uit te wisselen voor geïnteresseerden, starters en gevorderden.

Foto: Thea Sijtsma

De Open Dag is morgen, zaterdag 20 april, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie houd Facebook en Instagram in de gaten!
Detect Metaaldetectors
Van den Bergsweg 10a
Nijverdal
www.detect.nl

Paasweekend in Marle

MARLE - In het weekend van 19 t/m 22 april 2019 staat Paasweekend Marle weer op het programma. Ook dit jaar heeft de organisatie een mooi programma gemaakt, met voor ieder wat wils.

Op vrijdagavond 19 april start het weekend met de zitmaaierrace. De rijders moeten om 17:00 uur aanwezig zijn, de strijd zal om 18.00 uur los gaan. Ook dit jaar zullen de rijders op een mooie baan rijden, startend in de avondzon. In de pauze van de zitmaaiers zal er net als vorig jaar een brommercross worden gehouden. De rijders kunnen ook dit jaar de felbegeerde titel; beste brommercrosser van Marle in de wacht slepen. Opgeven kan vanaf 17.00 uur in de jurywagen op het terrein. Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom in de tent voor de heren van Høken met de Heinoos. Zij zullen het paasweekend muzikaal aftrappen. Maar het podium zal niet alleen door hen betreden worden, ook de heren van de BTW band zullen langskomen om het plaatje compleet te maken.

Circus
Komt dat zien, komt dat zien, het circus komt eraan! Net zoals voorgaande jaren organiseert het Paasweekend Marle op zaterdagmiddag (20 april) de kindermiddag. Naast de springkussens en de knuffelhoek hebben wij dit jaar een heus circus!! Voor de basisschoolkinderen in en rondom Marle. Kinderen die mee willen doen met het circus moeten om 13.30 uur aanwezig zijn, in de feesttent te Marle. Dan gaan we oefenen om allerlei kunstjes te leren voor een spectaculaire circus voorstelling. Voor alle ouders, opa's en oma's en ander hooggeëerd publiek is er om 16.15 uur een daverende voorstelling van de kinderen.

Kleurwedstrijd
Natuurlijk is er, net als voorgaande jaren, een kleurwedstrijd. Om kans te maken op een prijs moet je de tekening tussen 13.15 uur en 13.30 uur inleveren in de feesttent. De kleurplaat is te vinden op de website www.paasweekendmarle.nl

Zaterdagavond
De zaterdagavond staat altijd in het teken van een gezellig feestje. Dit jaar pakken wij het groots aan. Wij organiseren namelijk een 90's party in Marle. De tent is vanaf 20:30 uur geopend. De heren van de Feestdirecteuren zullen jullie dan verwelkomen met een gezellig deuntje. Maar niet alleen de heren van de Feestdirecteuren komen naar Marle, ook gaan wij met z'n allen een potje SWINGO BINGOËN. Om de puntjes op de i te zetten komen de heren van de Party Animals naar Marle. Dus pak je aussie uit de kast, stof je Nike's af en komt allen naar de feesttent in Marle.

Trekkerslep
Paasmaandag (22 april) staat voor de 22ste keer in het teken van de trekkerslep. De ingeschreven sleppers zullen vanaf 10.00 uur starten. In de verschillende klassen zijn er in totaal 250 startbewijzen vergeven. Een mooie traditie is het dat niet alleen de volwassenen aan elkaar gewaagd zijn, maar ook de jonge sleppers. Vanaf 13.30 uur kunnen zij zich in de tent inschrijven voor de skelterslep. Dit jaar wordt het Paasweekend Marle afgesloten door de heren van Opschaakl'n! Zij zorgen voor een staaltje boerenrock aan het eind van het Paasweekend. Voor meer informatie en leuke acties kijkt u op onze facebookpagina www.facebook.com/paasweekendmarle of onze website www.paasweekendmarle.nl Wij zien u graag terug op het feestterrein!

Mooie ogen dankzij Clinique Dr. Don

HENGELO - Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in ooglidcorrecties en maakt de mooiste ogen van Nederland!

Denk er eens over na. Geen taboe meer. Eén op de zeven Nederlanders (30.000 per jaar) ondergaan een ooglidcorrectie per jaar. Het ziet er mooier uit. Zowel mannen als vrouwen komen in de klinieken van Dr. Don voor een bovenooglidcorrectie. Iedereen wil toch een frisse uitstraling?


