Hart van Nijverdal

24 mei 2019

Hart van Nijverdal 24 mei 2019


Haarles Feest 2019

HAARLE - Van 23 tot en met 26 mei staat heel Haarle in het teken van het Haarles Feest met allerlei gezellige activiteiten en goede muziek. Zo opent het feestweekend met een unieke spelshow 'Haarle is Het Spoor Bijster', doen er meer dan 100 teams mee aan de zelf georganiseerde Pubquiz, wordt er fanatiek gestreden tijdens het Beachvolleybaltoernooi en muziekliefhebbers genieten van top acts als Beatcrooks en Luftwaffel. Nieuw dit jaar is dat er het hele weekend gratis entree is voor de feesttent.

'Haarle is Het Spoor Bijster' is de wervelende spelshow voor alle leeftijden waarmee het Haarles Feest op 23 mei om 20.00 uur wordt geopend. Het betreft een race tegen de klok waarbij kennis, lef, samenwerken en vindingrijkheid van belang zijn. Vrijdagmiddag 24 mei gaat de kermis om 16.00 uur open en start ook de vrijdagmiddagborrel. Om 20.00 uur is het tijd voor de welbekende Pubquiz, waarna een gezellige avond volgt. A-Meezing treeft op met de grootste hits van onder andere ABBA, de Toppers, Queen en Hazes.

Rommelmarkt
De rommelmarkt en braderie beginnen zaterdags om 9.00 uur, waarna jonge kinderen vanaf 10.00 uur kunnen genieten van een kindervoorstelling en oudere kinderen kunnen deelnemen aan een spannende vossenjacht. 's Middags staat er een beachvolleybaltoernooi gepland en de middag eindigt met de Casino Night voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De avond belooft een muzikaal spektakel te worden!

Vroege vogels
Op zondag, de laatste dag van het feest is er een MTB-tocht van 25 of 40 kilometer en kunnen de vroege vogels om 10.00 uur aanschuiven bij de ker(k)mis in de feesttent. 's Middags kunnen geïnteresseerden een goede bodem leggen tijdens de dorpsbrunch, waarna men onder het genot van een drankje geniet van de Alive Band. Echte waaghalzen mogen de stuntshow van Chuck Borden van Stuntcamp om 14.00 uur niet missen! Het feestweekend wordt 's avonds afgesloten met Zwarte Jannes en DJ Harry.

Voor meer informatie: www.haarlesfeest.nl

Anton Wennemers verlengd bij De Zweef

NIJVERDAL - Anton Wennemers blijft in het seizoen 2019-2020 trainer/coach van De Zweef Zo1. Aanvankelijk werd de samenwerking tussen Wennemers en De Zweef beëindigd, maar na het terugtrekken van de beoogde opvolger heeft hij zich bereid verklaard een seizoen langer te blijven. Het bestuur is blij met deze keuze; vooral ook omdat het al eerder de wens was om met hem verder te gaan.

Door het stoppen van Andre Smal als assistent, moest De Zweef op zoek naar een opvolger. Die is gevonden in de persoon van Dennis Keser, nu de succesvolle trainer van JO19-1, die dus vanaf volgend seizoen Wennemers gaat assisteren.

De Zweef heeft verder het contract verlengd met keeperstrainer Willy Vreeling. Hij zal de keepers van zo1, za1, JO19 en JO17 van oefenstof voorzien. Eerder al bereikte de club overeenstemming met Rutger Wijkman (nu trainer van De Zweef 2), die trainer wordt van De Zweef Za 1. Tot slot heeft Niels Koopman zijn contract als verzorger verlengd.

Jaargang: 4 • Nr 163• Wk 21

Zorgvakantie zonder zorgen!

NIJVERDAL - Eind juni reist een groep van 40 ouderen met een fysieke beperking uit de gemeente Hellendoorn voor de zesde keer af naar Doorn voor een 8-daagse zorgvakantie. Ruim 35 vrijwilligers zetten zich in voor de organisatie en de zorgverlening.

Reinder van Zanten heeft samen met Jos den Born de Stichting Zorgvakanties Hellendoorn-Nijverdal opgericht in 2012. Vanwege het 30-jarig jubileum van Rotary werd in 2009 de eerste zorgvakantie georganiseerd in het toenmalige Roosevelthuis in Doorn. Deze plek was geheel ingericht voor gasten die zorg nodig hebben. Na de tweede succesvolle vakantie richtte Rotary de aandacht weer op andere goede doelen. Vanwege het grote succes besloten Van den Born en Van Zanten samen de Stichting Zorgvakanties op te richten. "Dat we dit jaar voor de vierde keer vanuit onze stichting een 8-daagse zorgvakantie voor ouderen met fysieke beperkingen organiseren, vinden we niet zo bijzonder. Maar dat steeds weer zo'n 35 vrijwilligers uit onze gemeente bereid zijn de zorg te verlenen, dat is wel bijzonder."

