Hart van Rijssen - Nijverdal

27 september 2019

Hart van Rijssen - Nijverdal 27 september 2019


Dé modestad van Twente!

RIJSSEN - Dat Rijssen een volwaardig en compleet mode-aanbod heeft, kunt u zien op zaterdag 28 september. Op een groot podium op het Schild presenteren professionele modellen de nieuwste najaars- en wintermode. Bovendien is er na afloop van de shows voldoende tijd om te winkelen, omdat er een extra koopzaterdagavond is in Rijssen. Alle winkels zijn open tot 21.00 uur.

Op de grote overdekte catwalk op het Schild worden de nieuwste trends geshowd. De shows van 30 minuten beginnen om 14.00, 15.00, 16.00, 18.30 en 19.30 uur. De deelnemers aan de show zijn Blush, Eshuis Mode, GetDrezzed, Hema, Jolie, Koedijk Jan Heedt, Koedijk Mode, Magnifique Fashion, PC Zijstraat, Reason, Unique, Welkoop en Wessels Mode.

Trends najaar 2019/2020
T
wee ogenschijnlijk tegengestelde stromingen verenigen zich in de mode. Onze hang naar nostalgie, de jaren tachtig en negentig en het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Maar ook onze fascinatie voor de toekomst, virtual reality en nieuwe toepassingen in stoffen. Juist in de mode laten deze schijnbare paradoxale trends mooie ontwikkelingen zien, zoals de jassen en sneakers van gerecyclede PET-flessen. Kitsch, groen bewustzijn, nostalgie en technologie zijn de ingrediešnten voor prachtige modecollecties.
Ondanks of misschien wel dankzij de Brexit wordt de mode geišnspireerd door Britse invloeden. In het gebruik van ruiten, Royal-achtige kostuums en Upperclass stoffen zoals rib en fluweel. En door de mix van materialen waardoor heel bijzondere blouses, truien en rokken ontstaan. Combineren van prints zoals streepdessins met animal prints typeert deze trend, waarin het eigenlijk niet gek genoeg kan. DeŽ kleuren zijn alle bruintinten, camel tinten, paars, fuchsia en lila. Eighties-schreeuwerig in een volledig nieuw jasje. Musthaves zijn de patchwork en/of geruite rok of blazer en de opnieuw uitgevonden Herme`s print.
The eighties revival zien we in bijna alle collecties en modetrends. Opvallend is de combinatie van mat en glans. Ze zorgen voor prachtige outfits in mixen van leer, lurex, chiffon, zijde en satijn. Ook hier zie je de Herme`s print terug. DeŽ kleuren zijn grijs, bruin, groen en blauw, allemaal in donkere tinten. Een mooi accent wordt bereikt door de combinatie met goud en zebra of python print. Musthave is het klassieke blazertje, prachtig in combinatie met een zijden top, of een glanzende broek, blazer of geheel in pak.
Een tegenhanger in kleur is de trend waarin we alles vertalen wat we leren van moeder natuur en de voortschrijdende technologie. De mode omarmt natuurlijke materialen die duurzaam worden geproduceerd en op nieuwe manieren worden verwerkt in moderne items. Wollen rib patronen, soepele leren taillebroeken, aaibare wol en teddy stof. De kleuren zijn simpel en licht met een hoofdrol voor bruintinten, geel en andere typische herfsttinten. Zacht, oversized, grove breisels en veel details en accessoires zoals riempjes zijn hot in deze trend. Musthaves zijn de lange lammy jas en items in corduroy en/of leer.

En Verder
Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Voor hen is er kinderplezier. Komt u met de auto? Dan kunt u deze gratis parkeren op de vele parkeerplaatsen rond het centrum.

Kom kijken op 28 september en laat u inspireren!

Jubileumconcert Vocaal Ensemble

RIJSSEN - Zaterdag 5 oktober geeft Vocaal Ensemble Rijssen (VER) een jubileumconcert in de Dionysiuskerk te Rijssen. Het concert begint om 20.00 uur.

Begeleidend orkest is The Utrecht Company of Music onder leiding van Karel Demoet met een ruime bezetting van pauken en trompetten. Het Vocaal Ensemble Rijssen werd 20 jaar geleden opgericht door Rijssenaar Albert Last. De huidige dirigent, Jan-Geert Heuvelman, inmiddels 12,5 jaar muzikaal leider, heeft de lat hoog liggen.

Kwaliteit
"We zijn een kamerkoor met vaste samenstelling, dat constant aan de kwaliteit blijft werken. Ook de komende jaren willen we op die weg doorgaan." Daar hoort onder andere koorscholing en stemvorming door professionals bij. Zo is dit jaar Kees-Jan de Koning, bekend van het Nederlands Kamerkoor, vier avonden aanwezig geweest om het koor als geheel en per partij verder te professionaliseren.

Jubileumconcert
Dit jaar heeft de muziekcommissie een passend thema gekozen voor het jubileumjaar. In de gezongen werken, van onder andere Bach, Schein, Buxtehude en andere bekende componisten, zal het thema 'Nun danket alle Gott' telkens op een andere wijze naar voren komen. Musicoloog dr. Marcel Zwitser zal het publiek op de hem kenmerkende wijze meenemen in de muzikale gedachtegang van de componist en de tijd waarin het muziekstuk geschreven is.

Gratis
Dankzij vele sponsoren is de toegangsprijs laag gehouden. Volwassen betalen slechts 10 euro, jeugd van 12-17 jaar 5 euro en kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. Toegangskaarten zijn te koop op www.vocaalensemblerijssen.nl, bij leden en aan de kerk. Voor oud-leden is er een bijzondere actie: na aanmelding via info@vocaalensemblerijssen.nl is de toegang voor hen helemaal gratis! De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Ieder jaar geeft Vocaal Ensemble Rijssen verschillende concerten, dichtbij en verder weg. In het voorjaar zijn het vaak concerten in samenwerking met andere koren en in het najaar het inmiddels traditionele najaarsconcert in Holten of Rijssen.