Hangende oogleden
Ogen kunnen ook echt moe aanvoelen als de ogenleden gaan hangen. De omliggende spiertjes moeten steeds het gewicht van het uitgezakte ooglid omhoog houden. Het kost steeds meer moeite om de ogen open te houden. De ogen voelen dan moe aan. Ook kunnen klachten als: hoofdpijn, tranende ogen en minder zicht ontstaan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in zowel complexe als eenvoudige ooglidcorrecties en heeft al vele honderden patiënten met succes en tevredenheid behandeld. Eerst wordt er in een intakegesprek onderzocht of mensen in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie. Daarna volgt de ingreep. De overtollige huid die in de weg zit wordt nauwkeurig verwijderd en Dr. Don zorgt ervoor dat het kleine wondje precies in de oogplooi valt, zodat het later niet meer zichtbaar is. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van ooglidcorrecties, kan hij de operatietechniek kiezen die het beste past bij de vorm van uw oog. Het is en blijft dus maatwerk. Afspraak maken? 0743030250

Prijs
Bovenooglidcorrectie voor 495 euro. De intake is gratis. Deze unieke winteraanbieding is voor u of voor iemand uit uw omgeving die hier al een tijdje over nadenkt. Boek een vrijblijvende afspraak in bij Clinique Dr. Don en laat u informeren over de mogelijkheden. 074-3030250. De medisch consulenten beantwoorden graag uw vragen. Clinique dr. Don is gevestigd aan de Demmersweg 136, 7556 BN in Hengelo. Kijk ook op de website: www.cliniquedokterdon.nl

Paasshow bij Mango Mobility

ALMELO - Mango Mobility in Almelo maakt het aanschaffen van een nieuwe scootmobiel extra aantrekkelijk tijdens Pasen. Er zijn op tweede paasdag mooie kortingen te pakken.

Het voorjaar is weer in volle gang, dé tijd om er weer op uit te trekken. Een scootmobiel kan helpen om mobiel te blijven in ieder jaargetijde. Mango Mobility laat u graag kennismaken met de vele mogelijkheden tijdens de paasshow op tweede paasdag. Dit is de grootste paasshow op het gebied van elektrische mobiliteit! U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Einsteinstraat 8A in Almelo.

Kortingen
Bezoekers kunnen profiteren van spectaculaire kortingen op de huidige voorraad. Als voorbeeld: u schaft de Tiger 4 scootmobiel aan voor 2.999 euro, afgeprijsd van 3.598 euro. Daarnaast profiteert u van leeftijdskorting bij aankopen vanaf 999 euro. De Tiger 4 is voorzien van luxe wielvering, een comfortabele stoel, verstelbare armleuningen, stuurkolom en komt compleet met een onderhoudscontract van 1 jaar én een accessoire cadeau.

Service en onderhoud
Mango Mobility staat bekend om de uitstekende service en goed advies, zowel voor als na de aankoop. Ook voor het onderhouden van uw kostbare scootmobiel bent u aan het juiste adres. Mango Mobility heeft ruim tien jaar ervaring in elektrische mobiliteit. Met goed preventief onderhoud blijft u altijd mobiel, met een eigen pechhulp wanneer er onverhoopt tóch iets mis gaat. Zo kunnen zij uw voertuig zelfs ter plaatse repareren.

Kom langs
Mango Mobility, gevestigd aan de Einsteinstraat 8A in Almelo. Bel met: 0546 - 45 32 96. Kijk ook op: www.mangomobility.nl/winkels/almelo

21 / 28

Veilig op pad met de camper na check AutoFirst Schasfoort

WIERDEN - Nederlanders zijn ware kampeer-fanaten. Dit jaar trekken veel mensen er weer met de camper op uit voor een welverdiende (zomer)vakantie. Zeker wanneer u meer kilometers maakt richting het buitenland is het verstandig om uw camper goed te laten onderhouden en na te laten kijken.

Het onderhoud aan een camper is net zo belangrijk als aan een reguliere auto. Daarnaast is een camper ook wat complexer door de opbouw en de vele apparatuur die u meeneemt. AutoFirst Schasfoort beschikt over een grote werkplaats met voldoende ruimte om uw camper passend onderhoud te geven. Wat moet gebeuren is afhankelijk van de leeftijd en de gereden kilometers.