Programma
Dit jaar start de zorgvakantie op zaterdag 29 juni in zorghotel het Rooseveltpaviljoen. "Onze gasten gaan zaterdags gezamenlijk met een grote rolstoelbus vanuit Nijverdal naar Doorn," vertelt Van den Born. De hele week wordt verzorgd met een zeer gevarieerd programma. Ergens in de week gaat het gehele gezelschap van ruim 80 personen een dag uit naar een mooie stad in Nederland. "Ook worden de vrouwelijke gasten deze week in de watten gelegd door kapsters, schoonheidsspecialisten, pedicures en manicures, die dat allemaal vrijwillig doen. De mannen hebben op die dag elders een verrassingsprogramma, waarna ze bij terugkomst de resultaten van de dames kunnen bewonderen," voegt van den Born er glimlachend aan toe.

Bijdrage
De eigen bijdrage van de gasten aan deze bijzondere week is €850,- per persoon. "Daar komen we bij lange na niet mee uit, dus voeren we zelf acties en worden we gesteund door een aantal grote sponsors, zoals dit jaar de Stichting RCOAK Amsterdam, Het Nationaal Ouderenfonds, Fonds Sluyterman en van Loo in Beverwijk en Alcedo in Holten. Van alle kanten draagt men bij om er voor onze gasten (maar ook voor de vrijwilligers) een onvergetelijke week van te maken," besluit Van Zanten.

Meer informatie
Voor de komende vakantie zijn er helaas geen vrije plaatsen meer; de volgende vakantie is medio 2021. Meer informatie is te vinden op: www.zorgvakantieshellendoornnijverdal.nl

Blader door het Mango Mobility Magazine

TWENTE - De aanschaf van een nieuwe scootmobiel wordt makkelijker en leuker met het gratis Mango Mobility magazine. Blader rustig door alle beschikbare modellen en kies uw favoriet.

Mango Mobility beschikt over de grootste keuze aan scootmobielen in de regio. Ze hebben alles in huis om uw mobiliteit buiten de deur te verbeteren. Hiermee brengt Mango leuke dingen dichterbij! Met het nieuwe Mango Mobility magazine wordt het uitzoeken van een geschikt product nog gemakkelijker en leuker. Het gratis magazine bestaat uit 124 pagina's gevuld met verschillende mobiliteitsoplossingen. Niet alleen het uitgebreide assortiment wordt hierin weergeven, maar ook algemene tips over de aanschaf, veilig rijden en onderhoud van een scootmobiel komen aan bod. Zo helpt Mango mensen niet alleen op weg bij de aanschaf van een scootmobiel, maar ook het gebruik en onderhoud ervan.

Onderhoud
Bij Mango Mobility stopt de service niet na aanschaf van een scootmobiel. Ze blijven voor u klaarstaan, ook bij het onderhoud van uw scootmobiel. Zo blijft uw scootmobiel een betrouwbaar hulpmiddel die uw wereld vergroot. Toch onverhoopt schade? Ook voor reparaties kunt u rekenen op de service van Mango Mobility. Met meer dan 10 jaar aan ervaring met elektrische mobiliteitsoplossingen zijn ze het aangewezen adres voor onderhoud en reparaties aan de scootmobiel.

Bezoek de winkel
Het Mango Mobility Magazine is gratis aan te vragen via: www.mangomobility.nl. Of breng een bezoek aan de winkel. In Hengelo vindt u Mango Mobility aan de Drienerstraat 59, of bel ze op 074-7002269. In Almelo is de winkel gevestigd aan de Einsteinstraat 8, of bel naar 0546-453296.

Molukse Middag & The Woof

NIJVERDAL - Zondagmiddag 26 mei staat Grandcafé N-Joy in Nijverdal in het teken van een gezellige Molukse Middag. Het is de eerste keer dat N-Joy met een Pasar Malam in het teken staat van de rijke Indonesische cultuur met dit speciale evenement. Een middag voor de hele familie met live muziek, kraampjes met leuke artikelen, frisse drankjes en lekker eten. En dat alles voor vriendelijke prijzen!