Jaargang: 6 • Nr 269• Wk 39

Zang- en vertelmiddag

RIJSSEN - Op zaterdag 5 oktober wordt in de Noorderkerk weer de traditionele zang- en vertelmiddag gehouden, in het bijzonder voor en met mensen die een verstandelijke beperking hebben.

Deze middag wordt georganiseerd door het Noordermannenkoor onder leiding van haar dirigent Edwin Velvis. Opening en sluiting berust bij ds. S.W. Janse. Hij zal ook een bijbelvertelling verzorgen. Tijdens koor- en samenzang wordt het orgel bespeeld door Bert Roest. In deze zangdienst zal ook de opbrengst van de recentelijk opgenomen CD "Hen vlijtig onderwezen", waarbij medewerking is verleend door de mannenkoren Harpe Davids uit Genemuiden, het Ridderkerks Mannenkoor en het Noordermannenkoor, worden overhandigd aan een afgevaardigde van het Curatorium van de Gereformeerde Gemeente.

Collecte

Deze middag begint om 14.30 uur, de toegang is gratis en er wordt één collecte gehouden, waarvan de netto-opbrengst is bestemd voor "vakantieweken gehandicapten". Deze zang- en vertelmiddag duurt ongeveer 90 minuten en is daardoor ook geschikt voor jonge gezinnen. Het adres van de Noorderkerk is: Molenstalweg 21 te Rijssen.

Iedereen is van harte welkom bij deze zang- en vertelmiddag.

Column

Bernkastel

Umdet de wichter allemoal 'n aanderweggens gungen, ha'w van 't joar met de vakaantie het roem allenig. A'j dan good koant rekkenen, wee'j dreks da'j dan zo heanig an biej de griezende 55-plussers an-elaand zeent. Maak iej dan ook nog de combinatie um met nen fietsdreager met twee batteriejloze fietsen of te reaizen noar een pleatske nét achter Cochem dan valle iej der op de zaak biej oons kets boeten met eure mountainbike-trips noar Guatamala en vleegreaizen noar Ibiza; mear wal schreeuwen oawer oons klimaat der an geet. En a'k vertelle da'k nog nooit in ne vleegmesiene heb ezetten, verkloart ze oe helemoals vuur gek. Tóch is fietsen langs de Moezel mooi. Det heanig kabbelende water, völle grös en völle baanken an de walkaanten om oet te rösten.Cochem is netuurlijk het centrale peunt tusken Koblenz en Trier met honderd vretteteantjes, met de meest meugelijke varianten van schnitzels zo groot as ne heanige ketnkaste, schweinehäkse, vuural eensgemaakten hoeswien, of nen kooln bitte ein Bitt en det allemoal vuur nen krats, mear iej zöalt der miej nit veenden in dee drokte.Wat oons ook opvöl is det de Duutsers de fietsers völle mear ruumte geewt as biej oons. Dudelijke brödjes, mooi bree fietspädte, vreandelijke priezen um met zo'n fietsvear oawer te stekken. En netuurlijk oaweral van dee fahradtankstelle, det zeent dan oplaadpeunten vuur batteriejfietsen.In Cochem vuural völle toeristen met jengelwichter of bejaarden met rollators en nen groot ijsco in de leenkervoes.En dan 's oawends met 'n aln op Das Waffen van Cochem, op de boot dus mit abendtanz.Ik zal oew earlke zeggen da'w doar nit an met hebt edoan, het wör oons te late én viej veulen oons doar toch nog oart te joonk vuur.

A'j met de fietse zeent, zee-j ook völle mear. Viej warren in Bernkastel en doar tröf oons op ene van dee oolde gewelkes het volgende gedicht. Het was een gebed des Pfarrers von St Lamberti in Münster en dateert van 1883.

Herr, setze dem Uberflüss Grenzen
und lasse die Grenzen überflüssig werden
Lasse die Leute kein falsches Geld machen
und auch Geld keine falsche Leute.
Nimm den Ehrefrauen das leste Wort
und erinnere die Ehremänner an ihr erstes.
Schenke unseren Freunden mehr Wahrheit
und der Wahrheit mehr Freunde.
Gib den Regierenden ein besseres Deutsch
und den Deutschen eine bessere Regierung.
Herr, sorge dafür,
dass wir allen in den Himmel kommen
Aber nich sofort

Det was ieder geval nen Pfarrer met völle mensenkennis.

Vrouwen op de troon

RIJSSEN - Op maandag 7 oktober om 19.45 uur verzorgt de Christelijke Plattelands Vrouwenvereniging Rijssen een presentatie met als onderwerp 'Vrouwen op de troon'.

De heer Cor de Horde uit Amstelveen komt vertellen over de levens van de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Zijn presentatie is gezellig en goed te volgen. Ook is er volop gelegenheid om hem vragen te stellen over het onderwerp dat vol anekdotes zit. De avond wordt gehouden in de zaal van de Syrische Orthodoxe Kerk aan de Kroonweide 2 in Rijssen. De ingang is bij de parkeerplaats nabij het speelveldje, waarbij oranje pionnen de ingang markeren. Het bestuur van de Christelijke Plattelands Vrouwenvereniging heet u allen weer van harte welkom op deze interessante avond.

Dick Tukkers

Veel publiek bij Carillonconcert

RIJSSEN - Voorafgaande aan het concert van Muziekvereniging en beiaardier Jan-Geert Heuvelman op donderdagavond 19 september gingen een aantal muzikanten al spelende vanaf brasserie De Markies via de Haarstraat naar het Schild. Zodoende was er tijdens deze koopavond vanaf het begin al volop muziek te horen in het centrum van Rijssen.