Onderhoudsbeurt
De uitgebreide onderhoudsbeurt kijkt naar alle belangrijke punten voor de veiligheid en werking: verlichting, aandrijfriemen, remvloeistof, de accu en bedrading, remmen, het uitlaatsysteem, de stuurinrichting, eventuele lekkage en vervanging en aanvullen van motorolie, koelvloeistof en remvloeistof. In overleg zijn ook veel andere werkzaamheden uit te voeren als preventief onderhoud, zoals het vervangen van uw distributieriem en het controleren van de airconditioning.

APK
AutoFirst Schasfoort voert ook de APK uit wanneer uw camper APK-plichtig is. Wanneer uw camper zwaarder is dan 3.500 kilo moet deze jaarlijks nagekeken worden. Is deze lichter? Dan hoeft deze pas na drie jaar oud jaarlijks nagekeken te worden. AutoFirst Schasfoort voert deze APK voor u uit voor 29,75 inclusief BTW.

Maak een afspraak
Laat op tijd uw onderhoud en APK uitvoeren voor zorgeloze kilometers én een mooie vakantie. Maak vandaag nog een afspraak bij AutoFirst Schasfoort. Gevestigd aan de Bedrijvenstraat 20 in Wierden. Bel met: 0546 - 65 77 55 of kijk op: www.autofirst-schasfoort.nl Hier is ook de AutoFirst Schasfoort app te downloaden; zo maakt u eenvoudig een afspraak.

PaasMotorShow bij MotoPort Hengelo

HENGELO - Laat je verrassen tijdens de PaasMotorshow van MotoPort Hengelo! Maak tijdens dit Paasweekend een proefrit op een motor en informeer naar de inruil- en/of financieringsmogelijkheden. Alle nieuwe en gebruikte modellen staan in de showroom op je te wachten.

Zoek in onze showroom en onze kleding- en accessoireshop naar de paaseieren die de Paashaas zelf verstopt heeft en maak daarmee kans op leuke prijzen. We hebben de grootste keuze aan motorhelmen van Nederland. In onze World of Helmets kun je ongestoord de nieuwste modellen komen passen en je laten adviseren. Een goed passende helm is immers van groot belang voor uw veiligheid op de weg en bescherming bij een eventuele val. Het loont dan ook om goed advies in te winnen en meerdere helmen uit te proberen. Veel van onze helmen zijn tijdens het Paasweekend extra voordelig geprijsd.

Probeer het!
Try the bike, geef je vriend of vriendin, man of vrouw, of jezelf een 'try the bike' cadeau. Een eerste rijles op een afgesloten terrein in samenwerking met VTT Rijopleidingen. We starten vanaf MotoPort Hengelo, aanmelden kan via info@motoporthengelo.nl. Kortom, genoeg te zien en te beleven. Een mooie kennismaking!

Kom langs
We kijken uit naar je komst! We zijn maandag 22 april geopend van 12.00 tot 17.00 uur. MotoPort Hengelo is gevestigd aan de Enschedesestraat 210 in Hengelo. Kijk ook op: www.motoporthengelo.nl

Een Mitsubishi nog voordeliger door inruilvoordeel bij Aaltink

NIJVERDAL - Mitsubishi heeft een heel uitgebreid assortiment. Van de compacte Space Star tot de Outlander, een SUV met zeven zitplaatsen. Tijdelijk zijn vele modellen en uitvoeringen met inruilvoordeel verkrijgbaar bij Auto Aaltink.

Het hoogste inruilvoordeel krijgt u bij de Mitsubishi Eclipse Cross. Niet op de uitvoering Pure en Pure+, want daarop krijgt u maximaal € 1.000,- inruilvoordeel, maar wel op de uitvoeringen Intense, Intense S, First Edition, Instyle 2WD en Instyle 4WD. Voor deze is de inruilbonus € 4.000,-.

Eclipse Cross
De Mitsubishi Eclipse Cross kunt u zelf op elk moment indelen. Wat meer bagageruimte nodig of met z'n zevenen op pad. Het is allemaal mogelijk. Verder straalt één en al gebruiksgemak en comfort uit. Een Head-Up Display geeft u digitaal alle belangrijke informatie, met de Keyless Operation System opent u deuren en start u de motor zonder sleutel te hoeven gebruiken, automatische verlichting, een regensensor en een verstelbare achterbank dragen hieraan bij. Uiterlijk is niet het enige dat de Eclipse Cross te bieden heeft. Een stabiel, intuïtief en voorspelbaar rijgedrag maakt van elke rit een feestje.