Daarnaast wordt de Molukse Middag omlijst door een optreden van The Untouchables, die fijne Molukse muziek spelen en de middag extra feestelijk maken. De Molukse Middag bij Grandcafé N-Joy aan De Joncheerelaan 6-8 te Nijverdal start 26 mei rond 14.00 uur en is de hele dag gratis toegankelijk.

The Woof
Op woensdagavond 29 mei is het de beurt aan de band 'The Woof'. Strak in het pak weten de heren van deze band wel raad met oude klassiekers die iedereen kent! Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Elvis, The Beatles, The Rolling Stones, Queen. You name it, they play it in een strakke live show op het podium! The Woof, een band waar de passie voor muziek vanaf straalt. Let the good times roll! Het optreden begint vanaf ongeveer 20.00 uur en is gratis bij te wonen!

Benefietconcert voor dochter Ellen in Openluchttheater

NIJVERDAL - Als sinds zijn 13e levensjaar is Nijverdaller Hans Dijsselhof gepassioneerd door de Böhmische blaasmuziek. Nu 40 jaar later is dat zeker niet minder geworden. Hans is op zijn 18e dirigent, Kapelmeister, van de Eschländerkapel Hellendoorn geworden en nu nog steeds actief in Vriezenveen en Bathmen.

Omdat Dijsselhof een heel groot netwerk heeft in de muziekwereld kwam hij op het idee om een projectorkest samen te stellen. Dit orkest gaf in 2017 een concert in het Openluchttheater in Nijverdal. De opbrengsten gingen naar KiKa. Ook dit jaar gaan Hans Dijsselhof en zijn Twentsche Muzikanten optreden. 'Een mooi'n middag in 't Twents' is het motto.

Reserveren
Houd de datum zondagmiddag 25 augustus alvast vrij in je agenda. Vanaf 14.30 uur in het Openluchttheater in Nijverdal zullen de beste muzikanten uit het oosten van Nederland in dit genre acte de présence geven. ReumaNederland is dit jaar het goede doel. Het goede doel is Hans mede ingegeven doordat zijn jongste dochter Ellen (25) al haar hele leven deze aandoening/ziekte heeft. 'Als ik de moeilijkheden zie waar Ellen elke dag weer tegen aanloopt, dan doet mij dat pijn. Hoe zal dit op haar 60e zijn… Het zou mooi zijn als we de toekomst voor alle reumapatiënten wat rooskleuriger kunnen maken en dat er volop onderzoek kan worden gedaan naar nieuwe medicatie.'
Kaarten voor dit concert zijn nu al te bestellen bij ZINiN (0548-624489) en via Hans zelf. In maart is weer de collecteweek van ReumaNederland. Deze wordt zeer door Hans aan u aanbevolen. Ook op de Facebook pagina van Hans kunt een donatie voor ReumaNederland kwijt.

Inloopspreekuur recht

NIJVERDAL - Voor vragen over arbeidsrecht, sociale zekerheid en mediation kunt u op donderdag 23 mei terecht bij Ria Ruiter.

Ria Ruiter geeft particulieren en ondernemers gratis advies op het gebied van arbeidscontracten, reorganisaties, ontslag, ww- wia-/wao en aow-uitkeringen. Tevens bemiddelt Ria ook als mediator bij arbeidsconflicten en buurtconflicten. Op donderdag 23 mei om 14.00 uur vindt er opnieuw een gratis inloopspreekuur plaats bij Bibliotheek ZINiN in Nijverdal.

Open tuindagen De Jipkesbelt

NIJVERDAL - Tuinvereniging Jipkesbelt en bijenvereniging trappen het seizoen af met Plantjesdag.

De Tuinders van Tuinvereniging De Jipkesbelt hebben er zin in: het nieuwe tuinseizoen 2019 en daarmee ook de open tuindagen! Ook openen de imkers van Bijenvereniging afdeling Nijverdal/Hellendoorn hun deuren voor het publiek. Tijdens de plantjesdag bieden de tuinders groente aan, maar ook kan men plantjes, stekjes en ander tuingoed met elkaar ruilen of te koop aanbieden. Bij de bijenvereniging vertellen de imkers graag over het houden van bijen en leiden u rond bij de kasten in de stal. Wie durft mag de bijen aaien. Voor de liefhebber is er honing te koop. U vindt de tuinvereniging aan de Jipkesbeltweg in Nijverdal.

Nacht van Nijverdal

NIJVERDAL - Nacht van Nijverdal is inmiddels niet meer weg te denken uit het gezellige centrum van Nijverdal!