Op het Schildplein hadden Jan-Geert Heuvelman en Muziekvereniging Wilhelmina de handen ineen hadden geslagen voor een gezamenlijk concert voor de Schildkerk. Jan-Geert Heuvelman is dirigent van het Vocaal Ensemble Rijssen en beiaardier van de Schildkerk in Rijssen. Hij speelde samen met het orkest een speciaal nummer 'Solo Carillon' genaamd en verder kwamen verschillende bekende stukken voorbij zoals La Mer, Hommage to Ricky, This is what it feels like van Armin van Buren. Na het grote A-orkest speelde ook het koperensemble enkel stukken waaronder Fantasie for Bells samen met het carillon. Tijdens dit concert kon beiaardier Jan-Geert Heuvelman worden gevolgd op een televisiescherm.
Dick Tukkers

Creatief aan de slag bij ViaVie welzijn Holten

HOLTEN - Bij ViaVie Welzijn kan men om de 14 dagen lekker creatief aan de slag in het Kulturhus te Holten. De creatieve middagen staan onder leiding van vier vrijwilligers die elke keer weer een leuk, creatief en betaalbaar programma in elkaar weten te zetten. Maar naast de creativiteit, is de gezelligheid onderling met het kopje koffie minstens net zo gezellig. Ontspannen bezig zijn in een gezellige sfeer, dat is waar de middagen om draaien.

Vrijdag 18 oktober gaan de creatieve middagen al weer van start. Op het programma staat het maken van een herfst kalebas. Opgeven voor het maken van de herfst kalebas kan tot en met dinsdag 15 oktober, in verband met de inkoop van materialen. Een voorbeeld van de kalebas is te vinden op de website van ViaVie Welzijn: www.viaviewelzijn.nl.

Doe mee
De middagen zijn van 13.30 - 15.30 en de kosten bedragen € 3,50 per middag, inclusief koffie en exclusief materiaalkosten. Voor meer informatie en/of opgave, neem contact op met ViaVie Welzijn via 0548 36 27 55 of info@viaviewelzijn.nl.

Drankorgel

Een enorm drankorgel Uit Gouda
Was laatst weer eens helemaal blauw....ja!
Veel jeneverstokerijen staan in Schiedam
Maar ik dacht dat ik er net een tegenkwam
Riep zijn vrouw hem ontzettend kwaad na.

Jan Zandbergen

Droogjes sprak hij: de komende dagen kan het nog natter worden!

Vroo riepe, vroo rot.
Vroo wies, vroo zot.

Maandag 30 sept. 10.00 uur

Burendag Braakmanslanden

RIJSSEN - Voor inmiddels de vierde keer houdt de buurtcommissie "Beleef Braakmanslanden" van de wijk Braakmanslanden een zogenaamde Burendag (Feest in je buurt). Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur op het plein bij de Oude Plus en de parkeerplaats bij de Constantijnschool.

Medewerking aan de Burendag wordt verleend door de instanties die in de Oude Plus zijn gehuisvest, de Constantijnschool, de Syrisch Orthodoxe kerk, Tiny's restaria en bakkerij Tijink. Wel bijna 30 standhouders zullen acte de présence geven met o.a. Baan snoeprollen, Crazy Waffles Foodtruck, Het Bakfietsje, Bloemschikken/Oriflame, Zorgaccent, Little Chipmunks, Trimsalon Sprankel Wereldwinkel, DAC Het Punt, Noessie en velen meer. Ook zal er een grote verlootkraam met mooie prijzen aanwezig zijn.

Gezellige ontmoeting
Het doel van deze Burendag is om mensen uit de wijk samen te binden. Braakmanslanden is een grote wijk. Ontmoeting en contact met de buren uit de wijk is heel belangrijk. Hierdoor ontstaan ook spontane gesprekken en ontmoetingen. Ook dit jaar wordt er weer een "Brunch voor senioren" gehouden in de grote zaal van de Syrisch Orthodoxe kerk. Ingang parkeerplaats Kroonweide. In de Oude Plus zit ook het nieuwe inloopcentrum "Buurtkracht". Die gaat een grotere rol spelen in de wijk. Hier kan men inlopen voor vragen, contacten, een kop koffie drinken, Taalcafé, ontmoetingscentrum voor mensen met beginnend geheugenverlies en hun mantelzorgers en dergelijke.

Iedereen helpt mee
Leerlingen van de Constantijnschool helpen mee met het verspreiden van flyers in de wijk, met de brunch in de Syrisch Orthodoxe kerk en diverse ouders helpen mee in de koffie/theekraam. Voor de kinderen is er een groot springkussen en een gezellige rommelmarkt. Voor de muzikale noot zorgt het Shantykoor Riessen.

Innovaties ervaren bij WEBO

RIJSSEN - Vogelhuisjes bouwen, het grootste houtbouw project van Europa zien door een Virtual Reality bril, te gekke foto's maken in De Kiekbox of een lekker hapje eten met familie en vrienden, het kon allemaal tijdens de open dag bij WEBO!

Vrijdag 13 september vierde WEBO haar 30-jarig bestaan met haar klanten, leveranciers en medewerkers. "Mass customization" en "industrialisatie" zijn de thema's waarmee Willem Haase blijft innoveren. Tijdens de spectaculaire viering van WEBO's 30-jarig jubileum onthulde hij daarom ook aan zo'n 120 klanten en leveranciers een revolutionair product in de bouwwereld. Ook sprak Robert Dingemanse over de ontwikkeling van zijn vliegende auto.