Berekenen
Via www.mitsubishi-motors.nl berekent u snel hoe hoog uw voordeel is. Ook krijgt u via de website een goed beeld van de diverse modellen van Mitsubishi. Uiteraard geeft Auto Aaltink u ook graag een passend advies. Kom langs voor een vrijblijvende proefrit en om de auto zelf te ervaren. Gevestigd aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal. Kijk ook op: www.autoaaltink.nl

Vakgarage steunt het Rode Kruis met EHBO-actie

RIJSSEN - Vakgarage Wolves zet zich iedere dag weer in om u veilig op de weg te houden. Met uitstekend onderhoud aan uw auto, voor zorgeloze kilometers. Maar: een ongelukje is nooit helemaal te voorkomen. In zo'n geval kan een EHBO-setje goed van pas komen.

Vakgarage neemt veiligheid op de weg heel serieus; daarom doen de garages landelijk mee aan een actie om het Rode Kruis te steunen. Wanneer u tot en met 30 september uw auto naar Vakgarage Wolves brengt voor een onderhoudsbeurt, ontvangt u een gratis Rode Kruis EHBO-set. En: per uitgegeven EHBO-set doneren zij ook nog eens 40 cent aan het Rode Kruis.

Goed doel
Het Nederlandse Rode Kruis zal het geld van Vakgarage onder meer besteden aan hulp in noodsituaties en bij evenementen. Zo is EHBO belangrijk bij grote festivals, sportevenementen maar ook bij grotere calamiteiten op de weg zoals kettingbotsingen. Het geld komt ten goede aan het voorbereiden, opleiden en uitrusten van de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Het Rode Kruis heeft in totaal bijna 8.000 vrijwilligers.

Maak een afspraak!
Vakgarage Wolves nodigt u uit om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt, waarmee u dus ook deze leuke actie steunt. Vakgarage Wolves is gevestigd aan de Reggesingel 95 in Rijssen. Bel voor informatie of het maken van een afspraak met: 0548 - 52 03 33 of kijk op: www.vakgaragewolves.nl

Maak kennis met Suzuki en Subaru bij Autobedrijf Zuithof

Foto: Autopaper

BORNERBROEK - Autobedrijf Zuithof heeft al bijna vijftig jaar ervaring met de verkoop van Japanse auto's. Zo is het dé zes-sterren Subaru-dealer voor heel Twente. Sinds een half jaar zijn zij ook gespecialiseerd in Suzuki.

Tijdens de paasshow kunt u kennismaken met beide merken én profiteren van leuke kortingsacties. Zo zijn er rond de 15 á 20 jonggebruikte Suzuki-modellen op voorraad; diverse uitvoeringen van 3 maanden tot een jaar oud. Zo schaft u een bijna nieuwe auto aan, flink onder de nieuwprijs. Kom langs voor een vrijblijvende proefrit in bijvoorbeeld de Suzuki Swift of de Suzuki Jimny. Uiteraard is er ook een mooie selectie nieuwe en occasion Subaru's te bekijken. Vraag ook naar de voorwaarden voor bijvoorbeeld een aantrekkelijke private lease! Tijdens de paasshow op donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20 en maandag 22 april profiteert u van leuke kortingen. Bij aanschaf van een nieuwe Subari ontvangt u een gratis trekhaak ter waarde van 1.095 euro. Koopt u een gebruikte Subaru van minimaal 4.500 euro? Dan ontvangt u een gratis Multichip ter waarde van 415 euro. Afgelopen maand las u hier al over de vele voordelen, óók voor een nieuwe auto. Deze makkelijk te installeren chip biedt nog betere prestaties én een lager brandstofverbruik. De chip is ook makkelijk mee te nemen naar een andere auto.

Service voorop
Naast de aanschaf van uw auto is ook onderhoud erg belangrijk. Autobedrijf Zuithof voert dan ook het onderhoud en reparaties aan uw Suzuki, Subaru of ander merk uit naar de hoogste kwaliteitseisen. Zij beschikken over een eigen schadeafdeling en ook bijvoorbeeld airco-service is mogelijk. Klanten krijgen ook de beschikking over een leenauto bij werkzaamheden.