Deze gezellige dag start op vrijdag 31 mei om 14.00 uur met een kindermiddag. Kinderen kunnen deelnemen aan een workshop pizza maken en cocktailbekers versieren en een eigen (alcoholvrije)cocktail maken. Let op: meld uw kind snel aan, er is plaats voor maximaal 15 kinderen per workshop van 30 minuten. Gastheer DJ Lars zal deze fantastische avond om 19.00 uur openen met de beste feestmuziek voor jong en oud! Ruben van der Meer en DJ Dekker zullen deze fantastische avond afsluiten. Hij draaide onder andere op Dance Valley en Lowlands. U komt toch ook?

Inzameling Team Lana

NIJVERDAL - Een jaar geleden werd Lana geboren, de dochter van Bianca en Jeroen Sanderman. Toen het kleine meisje elf weken oud was, hebben ze een Neuroblastoom bij haar ontdekt. Neuroblastoom is een zeldzame en aangeboren kwaadaardige vorm van kinderkanker, dat jaarlijks 1 op de 100.000 kinderen treft.

Susan (13), het jongere zusje van Bianca, heeft daarom besloten om zich in te zetten voor het goede doel. "Anderhalve maand geleden was ik samen met mijn vriendin Carlijn op bezoek bij mijn zus en Lana. We hadden het erover op welke manier we nog extra geld konden inzamelen voor het goede doel. Samen met Carlijn kwamen we toen op het idee om een avond en nacht te organiseren met onze klasgenoten van middelbare school De Passie in Wierden en daarmee geld in te zamelen," vertelt Susan trots.

Medewerking
"Wij zijn direct naar onze leraar Jacobi gegaan en hebben hem uitgelegd wat ons idee was. Normaal werkt de school hier niet aan mee, maar de leraar vond het een bijzonder initiatief en wilde daarom graag meewerken," vertelt Susan. Vervolgens hebben de jonge meiden gezamenlijk contact opgenomen met de Plus en COOP om te vragen of zij het initiatief wilden sponsoren, wat ze voor elkaar hebben gekregen met hun bijzondere verhaal. Sutacelot heeft voor de avond speciale t-shirts gedrukt voor Susan, Carlijn en Lana.

Opening
Om half zeven is de avond officieel geopend door Susan, Carlijn en de kleine Lana, waarna de cheque aan Bianca en Jeroen is overhandigd. "Wij zijn enorm trots op het binnengehaalde bedrag van €1.161,57. Dit hadden wij echt nooit verwacht!" voegt Susan aan haar verhaal toe. Na het overhandigen van de cheque is de avond van start gegaan met een escape room, die gemaakt was door een leraar. "Dit was een moeilijke escape room, we zijn er helaas niet op tijd uitgekomen," grinnikt Susan. "Verder heeft de neef van Carlijn een enge spooktocht door de school georganiseerd." De leerlingen zijn de gehele nacht wakker gebleven. Op de vraag of er niemand in slaap was gevallen begon Susan te lachen: "Iedereen, behalve één klasgenoot. Maar die hebben we direct wakker gemaakt met allemaal toeters!" Om half negen zijn de leerlingen weer opgehaald na een fantastische nacht!

Mont Ventoux
Bianca en Jeroen, de ouders van Lana, gaan samen met goede vrienden Cindy en William de Mont Ventoux beklimmen. Het beklimmen van de Mont Ventoux is een sportieve strijd, welke symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Hiermee zamelen ze geld in voor de Kankerbestrijding en de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker).

Doneren
Wil jij ook geld doneren? Dat kan door geld te doneren op www.grootverzettegenkanker.nl op team Beau-Lana!

College wil winkeliers zelf de keuze geven

HELLENDOORN - Op basis van de uitkomsten van de koopzondagenenquête stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Het voorstel aan de gemeenteraad is om winkeliers zelf de keuze te geven om wel of niet open te gaan op zondag.

Op verzoek van de gemeenteraad zijn 3.335 respondenten in de gelegenheid gesteld om een enquête in te vullen. Een meerderheid van de respondenten gaf aan dat winkels in de gemeente geopend mogen zijn op zondag. 'Het college neemt de uitkomst van de enquête ter harte. Ons voorstel is dan ook dat het aan de winkeliers zelf is om hun deuren of of niet te openen op zondag. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen. We zien dat de koopzondagen die in de afgelopen jaren samen met een evenement plaatsvonden, een goede combinatie waren. We zijn en blijven actief met de winkeliersvereniging(en) in gesprek om samen te kijken hoe deze krachtige formule voort kan worden gezet,' aldus wethouder Margreet Overmeen - Bakhuis.