Open Dag
Zaterdag 14 september was iedereen welkom om het mee te vieren tijdens de Open Dag. In totaal zijn er zo'n 2.000 mensen verwelkomd. Volwassenen konden een rondleiding volgen door de timmerfabriek en kinderen konden vogelhuisjes bouwen, een speurtocht doen door de fabriek en rondspringen op het springkussen. Ook aan de inwendige mens was goed gedacht, men kon terecht op het foodplein om van pizza's, frietjes, broodjes hamburger, poffertjes, ijsjes en meer te smullen in het stralende zonnetje.

500 koolmeesjes blij
Op zaterdag kregen bezoekers de gelegenheid vogelhuisjes in elkaar te zetten. De vogelhuisjes, gemaakt van afvalhout, konden gemakkelijk in elkaar worden gezet en mee worden genomen naar huis. De wens van WEBO is om vogels, zoals koolmeesjes, een fijne woonplek te geven en hiermee de eikenprocessierups te bestrijden. WEBO draagt zo bij aan het oplossen van een maatschappelijk probleem en herbruikt tegelijkertijd haar afvalhout.

Voor de viering van haar 30-jarig bestaan, heeft WEBO ervoor gekozen om Stichting Waander Companje financieel te steunen. Hiermee is een mooi bedrag opgehaald.

Oude tijden herleven met kunstwerk van Rien van Driel

RIJSSEN - Rijssenaar Rien van Driel (69) laat zijn fraaie schilderij van het oude gemeentehuis op het Schild zien. Het gemeentehuis werd in 1906 geopend en tot teleurstelling van vele Rijssenaren viel het karakteristieke pand in het jaar 1970 ten prooi aan de slopershamers. Nog steeds onbegrijpelijk voor velen.

Rien is volledig autodidact. Hij heeft nooit les gehad met uitzondering van een cursus op de volksuniversiteit. "Maar ik schilderde al jaren op mijn eigen houtje, maar de laatste 25 jaar had ik geen penseel meer in mijn handen gehad", aldus Rien. "Na mijn pensionering heb ik mijn oude hobby weer opgepakt en dat bevalt mij uitstekend. Het liefst schilder ik met olieverf, zowel op doek als op schilderskarton. Mijn voorkeur gaat uit naar landschappen en stadsgezichten. Vrijwel alle schilderijen die ik tegenwoordig maak zijn zelfbedachte afbeeldingen, vooral aan de hand van oude foto's of ansichtkaarten, van bijvoorbeeld oud Rijssen. Ik ben lid van de hobbyclub "Hobby en Kunst" in Rijssen; een vereniging welke is opgericht in 2007 door het samengaan van houtsnij-vereniging De Burijn en schildersclub Expreszo. De intensiteit van mijn hobby verschilt nogal. In de zomermaanden zijn er vaak andere bezigheden, maar zodra dagen weer korter worden, zit ik weer wat vaker achter mijn schildersezel. Zo omstreeks half september begint het nieuwe seizoen van "Hobby en Kunst" weer."

Dick Tukkers

Vogel van de week: Toerloer met toef

RIJSSEN - De vogel van deze week is de in het Rijssens genaamde toerloer met toef of ook wel genaamd het spoerlueprken. In het Nederlands noemt men deze vogel de kuifleeuwerik.

De vogel is familie van de leeuweriken, de naam dankt hij aan zijn grote kuif. Deze van oorsprong in de steppen van de half woestijn levende grondvogel komt in West Europa voor op zandige droge gronden en is in vergelijking biotoop in stedelijk gebied. Zijn nest bevindt zich op kale tot schaars begroeide gronden, op grinddaken of op opgespoten terreinen. Zijn menu bestaat uit zaden en groene planten, maar in de broedtijd worden ook insecten gegeten. Hij is in Nederland uitgestorven als broedvogel. De vogel is grijsbruin van kleed met een spitse kuif en heeft een duidelijke streping op zijn borst. De buitenste staartpennen zijn geelbruin en de ondervleugel is rossig. Hij roept enkel korte tonen met een melancholische klank, krachtig en lang aanhoudend. Hij broedt vanaf maart tot juli. Het vrouwtje legt 3 tot 5 eieren. De broedduur is 11 tot 13 dagen. Het vrouwtje maakt een nest op de grond met grasjes in het open veld, soms in de buurt van struikgewas, maar ook op daken. Het vrouwtje broedt de eieren uit, beide ouders voeren de jongen. Na 11 tot 13 dagen verlaten de jongen het nest en na 3 à 4 dagen vliegen ze uit.

Dick Tukkers

Genieten van buitenleven!

Foto: FRANCY-VOS

HELLENDOORN - Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober vindt de derde editie van de Schuilenburg Herfstfair plaats op landgoed Schuilenburg in Hellendoorn. Een prachtige historische locatie gelegen aan de rivier de Regge in het mooie Salland.

"Na twee geslaagde edities, komt er natuurlijk een vervolg in 2019", aldus Jelmer van Nijen namens het organiserende bureau Plan Effect. Op dit moment zet de organisatie de laatste puntjes op de i voor de fair. "We hebben weer een prachtig aanbod aan standhouders, veel producten die te maken hebben met het buitenleven en natuurlijk met de herfst. Denk aan mooie kachels en vuurkorven, prachtige vesten en stoere laarzen. Maar het is ook de tijd om het weer gezellig te maken in het huis met mooie plaids, bijzondere woonaccessoires en vele lekkernijen. Dit alles en nog veel meer is te vinden op onze fair".

Demonstraties
Om een bezoekje aan de fair tot een echte belevenis te maken, kunnen de bezoekers genieten van vele activiteiten, zoals bijvoorbeeld een mooie vaartocht over de Regge. Ook zijn er dit jaar weer verschillende leuke demonstraties. Zoals het een echte fair betaamt, is er ook voor de creatieveling een gevarieerd aanbod. Samen met het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd en op zaterdag en zondag zijn er roofvogeldemonstraties. Voor het definitieve programma en de details kunnen de bezoekers het beste van te voren even op de website www.schuilenburgherfstfair.nl kijken.