Kom langs
Autobedrijf Zuithof ontvangt u graag tijdens de paasshow. U bent op donderdag 18 april welkom van 09.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 19 april van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag 20 april van 09.00 tot 17.00 uur en op tweede paasdag bent u welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Autobedrijf Zuithof is gevestigd aan het Tusveld 15 in Bornerbroek. Kijk ook op: www.zuithof.nl

Voordelig leasen: de Fiat 500 Lounge

NIJVERDAL - De Fiat 500 is een auto die u snel herkent tussen alle andere auto's op straat. Het lijnenspel maakt dat dit model van Fiat er speels en misschien zelfs een beetje ondeugend uitziet.

Al ruim 60 jaar geleden produceerde Fiat de eerste 500 en steeds komt er een nieuwe uitvoering, omdat het een populair model blijft. En ook u kunt erin rijden, want de Fiat 500 Lounge heeft nu een voordelig private lease-tarief vanaf € 227,- per maand.

Uitrusting
U krijgt voor € 227,- per maand een Fiat 500 met een Twinair Turbomotor met 80 pk, lichtmetalen velgen en een panorama dak. Zowel bumpers als deurgrepen zijn in de carrosseriekleur gespoten. Verder heeft de 500 Lounge U-connect navigatie met DAB+ radio en Bluetooth, airconditioning en cruise control. Ook is de auto voorzien van de standaard veiligheidssystemen, zoals airbags voor zowel bestuurder als passagier, maar ook Window airbags en Knie airbag ontbreken niet. Verder krijgt u van de parkeersensoren hulp bij het parkeren. Liever een Cabrio-uitvoering? Ook daarvoor zijn er nu tijdelijk extra scherpe tarieven!

Voorwaarden
De actie is slechts geldig op een beperkt aantal auto's, dus wacht niet te lang. De prijs vanaf € 227,- is gebaseerd op een leasecontract met een looptijd van 48 maanden en 10.000 km per jaar. Zoals u bij private lease mag verwachten zijn onderhoud, verzekering en wegenbelasting inbegrepen in het maandbedrag, maar de brandstofkosten komen voor uw eigen rekening. Ga voor meer informatie en de volledige voorwaarden van deze actie naar Auto Aaltink; gevestigd aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal. Kijk ook op: www.autoaaltink.nl

Het motorseizoen begint bij Motorservice Stijner

ENSCHEDE - De eerste zonnige dagen van dit jaar zijn al weer een feit. Ook de motorrijder ontwaakt weer uit de winterslaap. Motorservice Stijner aan de Hendrik ter Kuilestraat 165 in Enschede is sinds jaren een gerenommeerde naam voor motorliefhebbers, en velen hebben de weg naar het bedrijf dan ook reeds gevonden.

Het blijven drukke tijden, want het nieuwe motorseizoen begint alweer aardig op gang te komen en velen lieten voordat ze weer de weg opgingen hun motor controleren door de vakman. Voor diegene die dat nog niet heeft gedaan; hiervoor kunt u uiteraard nog terecht bij Motorservice Stijner. Het bedrijf richt zich voor een groot deel op onderhoud, reparatie en schadeherstel van motoren, maar ook verkoopt het bedrijf motoren en motoraccessoires zoals bijvoorbeeld kleding. 'In principe kunnen wij alle motoren nieuw leveren', zegt Edgar Stijner. 'Daarnaast bieden wij tal van occasions aan.'

Goed onderhoud
Het onderhoud van motoren is in de afgelopen jaren behoorlijk complexer geworden. In de moderne werkplaats van Edgar Stijner zijn vrijwel alle problemen op te lossen. 'We hebben onder meer de modernste uitleesapparatuur', zegt Stijner. Die ook extra attentie geeft aan de staat van de banden. 'Zeker als een motor een tijd heeft stilgestaan, is een bandencontrole van het grootste belang voor de veiligheid', weet Stijner. Die ook dit seizoen weer veel motorrijders van dienst zal zijn. Wie in de vakantie erop uit trekt met de motor, is voor advies en onderhoud uiteraard bij Motorservice Stijner aan het juiste adres. Laat de vitale onderdelen nakijken en vergeet dus ook de banden niet, voordat u gaat toeren. En mocht u toe zijn aan nieuwe banden? Ook hier kunnen zij u van passend advies voorzien.


Kom langs
Bij Motorservice Stijner zijn er ook dit voorjaar weer genoeg aanbiedingen. Het loont dus zeker om eens langs te komen in de showroom in Enschede. Volg Motorservice Stijner op Facebook en surf ook eens naar www.motorservice-stijner.nl.