Aanpassing verordening
Om het voorstel in te willigen is een herziening van de verordening winkeltijden gemeente Hellendoorn 2012 nodig. Bij de coalitieonderhandelingen vorig jaar juni is besloten de veroordeling uit te breiden met 8 koopzondagen voor alle ondernemers, dit in combinatie met een evenement en 12 extra koopzondagen voor supermarkten.

Commissievergadering
In de commissievergadering Grondgebied van woensdag 29 mei is het mogelijk om in te spreken over het koopzondagenbegeleid. Op dinsdag 11 juni tijdens de raadsvergaring wordt het huidige koopzondagenbeleid geëvalueerd en staat het voorstel op de agenda. De vergadering is openbaar. Tevens is de vergadering live te volgen op http://raad.hellendoorn.nl

Goed te passe in het Ravijn -zwem sport zorg-

NIJVERDAL - De toezichthouders van de zwembaden in het Ravijn -zwem sport zorg- en de jongerenwerkers van Stichting De Welle zullen nauw samenwerken tijdens het komende zomerseizoen in de buitenbaden van Het Ravijn, om er voor te zorgen dat het voor iedere bezoeker een te gekke zomer wordt.

De toezichthouders zorgen er voor dat het zwemmen veilig is en de jongerenwerkers zullen er op drukke dagen op toezien dat de sfeer ook voor iedereen leuk is. Zij zijn op het zwembad dan ook omgedoopt tot "Goed te passe"-crew en zijn te herkennen aan felroze shirts. "Met de samenwerking streven we niet alleen naar veilige, maar ook vrolijke bezoeken voor iedereen" aldus manager Ruben Buijserd van Het Ravijn – zwem sport zorg -.

We hopen allemaal op een vruchtbare samenwerking en een gezellige zomer voor alle bezoekers.

LTTRS B YVNN

Maandag 27 mei 10:00 uur

Jannie Cents

NIJVERDAL - Ik ben er al verscheidene keren langsgelopen, heb het gezellige decor bewonderd, maar nam nooit de moeite om even te gaan zitten. Ik heb het over het gezellige zitje naast De Hoge Es. Sinds enkele weken is deze rustplek weer helemaal ingericht door 'buurvrouw' Jannie Cents. Reden om eens praatje te maken met deze 'bekende' Nijverdalse in het kader van onze nieuwe rubriek: Hoe is 't toch met…

"Jannie is sociaal, lief en heel hartelijk. Ze heeft jarenlang veel betekend voor de Hellendoornse samenleving." Aldus een aantal dames, die tegelijkertijd met mij zijn aangeschoven bij het gezellige zitje in de wijk 'Noetsele'. Waar kennen we Jannie toch van? Jannie werkte 28 jaar bij Tuunte Fashion (voorheen Reinders Mode). Helaas verloor de Nijverdalse haar baan, na de overname van Tuunte door een nieuwe eigenaar. "Ik heb een hele mooie tijd gehad in deze winkel en ik kijk terug op een superfijn contact met alle klanten en collega's. Zij brachten mij erg veel plezier. Het heeft ontzettend veel pijn gedaan om deze baan te verliezen. Ik heb een moeilijke tijd gehad, krabbel wel weer wat op, maar ben er nog lang niet. Het doet veel met een mens dat je op deze manier afgedankt wordt. Ik ben inmiddels volop aan het solliciteren, maar maak geen enkele kans."

Werkgevers die haar CV zien, vinden Jannie al snel te oud, echter, iedereen die haar kent geeft aan dat ze energiek, creatief en heel hulpvaardig is. "Ik hoop dat iemand binnenkort wel weer een mooie plek voor me heeft, want ik wil graag weer aan het werk!"

Op dit moment haalt Jannie veel voldoening uit onder andere de 'rustplek' vlak bij de deur. Een plekje waar mensen gezellig aan kunnen schuiven voor een bakkie koffie, een praatje, (zelf) meegenomen broodjes en drinken. Er komen ook veel gasten langs die hier even rust nemen. Er ligt een gastenboek waar je een berichtje achter kunt laten. Hieruit blijkt dat deze plek erg gewaardeerd wordt. "Ik vind het leuk om mensen te plezieren en ik hoop dat er meer van deze mooie plekjes gecreëerd worden. Het is maar een kleine moeite, maar de gasten, toeristen, Nijverdallers en natuurlijk Heldersen genieten hiervan. Dat is ook terug te lezen in het gastenboek. Kom vooral even langs en lees alle lieve en leuke reacties."