Smullen van lekkers
Lekker eten mag niet ontbreken op de Schuilenburg Herfstfair. In de Sagenschuur wordt bijvoorbeeld heerlijke warme herfstkoffie geserveerd, met caramel en slagroom. Op het fairterrein staan diverse food aanbieders met heerlijke balletjes gehakt, overheerlijke soepen, wafels, tosti's en andere lekkernijen. Genoeg redenen dus om 4, 5 of 6 oktober alvast in je agenda te reserveren", sluit Jelmer van Nijen af.

Houten tafels naar wens bij Tafelmagazijn in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Hout brengt warmte in je interieur; een gevoel van sfeer en geborgenheid. Een mooie houten tafel is dan ook een belangrijk middelpunt in ieder interieur; waar je eet en elkaar ontmoet. Om uw perfecte tafel te vinden kunt u goed terecht bij het Tafelmagazijn.

Via de website www.tafelmagazijn.nl en de showroom in Vriezenveen kunt u zich perfect oriënteren op de beste tafel voor uw specifieke interieur. Er is een riante voorraad; van groot tot klein en in diverse duurzame houtsoorten. Ook loungesets, een selectie tuinmeubelen en accessoires zijn er te vinden. Een bezoek aan de showroom laat u ook echt deze meubels ervaren, ruiken en voelen. Alle tafels worden met de hand gemaakt in een eigen fabriek. Levering aan huis en een laagste prijs garantie maken de service uitmuntend. Tafelmagazijn heeft dan ook niet voor niets uitstekende klantbeoordelingen.

Geheel naar wens
Als klant bent u terecht veeleisend. U zoekt niet een standaardtafel, maar iets dat écht bij uw interieur past. Via de website is een tafel daarom geheel naar wens samen te stellen. U kiest de stijl van uw tafel, de gewenste houtsoort, formaat en afwerking. Dit alles tegen een scherpe prijsstelling; zo stelt u uw eigen steigerhouten tafel samen vanaf 129 euro. De populaire kloostertafels beginnen bij zo'n 299 euro. Een gunstige prijsstelling ten opzichte van menig meubelwinkel dus; een prijsvoordeel wat gebaseerd is op een grotere schaal van inkopen.

Kom langs
Naast de standaard formaten van tafels tot aan 3 meter lengte is het ook mogelijk om andere formaten naar wens geleverd te krijgen. Op www.tafelmagazijn.nl staat ook een mooie selectie van onder meer eetkamerstoelen, barbecues, relaxfauteuils, deuren en meer! Hebt u vragen of bent u op zoek naar iets wat niet op de site staat? Neem dan contact op met het team van Tafelmagazijn. Kijk op www.tafelmagazijn.nl, bel met (0546) 72 93 70 of bezoek de showroom aan de Nijverheidsweg 25 in Vriezenveen.

Herfstvakantiepakket; korting op beide thuiswedstrijden

ENSCHEDE - In de aanstaande herfstvakantie speelt FC Twente twee thuiswedstrijden. Zaterdag 19 oktober komt Willem II op bezoek en vrijdag 25 oktober komt FC Emmen op bezoek in De Grolsch Veste.

Speciaal voor deze twee thuiswedstrijden is er het herfstvakantiepakket. Wanneer je kaarten besteld voor beide wedstrijden, ontvang je € 10,- korting in totaal (€ 5,- korting per wedstrijd). 2 wedstrijden voor maar €30,-, Kidsclub- en Young Reds-leden al voor €10,- Met het herfstvakantiepakket bezoek je vanaf € 30,- de twee thuiswedstrijden. Leden van de Kidsclub en Young Reds betalen met het herfstvakantiepakket maar € 10,- in plaats van € 20,- voor twee wedstrijden.

Kaarten
Wanneer je online kaarten besteld via kaartverkoop.fctwente.nl wordt de korting automatisch toegepast wanneer je kaarten voor beide wedstrijden koopt.

ZorgSaam nieuwe sponsor Crosscircuit van het Oosten

TWENTE - Het Crosscircuit van het Oosten, het grootste hardloopcrosscircuit van Nederland, heeft een nieuwe hoofdsponsor erbij gekregen. Voor de komende drie seizoenen heeft ZorgSaam Lopers Company uit Hellendoorn zich óók verbonden aan dit jaarlijks terugkerend hardloopevenement.

SNS bank is de laatste jaren al trouwe hoofdsponsor geweest, maar de organisatie was op zoek naar een mede hoofdsponsor. De beide sponsoren vormen samen de nieuwe naam van het crosscircuit: "ZorgSaam-SNS Crosscircuit". De organiserend voorzitter Albert Horsman toont zich tevreden met de nieuwe sponsor: "ZorgSaam Lopers Company is een goede bekende binnen de regionale hardloopwereld. Zij zijn specialist in het aanmeten van hardloop-, trail- en wandelschoenen en hebben goede raakvlakken met ons evenement, waardoor we elkaar kunnen versterken. Daarnaast zijn we ook blij dat SNS als trouwe sponsor de overeenkomst met ons wil voortzetten". De voorzitter spreekt namens de organisatie die bestaat uit de vijf atletiek buurtverenigingen ASV Atletics uit Nijverdal, AV Rijssen, AV Holten, AV Twenterand en de AV Goor. Zij organiseren vijf verschillende wedstrijden met verschillende afstanden waaruit een gezamenlijk klassement wordt opgemaakt. De wedstrijden zullen komend seizoen voor de 22e keer worden gehouden in de maanden november tot en met maart. Informatie hierover is te vinden op de vernieuwde website www.hetcrosscircuit.nl en hier is ook de opgave voor deelname mogelijk.

Makkinga interieurs stopt met de winkel!