Lada stopt in west-Europa

TWENTE - Het is het einde van het tijdperk; de Lada verdwijnt definitief van de Europese wegen. Het merk ziet zich genoodzaakt om te stoppen met de verkoop van de kenmerkende Russische auto's die vaak doelwit waren van menig flauwe grap.

Het merk is al een tijdje niet meer in Nederland verkrijgbaar, maar in Duitsland worden de auto's nog wel verkocht. In Nederland was het merk vooral in de jaren '80 en '90 nog relatief bekend én berucht. Lada bleef de afgelopen jaren wel auto's doorontwikkelen waardoor het beeld van Lada bij veel lezers wellicht sterk achterhaald is. Zo kunnen Duitse kopers naast de stoere 4x4 Taiga ook de Vesta, Vesta SW en Vesta SW Cross kopen; moderne sedan, station en crossover, waarbij zeker de laatste ronduit stijlvol genoemd mag worden. Duitse kopers rijden al een Vesta SW Cross vanaf 16.590 euro. Voorzien van de meeste gemakken die we in een moderne auto zouden verwachten, zoals het touchscreen-navigatiesysteem, achteruitrijcamera en meer.

Strengere eisen
Volgens eigenaar van Lada, Autovaz zijn met name de steeds strengere milieu-eisen in Europa de oorzaak achter het stoppen. Europese landen zijn steeds strenger geworden op het gebied van schadelijke uitstoot, waar Lada helaas nog wel minder scoort dan westerse merken.

Liefhebbers
Hoewel Lada altijd doelwit was van veel flauwe moppen kent het merk toch ook vele fanatieke fans die met name de jaren '80 Sovjetunie-modellen nog een warm hart toedragen. Zo zullen ook de fans van de Lada Club Nederland - www.ladaclub.nl - ongetwijfeld een traantje wegpinken wanneer de laatste Lada bij de laatste Europese dealer verkocht is.

Fastned naar de beurs voor meer investeringsruimte

DEVENTER - Het bedrijf Fastned gaat naar de beurs. Hoewel aandelen en beursnieuws doorgaans niet zo spannend zijn, is het toch goed nieuws voor de automobilist: dit bedrijf specialiseert namelijk in de plaatsing van snellaadstations voor elektrisch rijden.

Het bedrijf heeft al een beursnotering op de 'alternatieve' Nxchange, maar de ambitie is nu om dit jaar een notering aan de Euronext te krijgen. Hiermee zijn de aandelen ook voor het brede publiek te koop. Met het verkopen van aandelen krijgt het bedrijf een belangrijke financiële injectie. Dit geld is ook echt nodig om de komende jaren nog meer snellaadstations in heel Europa aan te kunnen leggen. Op dit moment beschikt Fastned over 91 snellaadstations in ons land en in Duitsland. Er liggen ook al plannen voor stations in andere landen, waaronder Frankrijk en België.

Uitdaging
De groei van elektrisch rijden was groot de afgelopen jaren, waardoor ook het klantenbestand van Fastned fiks groeide. Het bedrijf moest hierdoor wel leningen aangaan om te kunnen investeren. Een beursgang is uiteraard een uitdaging op zich, aangezien je hiermee ook een stukje controle over je eigen bedrijf uit handen geeft. Maar het is een uitdaging die Fastned graag aan lijkt te gaan. Volgens een interview van RTL Z met directeur Michiel Langezaal verwacht het bedrijf een snelle omzetstijging wanneer 1 tot 1,5 procent van de auto's elektrisch is.

De toekomst
De groeiende populariteit van elektrisch rijden biedt dus mooie kansen voor dit Nederlandse bedrijf, hoewel uiteraard ook anderen deze trend zien en hier op in willen spelen. Zo verloor Fastned in januari vorig jaar een rechtzaak, waardoor ook anderen laadpalen mogen plaatsen op locaties waar Fastned vergunningen voor heeft gekregen. Zo is ook het bedrijf MisterGreen bezig om snellaadstations te plaatsen. Verder zijn ook overheden en bedrijven steeds actiever om op eigen gelegenheid en kosten laadpalen aan te leggen in de steden en kernen. Hoe de toekomst van het snellaad-bedrijfsmodel er ook uit komt te zien: de elektrisch rijders van de toekomst hoeven waarschijnlijk niet ver te zoeken naar een laadpunt.