Het idee voor deze plek is ontstaan, omdat de wethouder destijds aan Jannie vroeg om een mooie plek voor een bankje. "Helaas ging het toen niet door, maar het idee bleef toch borrelen. Drie keer heb ik het initiatief aangekaart via Burendag. En toen mocht het eindelijk gerealiseerd worden. Samen met de buurt houden we de plek schoon en mooi. We genieten ervan, dat alle voorbijgangers van deze plek genieten. Net als de rest van de buurt. Komt u ook even langs?"

Bootcamp van Rick Harmsen

RIJSSEN - Je hebt er vast wel van gehoord: bootcamp! De combinatie van sporten en frisse natuur wordt steeds populairder. Onder het motto plezier en resultaat kun je bij Rick Harmsen buiten sporten, fit en soepel worden of blijven. Op je eigen niveau trainen door uitdagende trainingen onder leiding van een ervaren professionele trainer.

Sinds 1 mei 2019 verzorgt bootcamp-instructeur en personal trainer Rick Harmsen bootcamptrainingen in en om Rijssen. De trainingen vinden plaats op maandag, woensdag en op donderdag, zowel in de ochtenduren als in de avonduren. Ook is het mogelijk om als bedrijf bootcamp te volgen. Momenteel traint hij al een bedrijf in Nijverdal, waarbij de werknemers één maal per week de middag sportend afsluiten. Rick is ruim 3 jaar geleden begonnen met bootcamptrainingen te geven in Eefde.

Het hele lichaam
De training begint met een warming up zodat de spieren goed warm en doorbloed zijn. Daarna wordt het hele lichaam getraind met verschillende kracht- en conditie-oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van weerstandsbanden, klimtouw, gewichtsballen, kettlebells en nog veel meer. Ook is er speciale aandacht voor de buik- en rugspieren. Door deze wekelijks te trainen verklein je de kans op de meest voorkomende rugklachten.

Waarom bootcamp?
"Omdat het geweldig is! Je bent buiten in de frisse lucht lekker aan het sporten. Niets werkt beter om je weer fit en vitaal te voelen," zegt Rick. "In het bos gaan we van de ene locatie naar de andere met overal ander trainingsmateriaal. Ik gebruik trainingsmateriaal dat verschilt in gewicht en weerstand, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Bij elke oefening laat ik meerdere opties zien om het zwaarder of lichter te maken, daarom is bootcamp voor iedereen!"

Balans en coördinatie
Rick: "Er zijn veel verschillende manieren om je lichaam te trainen. Ik probeer er zoveel mogelijk in elke training te doen." Waaraan ga je merken dat bootcamp werkt? "Oefeningen ga je beter volhouden en je gaat je steeds fitter voelen. Dingen in je dagelijks leven worden gemakkelijker, omdat je spieren sterker worden."

Afsluiting
De training wordt afgesloten met een uitdagende teamopdracht/wedstrijd waarbij moet worden samengewerkt. Dit is elke week anders en varieert van een potje touwtrekken tot aan 4 op een rij. "Ik doe iedere week een andere teamopdracht, zodat niemand weet wat ze kunnen verwachten," zegt Rick lachend. Aan het einde van de bootcamp worden de getrainde spieren nog gestretcht voor een beter herstel en gaat iedereen weer naar huis. "Ik wil dat mensen vooral het plezier ervaren wat je met sporten beleeft. Het trainen in een groep creëert een ontzettende leuke sfeer, waardoor een uur voorbij lijkt te vliegen. En vooral bij een teamopdracht wordt er veel gelachen onder mijn motto: plezier en resultaat."

Eerste 2 trainingen gratis
Nieuwsgierig geworden? De eerste 2 trainingen zijn gratis en vrijblijvend. Wil je meer informatie ga dan naar de website www.rickharmsen.nl. Iedereen kan meedoen, dus aarzel niet langer!
Dick Tukkers

Ga je mee op bossafari?

NIJVERDAL - Ga samen met je kinderen of kleinkinderen op ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug.

De boswachter neemt je mee de natuur in om alle zintuigen te gebruiken. Door te ruiken, proeven, zien en horen zul je de natuur heel anders beleven. Deze ontdekkingstocht vindt plaats op vrijdag 31 mei en kost €5,00 per persoon. De bossafari start bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281.

Schaapscheerdersfeest

HAARLE - Stichting Schaapskudde organiseert een schaapscheerdersfeest rondom de schaapskooi Twilhaar aan de Paltheweg.

Iedereen is welkom op zondag 2 juni tussen 12.00 en 16.00 uur bij het schaapscheerdersfeest! Jong en oud kunnen zien hoe de schapen worden geschoren. Er zal ook een kleine markt aanwezig zijn waar streekproducten verkocht zullen worden. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan de activiteiten.