ALMELO - Martijn Makkinga van de gelijknamige interieurzaak gooit het roer om en stopt met de winkel. Hij gaat in het nieuwe jaar door als interieuradviseur, waar nu al veel tijd in gaat zitten.

Aangezien dit niet meer te combineren is met de winkel, wordt de winkel geheel leegverkocht. Daar heeft Martijn kort de tijd voor, dus heeft hij besloten op de gehele voorraad banken, fauteuils, hoekbanken, eetkamertafels, salontafels, sidetables, lampen, schilderijen en verlichting ineens flink te stunten met de prijzen en maar liefst 50% échte korting te geven. Alleen op de relaxfauteuils geldt een korting vanaf 30%, oplopend tot 50%. Profiteer dus snel want weg is pech! Makkinga interieurs bestaat reeds sinds 1923 en heeft sindsdien een betrouwbare naam opgebouwd. Martijn werkt alleen met de betere fabrikanten van hoger niveau. Ga je dus voor kwaliteit en 'iets anders dan anders' dan ben je bij Makkinga op het juiste adres, ook nog eens voor een mooi prijsje!

Kom langs
Makkinga interieurs is gevestigd aan de Boddenstraat 36 te Almelo (schuin tegenover het politiebureau). Tel 0546 - 698306. Kijk ook op: www.makkingainterieurs.nl

Week van de Huidtherapie

RIJSSEN - Ook dit jaar doet de praktijk Judith Toeters Huid- en oedeemtherapie mee aan de 'week van de Huidtherapie' van 7 tot en met 11 oktober!

De praktijk Judith Toeters Huid- en oedeemtherapie is sinds 2011 gevestigd in het Medisch Centrum Rijssen. Wij zijn een enthousiast en professioneel team welke verschillende behandelingen uitvoeren om de zieke of beschadigde huid te verbeteren of te herstellen.

Heel breed
Huid- en oedeemtherapie is heel breed. Naast het behandelen van verschillende vormen van oedeem, kunt u ook bij ons terecht wanneer u last heeft van acne, littekens, pigmentatie of overbeharing. Tevens voeren wij behandelingen uit op cosmetisch gebied zoals huidverbetering, maar ook voor Permanente Make-up kunt u ook bij ons terecht.

Inloopspreekuren
In de week van maandag 7 oktober tot vrijdag 11 oktober hebben wij onze praktijk geopend, zodat u geheel vrijblijvend binnen kunt komen lopen. Tijdens deze inloopspreekuren kunnen wij u gericht en aanvullende informatie geven of adviseren. Ook voor productadvies kunt u bij ons terecht. Graag zien wij u in de 'week van de Huidtherapie', voor al u medisch of cosmetische huidvragen! Een presentje zal voor u klaar staan!

Praktijk
De praktijk Judith Toeters Huid- en oedeemtherapie zit in het Medisch Centrum Rijssen - Soutterain. Hier kunt u terecht van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op afspraak. Bellen of appen kan ook naar telefoonnummer (0548) 514 122 / 06 300 285 49 of per mail huidtherapie@judithtoeters.nl. Meer informatie over de verschillende huidtherapieën of huidaandoeningen vindt u op www.judithtoeters.nl.

Wolters Schoenmakers maakt het u makkelijk

RIJSSEN - Nederlanders zijn tegenwoordig erg druk met milieubewust leven. Afvalscheiding, je eigen (stoffen) boodschappentas meenemen, een vaste bidon in plaats van losse drinkflesjes. Maar denken we ook aan het milieu bij het kopen van schoenen?

Bij Wolters schoenmakers zeggen ze: "Waardeer het en repareer het!" Leon Wolters: "Bij Wolters Schoenmakers aan de Constantijnstraat in Nijverdal bieden we tal van oplossingen voor jouw gedragen schoen. Bijvoorbeeld een nieuwe hak, zool of gesp. Al een aantal jaren lopen jong en oud op fijne mooie sneakers. Hoe tof is het als wij de sneaker repareren, zodat ze weer een hele tijd mee kunnen zonder dat het loopcomfort wordt aangetast. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu!"

Samenwerking
Wolters Schoenmakers is een samenwerking aangegaan met Cigo Spithof Rijssen in winkelcentrum De Hoge Wal. Alle inwoners uit Rijssen en omgeving kunnen nu heel makkelijk bij Cigo schoenen ter reparatie inleveren. Leon en Lisette Wolters zorgen ervoor dat de schoenen vakkundig worden gerepareerd en er weer netjes uitzien en men kan ze daarna weer bij de Cigo - Rijssen ophalen. "Wat wij belangrijk vinden is dat als de schoenen binnen komen er een goede schoenencheck wordt gedaan. Indien nodig wordt er telefonisch contact opgenomen om te bespreken wat er gerepareerd kan worden."
"Is er twijfel of de schoen het nog wel waard is? Breng ze langs voor een eerlijk advies!", zegt Lisette Wolters, "Bij ons kunt u niet alleen terecht voor schoenen. Ook voor prachtige tassen bent u hier op het juiste adres. Schooltassen van het merk Eastpak of een hand/schoudertas. Zoek je iets bijzonders of iets unieks? Laat dan je droomtas op maat maken! Ook prachtig als heel origineel cadeau.

Kennismaken
Kom kennis met ons maken op zaterdagavond 28 september bij Ziengs schoenen in Rijssen, aan de Haarstraat. Wij geven deze avond gratis poetsadvies en poetsen schoenen.

Gert-Jan Kwintenberg en Trudy Meijerink 25 jaar bij Ter Steege

RIJSSEN - Afgelopen vrijdag 20 september, vierden twee medewerkers van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen samen met hun gezin, vrienden en collega's bij Restaurant 't Brodshoes hun 25-jarig jubileum.

Trudy Meijerink is 25 jaar geleden gestart als telefoniste, maar door de jaren heen is ze steeds meer het secretaressewerk gaan doen. Op dit moment is ze management-assistente, waarbij ze allerhande ondersteuning biedt aan de directie. Daarbij is ze de drijvende kracht achter de certificering van ISO, VCA, MVO en FSC. Ook is ze al jaren bestuurslid van de personeelsvereniging van Ter Steege.
Gert-Jan Kwintenberg startte zijn loopbaan bij Ter Steege als timmerman en is binnen het bedrijf doorgegroeid tot projectleider. In z'n huidige functie is hij eindverantwoordelijk voor het realiseren van diverse grote woningbouw- en utiliteitsprojecten. Recent nog 74 appartementen in Hoofddorp en ook de realisatie van Albert Heijn en Spoorburght in Rijssen zijn aansprekende projecten op zijn CV. Naast zijn werk als projectleider is hij ook de personeelsfunctionaris voor de bouwplaatsmedewerkers.
De twee gewaardeerde collega's werden samen met hun familie tijdens de receptie in het zonnetje gezet. Naast de gebruikelijke felicitaties en speeches, ontvingen de jubilarissen een cadeau van de directie en van hun collega's.

.

Mode en kunst in Hoge Wal

RIJSSEN - Aanstaande zaterdag 28 september zal de herfstmode onthuld worden tijdens het modespektakel in winkelcentrum Hoge Wal. Dit wordt gecombineerd met onder andere demonstratie kunstschilderen.

Winkelcentrum Hoge Wal zal op zaterdag het middelpunt van veel activiteit zijn. Bezoekers kunnen er de hele dag terecht om inspiratie op te doen voor de najaarsmode. Tijdens vier modeshows in de middag zullen de nieuwste trends onthuld worden. Aansluitend kan men direct zelf aan de slag: de winkels in het winkelcentrum houden ter gelegenheid van het modespektakel een koopzaterdagavond. Heeft u alle tijd om rustig bij alle winkels te shoppen.

Shoppen
Het modespektakel bij Hoge Wal is de perfecte gelegenheid om weer helemaal op de hoogte te zijn van trends en uw garderobe te vervangen of aan te vullen met nieuwe kledingstukken. De najaarsmode zal worden vertoond in vier sessies op de catwalk: de eerste van 13.30, dan om 15.00 uur, 16.30 tot 19.30 uur. Op de catwalk ziet u de mooiste combinaties voorbij komen. Ondertussen hebben winkeliers hun deuren geopend en hebben mooie aanbiedingen ter gelegenheid van het modespektakel. Er zal volop entertainment zijn, bijvoorbeeld van dansschool "Dance by Fernanda" en speciale activiteiten voor kinderen. Kortom; genoeg te doen bij winkelcentrum Hoge Wal op zaterdag 28 september!

Kunstdemonstraties
Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De kunstenaars van "Actief met kunst" zullen diverse schilder- en tekentechnieken aan het publiek demonstreren. Ze exposeren hun werk tijdens deze dag en het publiek kan zien hoe ze live nieuwe kunstwerken maken. Ook bieden kunstenaars kunstwerken te koop aan Geniet van beeldende kunst gemaakt met onder andere acryl, olieverf en potloden of de werken van keramiek of glas. En voor wie de schilderkunst op deze dag de interesse wekt, kan er ter plekke een aanmelding voor de schilder- of tekencursus geregeld worden bij Ernst Jan ten Hove.

HIH Engineering is verhuisd en houdt een open dag!

Foto: © STUDIO 81 Photography

RIJSSEN - Zo veel bedrijven, zo veel bedrijfspanden met een naam op de gevel, maar weet u wat ze precies doen? HIH Engineering laat het u graag zien tijdens de open dag op 3 oktober.

Het werktuigbouwkundig ingenieursbureau HIH Engineering is actief in werktuigbouw en mechatronica. Uiteenlopende ontwerp-projecten in de machinebouw; van kleine stand-alone machines tot complete productielijnen. Klanten komen uit diverse branches en wanneer zij bijvoorbeeld het productieproces willen optimaliseren, dan kunnen de ideeën en de inventieve oplossingen van HIH Engineering de oplossing zijn. Elke klant is uniek, elke opdracht is uniek en zo ook de oplossing van HIH Engineering.

Kijkje in de keuken
Nu HIH Engineering verhuisd is, wordt er een open dag georganiseerd. Zo kunt u een idee kunt krijgen van wat er achter de gevel van De Stroekeld 2-B wordt gedaan. Een modern en inspirerend kantoor waar vakmensen hun creativiteit en kennis optimaal toepassen bij het maken van een innovatief ontwerp. Machines voor de productie van croissantjes of een productielijn met robots, bijna alles is mogelijk. HIH Engineering is gespecialiseerd in de foodsector, doordat er in deze sector rekening gehouden moet worden met onder andere voedselveiligheid, is dit zeer specialistisch werk. Dit betekent niet dat er alleen voor de foodsector wordt ontworpen, ook voor andere branches draaien ze hun handen niet om. De ingenieurs worden daarbij ondersteunt met de modernste 3D ontwerpsoftware en analysetools. Tijdens de open dag kunt u zelf zien hoe het ontwerpproces van machines in z'n werk gaat. U bent van harte welkom op 3 oktober tussen 15.00 en 19.00 uur om onder het genot van een hapje en drankje het nieuwe kantoor te bewonderen. Wie weet leidt de open dag wel tot een samenwerking of raakt u zo enthousiast dat u solliciteert bij HIH Engineering.

Heracles Almelo wint spannende derby van FC Twente

ALMELO - Heracles Almelo heeft in Enschede de derby tegen FC Twente met 2-3 gewonnen. Mauro Junior (2x) en Cyriel Dessers namen de treffers voor hun rekening. Aitor en Emil Berggreen scoorden namens de gastheren.