Het Taalcafé

NIJVERDAL - Op dinsdag 28 mei van 16.00 tot 17.00 uur is het Taalcafé weer geopend!

In het Taalcafé gaan bezoekers met elkaar in gesprek, waardoor ze de Nederlandse taal beter leren kennen. Ook ontmoeten zij op deze manier nieuwe mensen. Het ZINiN theater aan de Willem Alexanderstraat 7. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen naar: 0548-638807 of door te mailen naar: y.posthuma@stichtingdewelle.nl

Groei EuroMouldings

Foto: Emile Willems

NIJVERDAL - EuroMouldings produceert 24 uur per dag, 7 dagen per week geblazen kunststof verpakkingen. Al meer dan 35 jaar hebben zij ervaring, wat terug te zien is in de hoge kwaliteit van de producten. De kennis en ervaring van de medewerkers zorgt ervoor dat EuroMouldings snel kan inspelen op de wensen van de klant. Het afgelopen jaar is het machinepark met 3 machines gegroeid naar 40 machines in totaal. De komende jaren zal dit nog verder uitgebreid worden.

EuroMouldings kijkt naar de toekomst, vertelt directeur Hans Lubbers: "We zijn continu bezig met de ontwikkeling van onze (nieuwe) producten en machines. Recycling en duurzaamheid hebben hierbij prioriteit. Wij onderzoeken en werken aan alternatieve productiemethoden, nieuwe duurzame materialen en energiebesparende processen. Zo leveren wij een bijdrage aan het verduurzamen van de samenleving."

Nieuwe collega's

Het bedrijf zoekt regelmatig nieuwe enthousiaste oproepkrachten in de vakanties en weekenden voor een goed betaalde bijbaan. Ook is EuroMouldings voor komende zomerperiode op zoek naar enthousiaste vakantiekrachten. Meer informatie vind je onder vacatures op www.euromouldings.com.

Joël Drommel tekent nieuw contract

ENSCHEDE - Joël Drommel blijft bij FC Twente. De 22-jarige doelman, die een aflopend contract had in Enschede, zette maandagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2021. Een contract met de optie voor nog een seizoen. Met zijn contractverlenging geeft Joël een belangrijk signaal af.

"FC Twente is een fantastische club en ik ben blij dat ik hier in De Grolsch Veste blijf spelen", vertelt Joël Drommel. "We hebben een paar moeilijke seizoenen gehad bij de club en het was prachtig om afgelopen seizoen met de supporters kampioen te worden en zo terug te keren in de Eredivisie. Ik wil weer met FC Twente in de Eredivisie spelen en me hier verder ontwikkelen. Hoe gek het ook klinkt: misschien is een seizoen Keuken Kampioen-divisie ook wel goed voor me geweest. Een stapje terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik ben als keeper natuurlijk nog volop in ontwikkeling."

Budget Select Keukens

RIJSSEN - Budget Select Keukens bewijst keer op keer dat de prijs van de keuken niet bepalend is voor de kwaliteit. Zij denken gewoon net iets beter na over jouw keuken en komen zo tot een combinatie van hoogwaardige materialen en apparatuur die altijd in het budget past. Zonder concessies te doen aan de mogelijkheden en kwaliteit.

"Een nieuwe keuken is een investering voor jaren. Bij Budget Select Keukens daarom geen 'verborgen' kosten en dure tegenvallers achteraf. "Wij verkopen namelijk gewoon de beste keuken voor de beste prijs. Geen addertjes onder het gras." Aldus Herman van de Noort. "We zijn erin geslaagd om een selectie aan complete kwaliteitskeukens samen te stellen die betaalbaar is voor iedereen. Uiteindelijk gaat het om de juiste afstemming van de keuken met de wensen van de klant. Dat betekent dat de klant precies krijgt wat hij nodig heeft, niet meer maar zeker ook niet minder."

Kwaliteitsapparatuur
Bij Budget Select Keukens kunt u ook kiezen uit een breed assortiment moderne inbouwapparatuur in elke prijsklasse. De merken waar zij mee samenwerken staan allemaal stuk voor stuk garant voor topkwaliteit en jarenlang kookplezier. Alles uiteraard voor de beste prijs.

Kopersactie
Regelmatig verrast Budget Select Keukens naast die scherpe keukenprijs haar kopers ook nog met een leuke actie. In de maand mei en juni mogen kopers rekenen op gratis montage van de keuken door de vakkundige monteurs van Budget Select.

Bedrijfsgegevens
Budget Select Keukens is gevestigd aan de Nijverheidsstraat 42a in Rijssen. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0548-538 666. Meer informatie is te vinden op www.budgetselect.nl

20% korting op raamdecoratie en gordijnen!

RIJSSEN - In mei en juni is het raamdecoratie- en gordijnenmaand bij Thuisin Rijssen. Een mooi moment om onze raamdecoratie en gordijnen in het zonnetje te zetten. Welke soort, kleur of design je ook kiest: onze raamdecoratie en gordijnen zijn stuk voor stuk plaatjes. Denk aan duettes, plissés, horizontale (houten) jaloezieën, lamellen, shutters, multishades en rol-, paneel- en vouwgordijnen.

Raambekleding biedt zonwering, geeft het de nodige privacy en isoleert waar nodig. Je hebt degelijke aankleding voor je ramen, die de zon filteren of zelfs de kamer verduisteren. Je hebt verschillende keuzes in stoffen of materialen, zodat je zelf kan spelen met het licht. Raamdecoratie voor in je woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs je badkamer. Ontdek het zelf bij Thuisin Rijssen met 20% korting* op al deze raamdecoratie en gordijnen. In welke ruimte kun jij nieuwe raamdecoratie gebruiken?

Moderne raamdecoratie
Onze collectie raamdecoratie is groot, divers en biedt elk budget en elke smaak verschillende mogelijkheden. Ons nieuwe en enthousiaste team is volledig op de hoogte van de laatste trends en laat jou graag alles zien. Bijvoorbeeld de op maat gemaakte in-betweens van Thuisin; dit is dé oplossing voor je ramen als je graag daglicht wilt binnenlaten en toch privacy wilt. De stof laat voldoende licht binnen, zonder dat je volledige inkijk van buiten naar binnen hebt. Het is dikker dan vitrages, maar transparanter dan overgordijnen, dat zijn onze in-betweens.

Houten raamdecoratie
Liever raamdecoratie van hout? Shutters zijn houten luiken met verstelbare lamellen aan de binnenkant van het raam. Ze zijn te verkrijgen in diverse kleuren, houtsoorten, lamelbreedtes en afwerkingen. Ook voor speciale raamvormen (rond of driehoekig) zijn shutters beschikbaar. Houten jaloezieën/blinds hebben een warme uitstraling en zijn functioneel en sfeervol. Ze zijn leverbaar in diverse lamelbreedtes en in verschillende kleuren met een groot aantal afwerkingsmethodes. Zo kun je met ladder-banden de houten jaloezieën een persoonlijk tintje geven.

Meten & monteren
Heb je de raamdecoratie gevonden die bij jou en jouw woning past? Laat dan de maten opmeten door onze vakmannen. Zij zien precies of en hoe de gekozen raamdecoratie het beste voor het raam past. De vakmannen zien mogelijkheden waar je zelf niet snel aan denkt. Zo ben je gegarandeerd van raamdecoratie wat strak voor je ramen hangt. Want wij monteren de raamdecoratie graag. Tot ziens in onze winkel!

*Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Overhein Tractoren

NIJVERDAL - "Als vanouds het adres voor uw onderhoud" is een slogan dat bij Overhein Tractoren wel heel letterlijk kan worden opgevat. Johan Overhein heeft afgelopen april zijn 55-jarig bestaan gevierd en is dan ook een specialist te noemen voor de meest uiteenlopende tuinmachines en tractoren.

Deze lente- en zomermaanden is het extra druk voor het echtpaar Overhein, dat samen het bedrijf runt. "Het moet nu gebeuren in de tuin," vertelt Johan. "Mensen schaffen nu een nieuwe of gebruikte tuinmachine aan, waarbij we veel aandacht schenken aan een goed en gedegen advies. Men kan bij ons terecht voor veegmachines van bijvoorbeeld Lumag. Het is een handige machine omdat de vangbak vervangen kan worden door een sneeuwschuif voor in de winter. Daarnaast verkopen wij ook hoge drukreinigers, tuinpompen, tuinsproeiers, apparaten om weide af te rasteren en toebehoren," voegt Johan aan zijn verhaal toe.

Vakkundigheid
Overhein staat bekend om zijn vakkundigheid, waardoor zijn klantenkring zich strekt tot in Duitsland. Onderhoud of reparatie wordt in de werkplaats achter de winkel gedaan. Voor een goed besproeiingsplan voor met name grotere tuinen, bent u bij Johan aan het juiste adres. Overhein is gevestigd zich aan de Eversbergweg 42 en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 en 17.00 uur.