Heracles Almelo begon fel aan de wedstrijd maar moest na vijf minuten een tik incasseren toen Aitor werd weggestuurd na een steekpass van Javier Espinosa. De Spanjaard kwam oog in oog met Janis Blaswich en rondde koel af. Daarna volgden nog meer kansen voor FC Twente en zag de thuisploeg zelfs een doelpunt worden afgekeurd.

Onder controle
Heracles Almelo leek te snakken naar de rust maar sloeg ineens keihard toe. Cyriel Dessers kwam in de 41ste minuut oog in oog met Joël Drommel en schoof de bal keurig langs de doelman. Mauro Junior kreeg in de blessuretijd een afvallende bal knap onder controle en knalde van de rand van de zestien schitterend raak.

Mooie kansen
De thuisclub moest na rust gaan komen en Cyriel Dessers kreeg in de 74ste minuut al een kans op de 1-3. De Belg kreeg de bal bij deze gelegenheid niet onder controle. Mauro Junior sloeg tien minuten voor tijd wel toe. De Braziliaan trof het doel met een mooie kopbal.

Terugkomst
Na de overwinning was het enthousiasme bij de aanwezige Heraclieden in het stadion groot. De spelers namen uitgebreid de tijd te feesten met de duizend meegereisde fans. Bij terugkomst in Almelo werd de spelersbus door diezelfde supporters groots onthaald.

Grolsch Veste staat bol van de ondernemers op 5 november

ENSCHEDE - Op 5 november wordt weer een ondernemersbeurs gehouden in het stadion van FC Twente. Dit is één van de vele manieren waarop De Netwerkvloer ondernemers ondersteunt bij het opbouwen en vergroten van een netwerk.

Tijdens de ondernemersbeurs zijn er veel verschillende branches aanwezig en elke ondernemer kan zich effectief presenteren op de beurs. Wanneer u zich als exposant aanmeldt voor de ondernemersbeurs wordt u vanuit De Netwerkvloer ondersteund met onder andere kennissessies, social media campagne en een eigen uitnodigingsflyer waarmee u zakenrelaties kunt uitnodigen om de ondernemersbeurs te bezoeken. Ook wordt u als exposant uitgenodigd om een week voorafgaand aan de beurs deel te nemen aan de exposantenavond. U krijgt dan de mogelijkheid om alvast kennis te maken met de mede-exposanten. Tijdens de exposantenavond wordt u ook getrakteerd op inspirerende sprekers en een stadiontour.

Aanmelden
U kunt deelnemen aan de ondernemersbeurs als exposant door u aan te melden via www.denetwerkvloer.nl/deelnemen. U krijgt dan bovengenoemde voordelen en meer. U kunt natuurlijk er ook voor kiezen om als bezoeker naar de ondernemersbeurs te gaan. Aanmelden als bezoeker doet u via www.denetwerkvloer.nl/bezoeken. Dat geeft u de mogelijkheid om met ondernemers uit diverse branches in contact te komen en u kunt bijvoorbeeld deelnemen aan speeddate sessies. De ondernemersbeurs in de Grolsch Veste bezoeken kan op 5 november tussen 13.30 en 17.30 uur.

Interkerkelijke Zangavond

RIJSSEN - Zondag 29 september wordt er een interkerkelijke zangavond gehouden in het gebouw van muziekvereniging "Wilhelmina".

Deze interkerkelijke zangavond heeft het thema "Dank U" gekregen. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur. In het tweede gedeelte van de zangavond is er de mogelijkheid om zelf liederen op te geven. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/thee na te praten. De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Filmhuis: Dirty God

NIJVERDAL - Op dinsdag 1 oktober is Dirty God te zien bij ZINiN Filmhuis.

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar dochtertje bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. Een wraakactie van haar ex heeft haar voor het leven verminkt. Vanwege haar littekens moet ze zich geregeld verhouden tot starende blikken. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat zij zich echter niet uit het veld slaan. Tickets: € 9,00. De film begint om 20.00 uur in het ZINiN Theater, Willem Alexanderstraat 7.

Smalspoorgala

RIJSSEN - Op zaterdag 28 september organiseert het Rijssens Leemspoor haar jaarlijkse internationale Smalspoorgala.

Aan de voet van de Rijsserberg ligt dit historische smalspoor. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur vertrekt zowel vanaf de loods aan de Markeloseweg 78b als vanaf station Koerbelt (Arend Baanstraat) ieder half uur een trein. Er wordt gereden met verschillende combinaties. Vanwege het 30-jarig bestaan van het Leemspoormuseum wordt er ook materiaal ingezet dat afkomstig is van andere musea. Mis vooral de locparade aan het einde van de dag niet. Retourkaart vanaf 3 euro.

Expositie Han Bouwmeester

HOLTEN - Fotografie van Han Bouwmeester dagelijks te bewonderen in Natuurmuseum.

Hij maakte al meerdere prijswinnende foto's. Kom met eigen ogen zien hoe zijn passie voor natuur en fotografie prachtige resultaten oplevert. Een expositie loopt tot eind dit jaar in Natuurmuseum Holterberg aan Holterweg 12. Meer informatie: www.museumholterberg.nl.

Inlooppunt Open Deur

RIJSSEN - Donderdag 26 september viert het Inlooppunt De Open Deur van 19.00 tot 21.00 uur haar opening.

Het Inlooppunt is er voor mensen die graag aan een gezellige tafel in een huiselijke sfeer een (gratis) kop koffie of thee willen drinken, waarbij vrijwilligers een luisterend oor bieden en tijd hebben voor een goed gesprek. De Open Deur is van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur, mits er voldoende vrijwilligers aanwezig zijn. Het inlooppunt is gevestigd aan het Schild 2.